:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Трябва ли да поскъпнат винетките?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Трябва ли да поскъпнат винетките?

Да, стига да знам че парите отиват по предназначение
38
19%
Да, по-добре да давам още 70 лв отколкото да правя очакване всяка година
3
2%
Не, защото не знам къде отиват парите
100
51%
Не, много са скъпи тия винетки
46
23%
Не знам
1
1%
Не ме интересува, аз винетка не слагам
2
1%
Друго
6
3%

Общо гласове: 196
Потребителски аватар
hvp800
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ

Re: Трябва ли да поскъпнат винетките?

Мнениеот hvp800 » Чет 12 ное 2015 22:25

hooligan_sk написа::th_up :th_up :th_up

Важното е хейт да има. И държавата да е виновна!!! :mhihi

Кво да ти кажа- мислене останало от кумунизЪма и ще изчезне когато и последния помнещ този строй.... нататък е ясно.
Важното е ,че всеки гледа да пре@бе държавата ( демек себе си ) и в същото реве с пълно гърло как същата тази държава на него нищо не давала :screwy
За да не съм оф- винетката определено трябва да поскъпне ( дали точно с 30 лв е друг въпрос ) все пак 7 години не е мърдала. Както и трябва да се засили контрола за "тарикатите" без винетки

Потребителски аватар
НарКол
Автомобил: Polo Classic
Двигател: AFT

Мнениеот НарКол » Чет 12 ное 2015 22:26

forski написа:Монтаж е нали, а дано ама на дали :mhihi

Прилича ми на път точно преди асфалтиране. :mhihi

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 12 ное 2015 22:29

Кажи от къде е тази снимка?

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Чет 12 ное 2015 22:31

Сега с новите цени ще го асфалтират :mhihi

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Чет 12 ное 2015 22:33

Както е модерно в тази държава на контрите, ето ти една контра статия:
Приключи дълго чакан ремонт на междуселски път във Врачанско

ПП: Не ме разбирайте погрешно, за мен е ОК да вдигнат цените, все пак не е правено от 7 години, но НЕ Е ОК да не знаем къде отиват тези пари!

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Чет 12 ное 2015 22:48

Ей от тука минават над 1200 ТИР-а всеки ден.
Прикачени файлове
E79.jpg

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Чет 12 ное 2015 22:51

Пускал ли си някъде сигнал?
Под гръмкото "1200 ТИР-а на денонощие" си цитирал статии от Дунав мост при Русе, но нищо и 100 на денонощие да минават е недопустимо и трябва да се сезират съответните инстанции, но е по-лесно да се пише по форумите...
Лично ти, колко сигнала си подал за нередности по пътя?

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт

Мнениеот Zdravko Zankov » Чет 12 ное 2015 23:04

hooligans написа:Пускал ли си някъде сигнал?
Под гръмкото "1200 ТИР-а на денонощие" си цитирал статии от Дунав мост при Русе, но нищо и 100 на денонощие да минават е недопустимо и трябва да се сезират съответните инстанции, но е по-лесно да се пише по форумите...
Лично ти, колко сигнала си подал за нередности по пътя?

Айде малко по-кротко!
Ти излизал ли си от София?
Снимката е истинска,и много сигнали съм подавал за нередности по пътя.От пожар,до ПТП.
Снимката е от път,по който минават ТИР-овете преминаващи Дунав мост 2.
Провери първо фактите преди да дращиш като модератор,или като прост юзър.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 12 ное 2015 23:05

hvp800 написа:
hooligan_sk написа::th_up :th_up :th_up

Важното е хейт да има. И държавата да е виновна!!! :mhihi

За да не съм оф- винетката определено трябва да поскъпне ( дали точно с 30 лв е друг въпрос ) все пак 7 години не е мърдала. Както и трябва да се засили контрола за "тарикатите" без винетки

Добре, съгласен съм , тряба да поскъпне, трябва всеки тарикат да бъде наказан, за да може всеки който е извадил 100лв. от джоба си за да си купи винетка да не се чувства онеправдан, спор няма!
И какво от това... какво като държавата събере 200-300 или 500 милиона от винетки, след като строи пътища с евро пари, а с парите от винетките и разни други данъци и налози се хранят раздути до пръсване щатове във всички държавни структури.Всъщност парите от бюджета се използват за всичко друго, само не и за това за което се събират официално. Да, много налози трябва да бъдат увеличени защото кратера в хазната е огромен, само че аз не знам за нормална държава която да съществува и да се издържа само и единствено от вигане и измисляне на всевъзможни данъци.Повечето нормални държави се издържат от работеща икономика, производство, търговия, иновации и т.н.
Извинявайте хора, ама вие завъртали ли сте се из прованса наскоро, така да поживеете, да поработите, да попътувате по-междуградско-селските пътища, и да видите за какво иде реч. Слезте малко от таз магистрала тракия, и елате да видите как живеят мрънкащите хейтъри, с остатъчно соц мислене по-екзестенциалните за съвремието въпроси :biggrin

Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Мнениеот agumba » Чет 12 ное 2015 23:10

Е, и аз казвам, че заплатите трябва да се вдигнат, също не са мърдали сума ти години, ама ще стане, като във вица с циганите, за демокрация и дискриминация! Впрочем, сега "тарикатите" ще станат повече, неизбежно е, какъвто и контрол да се наложи!

Айде малко по-кротко!
Ти излизал ли си от София?
Снимката е истинска,и много сигнали съм подавал за нередности по пътя.От пожар,до ПТП.
Снимката е от път,по който минават ТИР-овете преминаващи Дунав мост 2.
Провери първо фактите преди да дращиш като модератор,или като прост юзър.

Много се хабите, за чужди грехове! От тия "сигнали", някои "оторизирани", си го местят в другия, образно казано! Някои хора, много вярват в приказки, за добрите феи! Добре дошли в реалността!

Извинявайте хора, ама вие завъртали ли сте се из прованса наскоро, така да поживеете, да поработите, да попътувате по-междуградско-селските пътища, и да видите за какво иде реч. Слезте малко от таз магистрала тракия, и елате да видите как живеят мрънкащите хейтъри, с остатъчно соц мислене по-екзестенциалните за съвремието въпроси

Сит на гладен не вярва - народна мъдрост!

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Чет 12 ное 2015 23:17

"Дращя" като гражданин и потребител в този форум.
Съвсем спокоен съм, не знам защо така ме нападаш.
Просто попитах, колко сигнала си подал за нередности на пътната настилка (не говоря за ПТП-та и пожари)!
Никъде НЕ СЪМ казал, че снимката не е истинска, сигурен съм, че е истинска!
Просто мнението ми е, че вместо да пускаш снимката тук, е редно да пуснеш сигнал, не един и не само ти!
Не съм го казал с лоши чувства, че да скачаш по този начин!
Толкова от мен в тази тема.

ПП: Поне 2 пъти в месеца съм извън София!
ПП2: Като казвате, че са построени с евросредства, не отчитате факта, че България плаща членски внос на Европейския съюз!

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт

Мнениеот Zdravko Zankov » Пет 13 ное 2015 8:00

hooligans написа:Просто попитах, колко сигнала си подал за нередности на пътната настилка (не говоря за ПТП-та и пожари)!
Никъде НЕ СЪМ казал, че снимката не е истинска, сигурен съм, че е истинска!
Просто мнението ми е, че вместо да пускаш снимката тук, е редно да пуснеш сигнал, не един и не само ти!

Тази снимка е от "китното" с.Динково,Видинска област.Камионите започнаха да преминават от там,след като пътя през Дъбова махала-Д-р Йосифово-Монтана съвсем се скапа.Отвориха се и там невероятни ями.Камион да спраска джанта,такова нещо не се вижда всеки ден.След едно екстремно спиране звънях на 112 да подам сигнал точно за този участък.Обърнх се и към Видинското ОПУ.
Да,знаем.Да,след края на зимата ще се рехабилитира въпросния участък.

Да,ама не!На прага сме на новия зимен сезон и гледката е същата.

Дневна винетка за категория К1 е 20лв.
Умножено по 1200бр МПС се получава една доста приятна цифра.
Същата цифра умножена по 300?Още по-приятна сума.

Недоволен съм от това,че парите от продажба на винетки не отиват по предназначение.

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Мнениеот Spas » Пет 13 ное 2015 9:01

Да, недоволен си, Хулигана затова те попита, ти колко сигнала пусна? Изобщо? Няколко? Няма ефект? ИМа?

Знаеш ли защо в Германия всички имат страх и респект от полицията? Не, защото са много и са на всеки ъгъл, защото народа има самосъзнание. Пенсионерите стоят по прозорците, и не само те разбира се, ВСЯКО едно нарушение, от всякакъв тип, съмнителни хора се докладва в полицията. Те идват, проверяват, ако има нещо, те пробират или глобяват, ако няма, ти се ИЗВИНЯВАТ и си продължаваш по пътя. Пресен пример мога да ти дам, как един истински Българин с главно Б се опита да си смени маслото пред блока....още преди филтъра се разкайваше защо не е дал 20 евра в сервиз :mhihi :mhihi :mhihi

Аз апелирам да се подават сигнали за всичко, пък и да има и промяна, дай боже да заработи самосъзнанието на хората, пък да станем и по-добра държава.
Затова не качвайте тука снимки на кофти пътища, а сигнализирайте. :love.vwclub

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 13 ное 2015 9:28

Има нещо много силно сбъркано в цялата схема, някак си се наложи практиката работата на отговорни за даден проблем институции, да се върши от Фейсбук, разни телевизии, и от хора подаващи сигнали, за нередности и проблеми известни на всички, и най вече на хората които трябва да ги решават.
Тези хора са на заплати при нас, ползват се от всички привилегии и удобства на държавната служба пак благодарение на нас, айде ако обичат малко да се самоинициират и да спрат да чакат за всичко някой да им звънне по-телефона с молба да си изпълзят от канцелариите и да се задействат!
И да, подаваме сигнали, и то по-надлежния ред, със снимки, входящи номера, подписка от над 60 човека живущи на улицата без асфалт, молба, описание на проблема и т.н. И това е сигнал по-проблем за който всички знаят, полагане на канализация по-проект с евро пари, които изведнъж свършват и улицата остава на кал и мизерия.
Сигнала е до двама различни кметове, с молба да намерят пари и да оправят улицата на хората, след като преди ремонта е била сравнително здрава, а след като някой открадна парите за асфалта стой на камъни и кал от години!
Сега чакаме новия програмен период на новия кмет, който уж и той смотолеви че щял да реши проблема, та подаваме сигнали не е квот да не подаваме, ама голямо чакане пада, и като чели разчитат на това да мине давност и всички удобно да забравят.
То вече трябва да измислят длъжност сигналист, който по-цял ден да обикаля и да им подава сигнали, щот те видишли сега чуват че еди кой си път или улица стои разбит с години :smile

Потребителски аватар
jabre
Автомобил: vw passat 35i vw golf mk1 1979
Двигател: AAZ 1992

Re: Одг: Трябва ли да поскъпнат винетките?

Мнениеот jabre » Пет 13 ное 2015 9:38

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”