Наложи се днес да сменя моркова на щеката и изтръпнах в първия момент. Не се вижда масло по щеката . Колата не беше карана от снощи, само промих мотора и налях новото, запалих , поработи десетина мин. и я угасих. С цел да се отече долу маслото и да налея при необходимост за ниво.
След това вкл.лампа и се загледах.
Изненада, маслото толкова бистро, че няма накъде. А принципно дори непосредствено след смяна и малко работа почернява ( дизел 1.9 афн) .
Флъш
Резултат след наливане на новото масло и работа десетина минути на място.
Снимката е малко калпава, но се вижда все пак, че е тотално бистро на щеката.
Обрах леко с пръст да се видят следи по кожата, но не, няма.
Учуден съм.
Не съм правил междинна смяна на масло . Просто като в предния си пост описах, загрят мотор, налях флъша, работи на място без промяна на обороти, на ниски 10 мин. Източих старото, смених филтъра ( ( всичко около 20-ина мин. ) нова пробка, ново масло и запалих. Поработи около 10 мин, като на няколко пъти подадох така газ, ако има нещо да се види за теч и угасих.
Резултат: "измит" добре от нагари мотор.
Ще видим това лято дали ще оттърве някоя семеринга :)
Промивка на двигателя – мнения? Препарати за маслена промивка?
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
- Zdravkov94
- Автомобил: VW Golf 5
- Двигател: BKD 2005
Re: Промивка на двигателя – мнения? Препарати за маслена промивка?
Здравей, samo_pechka.
Гледам си се заредил със flush. Колко литра използва? Аз съм правил 2 пъти тази процедура със flush на Bardhal той миришеше на препарат на нещо като ацетон както си казал.
Гледам си се заредил със flush. Колко литра използва? Аз съм правил 2 пъти тази процедура със flush на Bardhal той миришеше на препарат на нещо като ацетон както си казал.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: Промивка на двигателя – мнения? Препарати за маслена промивка?
Как литра?!
Една кутийка е достатъчна за една промивка( една процедура) .
Сега се усетих, че на снимката се забелязват и други кутийки.
Просто купих 10 броя/ за 10 процедури.
Една кутийка е за една промивка. Да повторя. Това за лека кола. За камион или МПС с 10 и повече литров картер- там да, два броя примерно . Д/г на 5 литра - една кутийка.
Лично аз ползвам промивка на трета ( някой път и втора, а някой път и на четвърта, по преценка) смяна на масло. Не е необходимо всеки път.
Не е добре хора, промивките да миришат на разредител като ацетон!!
Такива твърдо в мотора-не!
Трябва миризмата да е неутрална! т.е. като на масло.
Конкретно както посочих за манола- няма характерен мирис на какъвто и да е кофти разредител. .
П.п според опаковчика на тоя флъш ( манол не е производител на флъша, а немски хим.завод го прави доколкото разбрах от нета). Една опаковка я дават до към 6л масло за обработка. Аз казах 5 , то било 6 няма драми :)
Една кутийка е достатъчна за една промивка( една процедура) .
Сега се усетих, че на снимката се забелязват и други кутийки.
Просто купих 10 броя/ за 10 процедури.
Една кутийка е за една промивка. Да повторя. Това за лека кола. За камион или МПС с 10 и повече литров картер- там да, два броя примерно . Д/г на 5 литра - една кутийка.
Лично аз ползвам промивка на трета ( някой път и втора, а някой път и на четвърта, по преценка) смяна на масло. Не е необходимо всеки път.
Не е добре хора, промивките да миришат на разредител като ацетон!!
Такива твърдо в мотора-не!
Трябва миризмата да е неутрална! т.е. като на масло.
Конкретно както посочих за манола- няма характерен мирис на какъвто и да е кофти разредител. .
П.п според опаковчика на тоя флъш ( манол не е производител на флъша, а немски хим.завод го прави доколкото разбрах от нета). Една опаковка я дават до към 6л масло за обработка. Аз казах 5 , то било 6 няма драми :)
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”