Ефекта на Turtle Wax (снимки)
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
Re: Ефекта на Turtle Wax (снимки)
Прочети цялата тема много е полезна,зависи в какво състояние е колата ти и какво трябва да и прави,мисля че пишеше 80лв,но може да се правят повече неща обаче си заслужава доста хора са доволни!
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
ostavime написа:Това дето го рекламират по ТВ ли? За това ли Платинум говориш колега?
viewtopic.php?f=60&t=38440&hilit=%D0%B4%D0%BD%D0%B5%D1%81+%D0%B1%D1%8F%D1%85+%D0%B4%D0%B0+%D1%81%D0%B5+%D0%BF%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BC&start=75
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
Днес реших да отделя време за пролетно пастиране на всекидневното голфче,по принцип използвам полир паста и восъчна паста на Sonax,а Тurtle Wax я ползвам само за блясък когато боята не е много захабена.Днес използвах само костенурката за освежаване на боята и черна паста за броните и веждите които бяха доста избелели както се вижда на първата снимка,но не ми хареса с пастата и след това ги минах с гъбичка напоена с чисто масло:

- emohrisstov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Achim Lauritzen написа:...
Аууу голям красавец "всекидневното голфче".

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Ето ефекта му и при мен, много съм доволен как светна колата (ако се лекуваха и ръждите с некоя паста...
):

- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
А с Търтъла изчезват ли някои дребни драскотини? Примерно аз имам на капака и на покрива едни ужасни драскотинки, които много ме дразнят - плитки са и приличат на.. издраскано с гъбичка за миене на чинии (нещо такова)..
Мога и снимки да сложа, за да ги видите. Въпросът ми е, с каква паста да ги третирам преди търтъла, ако той самият не е достатъчен?
Едит: Ето за такива драскотинки става дума:
Мога и снимки да сложа, за да ги видите. Въпросът ми е, с каква паста да ги третирам преди търтъла, ако той самият не е достатъчен?
Едит: Ето за такива драскотинки става дума:
- emohrisstov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
icefire написа: ако той самият не е достатъчен?
Не, не е достатъчен. Днес пробвах с търтъл върху подобни драскотини, никакъв ефект. Трябва да се минат с абразивна паста, която да свали фин слой от боята и след това с търтъла

Примерно 2ка или 3ка на 3М или на някоя друга марка.
Между другото, и аз съм в процес на търсене на добра паста за дребни драскотини. Знам, че е писано много, но някой колега ако може да препоръча нещо, което наистина работи, за ръчно пастиране.
Къде в района на Люлин и Овча Купел мога да намеря паста на 3М?
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
3M съм срещал в бояджийските магазини,за драскотини ползвам Sonax Polish&Wax Progresive 3,води се за силно захабени бои,има я в по големите бензиностанций.Тurtle Wax е само за гланц.
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
ОК, ясно, че търтъла е само за придаване на завършен вид. А що се отнася до абразивната паста - необходимо ли е да минавам целия преден капак с нея или само около надраскания участък? Иначе имам машинка за пастиране от Практикер.. предполагам че ще е по-лесно с нея, отколкото на ръка..
- emohrisstov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
icefire написа:ОК, ясно, че търтъла е само за придаване на завършен вид. А що се отнася до абразивната паста - необходимо ли е да минавам целия преден капак с нея или само около надраскания участък?
Ами пробвай само с наранения участък, ако не се получава разлика в цвета, така го оставяш. Ако не, пастираш целия детайл. Ако пък се получава разлика с другите детайли, пастираш цялата кола. Чиста работа

- VW`VENTO
- Автомобил: VW BORA 1.9TDI
- Двигател: AHF
аз мойта кочинка я пастирвам с пастите на 3М сега я минах само с 3ти номер понеже да и предам повече блясък и да не се набива мн с мушици.Миналата година пак е пастирвана цялосто с 1 2 и 3номер на 3М от майстор.Сега се захванах аз

- emohrisstov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
VW`VENTO написа:..
Колега 2ка на 3М достатъчна ли ще е за премахване на дребни драскотини?

- VW`VENTO
- Автомобил: VW BORA 1.9TDI
- Двигател: AHF
emohrisstov написа:VW`VENTO написа:..
Колега 2ка на 3М достатъчна ли ще е за премахване на дребни драскотини?
ми незнам за какви драскотини става на въпрос.Мойта имаше драскотини само покрай дръжките на вратите от отварянето се беше надраскало и с 3ти номер изчезнаха
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
принципно мисля че търтъла премахва и дребни драскотини...
ще се защитя предварително с това че когато пастирах моято драскотините по дръжките на вратата се скриха както и такива по купето от храсталаци и клони (
)
след пастиране автомобила изглежда бижу но е процедура 1 път на месец и нещо мързеливо го раздавам
също имам наблюдения че е добре да се внимава с гуми и пластмаси по купето когато се нанася пастата...остават едни бели лекета от нея след изсъхване
ще се защитя предварително с това че когато пастирах моято драскотините по дръжките на вратата се скриха както и такива по купето от храсталаци и клони (

след пастиране автомобила изглежда бижу но е процедура 1 път на месец и нещо мързеливо го раздавам

също имам наблюдения че е добре да се внимава с гуми и пластмаси по купето когато се нанася пастата...остават едни бели лекета от нея след изсъхване
-
- Автомобил:
- Двигател:
колеги мойта я намазах с костенурката стана като нова но като я измих на другия ден вече нямаше никакъв ефект 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”