:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Зимни гуми - мнения? И новия закон за Зимни гуми.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Зимни гуми - мнения? И новия закон за Зимни гуми.

Мнениеот 777 » Чет 29 окт 2015 14:22

automan написа:не правилно сте ме разбрали!мнението ми е че, напоследък зимите са много меки и почти без сняг.не е необходимо да се търкалят на сухо и топло зимни гуми. когато завали и стегне студ , тогава да се слагат зимните гуми!а за закона със сигорност ви казавам че, такова нещо като задължително слагане на зимни гуми няма и не не може да се гласува! :a045

Значи товариш си зимните гуми в багажника и ако завали сняг - спираш и сменяш. Щом се стопи - веднага летните, че току виж се изтъркат за 10лв. По тая логика ако може и задните седалки на колите да се демонтират, ако пътуваш сам - защо да харчиш излишно гориво за товар?!

Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Мнениеот betaserk » Чет 29 окт 2015 15:09

Aз съм си махнал резервната гума заради тая логика :mhihi Защото карам само градско и няма смисъл да я мъкна, ако спукам гума звънкам на брата и готово :smile :c010 но за зимните гуми е друго, нямам намерение да карам с летни зимата да си счупя колата и после заради 200 лв ще загубя 7к а за гумите, ще отида да си харесам 2-ра ръка/има голям избор/ но ми остана 1 джанта за пребоядисване, че ги правя по 1-2 часа в 13:00 като спи малкия и в 18:00 като си дойде бабата да ни смени.

Последна промяна от betaserk на Чет 29 окт 2015 22:28, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Чет 29 окт 2015 19:28

Днес от Диана си взех четири бройки Goodyear Ultragrip 9, но като се загледах в DOT-а 2215 :eek В началото ми стана малко тъпо, че плащам за нови гуми, а получавам петмесечени, но после го преживях :mhihi Според вас много ли е петмесечен DOT или при положение, че са ги съхранявали правилно няма проблем? Питам понеже досега съм взимал винаги с максимум едномесечен DOT и съответно не съм имал ядове.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Чет 29 окт 2015 19:33

Каспър написа:Според вас много ли е петмесечен DOT или при положение, че са ги съхранявали правилно няма проблем? Питам понеже досега съм взимал винаги с максимум едномесечен DOT и съответно не съм имал ядове.

Абс. никакъв проблем!

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 29 окт 2015 19:35

Каспър написа:Днес от Диана си взех четири бройки Goodyear Ultragrip 9, но като се загледах в DOT-а 2215 :eek В началото ми стана малко тъпо, че плащам за нови гуми, а получавам петмесечени, но после го преживях :mhihi Според вас много ли е петмесечен DOT или при положение, че са ги съхранявали правилно няма проблем? Питам понеже досега съм взимал винаги с максимум едномесечен DOT и съответно не съм имал ядове.

Ще имаш сериозен проблем с вътрешния душевен комфорт, заведи дело за нематриални щети.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 29 окт 2015 19:50

И моите са произведени преди почти пет месеца, получих ги в понеделник и от тогава нямам утеха :drinking
Ма ко да прайш, от много четене по-форумите така става, в момента се опитвам да почувствам сцеплението, и след няколко дена започвам да подготвям тема за наранени чувства, световна конспирация, напразни надежди ... и още нещо :37

Последна промяна от forski на Чет 29 окт 2015 19:55, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Мнениеот polovera_9n3 » Чет 29 окт 2015 19:54

Каспър написа:Днес от Диана си взех четири бройки Goodyear Ultragrip 9, но като се загледах в DOT-а 2215 :eek В началото ми стана малко тъпо, че плащам за нови гуми, а получавам петмесечени, но после го преживях :mhihi Според вас много ли е петмесечен DOT или при положение, че са ги съхранявали правилно няма проблем? Питам понеже досега съм взимал винаги с максимум едномесечен DOT и съответно не съм имал ядове.

Колега ти сериозно ли мислиш, че това е проблем :screwy

Потребителски аватар
Каспър

Мнениеот Каспър » Чет 29 окт 2015 20:41

Споделих си мъката и вече се чувствам по-добре :love.vwclub

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Чет 29 окт 2015 20:48

Това не е проблем, проблем е когато не можеш да си купиш нови гуми, и се налага да караш с летните. :mhihi

п.п Какво стана със закона за зимните гуми? Влезе ли, или не му дадоха да влезе? :biggrin

Последна промяна от anonym0us на Чет 29 окт 2015 20:48, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Мнениеот polovera_9n3 » Чет 29 окт 2015 20:48

В крайна сметка.... отвсякъде чувам, че на 01.11 започвала полицейска акция за зимни гуми. Това наистина ли е? Приеха ли закона за М+S. Не чета много новини и незнам

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Чет 29 окт 2015 21:04

Каспър написа:Днес от Диана си взех четири бройки Goodyear Ultragrip 9, но като се загледах в DOT-а 2215 В началото ми стана малко тъпо, че плащам за нови гуми, а получавам петмесечени, но после го преживях Според вас много ли е петмесечен DOT или при положение, че са ги съхранявали правилно няма проблем?

Tочно след една година ще имаш зимни гуми според ДОТ-а на година и пет месеца и няколко микрона грайфер надолу.Ко прайм тогаз -помен на гумите ли?
Пич не се втилясвай ,а почерпи около теб приятелите че си успял да си купиш хубави зимни гуми.Пожелавам ти оттук нататък поне няколко безпроблемни зими с новите гуми и най-главното със здраве да си ги караш :th_up

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Чет 29 окт 2015 21:05

Аз предлагам да отидете и да спите пред завода за гуми и като излязат гумите топли,топли (като хляба)да си купите и да знаете ,че са пресни,пресни.Абе ,това да не е манджа ,че да се развали.Приказвал съм с хора ,които са запознати с производство и съхранение на гуми и са ми казвали,че гума,която е съхранявана както трябва спокойно и на 3-тата година си е нова .

Потребителски аватар
Каспър

Мнениеот Каспър » Чет 29 окт 2015 21:22

Водния дух1 написа:...Приказвал съм с хора ,които са запознати с производство и съхранение на гуми и са ми казвали,че гума,която е съхранявана както трябва спокойно и на 3-тата година си е нова...

Ето това ми беше полезно. Благодаря колега :th_up Това обяснява факта че в Диана днес предлагаха на "акция" зимни Goodyear UG8 производство 2013 година на цена с 5 лв. по-ниска на гума от същия модел произведен в края на модела предполагам към края на 2014 г. Аз се зачудих кой ще си купи гуми произведени преди две години за да спести 20 лв. за четири гуми спрямо пресни такива, но явно си има купувачи и за тях.

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Чет 29 окт 2015 21:23

Водния дух1 написа:Приказвал съм с хора ,които са запознати с производство и съхранение на гуми и са ми казвали,че гума,която е съхранявана както трябва спокойно и на 3-тата година си е нова .

:th_up
Последните зимни гуми на старата ми кола бяха с двегодишен ДОТ като ги купувах, но съхранявани в подходящ за съхранение склад( на тъмно ,сухо и снижено до минимум температурно влияние).
Debica frigo.Същата зима падна доста сняг,през 3-4дни ,нова снежна покривка.
Не ме оставиха никъде тия гуми.Супер са ,за съжалениена втория зимен сезон останах без кола и сега ги продавам ,щото вече съм с 15-ки на Кордобата.
Всичко е въпрос на добро съхранение.

Big-A-Boo
Автомобил: VW NEW BEETLE
Двигател: BSW 2008

Мнениеот Big-A-Boo » Пет 30 окт 2015 0:05

Вчера оборудвах "семейния" New Beetle с чисто нови зимни "тенджери" и 4 чисто нови Conti TS850 покарах го но мисля от утре да си сложа пак летните че като гледам времето до края на ноември все слънчево ще да е, пък и жена ми не се кефи на "тенджерите" :11 :11 :11

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”