Ще закупите ли винетка 2016г на цена от 97лв?
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Re: Ще закупите ли винетка 2016г на цена от 97лв?
Ако спреш да си хабиш енергията в догадки и търсене на виновни и я съсредоточиш в нещо полезно, може би ще живееш вместо да оцеляваш и ще спреш да си проблем. Защото в момента си мнозинство и изглеждаш така:
Богатата нация е съставена от богати граждани. (Адам Смит)
Не се надявам да разбереш, но явно имам свободно време...
Богатата нация е съставена от богати граждани. (Адам Смит)
Не се надявам да разбереш, но явно имам свободно време...
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
hooligan_sk написа:Ако спреш да си хабиш енергията в догадки и търсене на виновни и я съсредоточиш в нещо полезно, може би ще живееш вместо да оцеляваш и ще спреш да си проблем.
Няма как да ни е богата нацията, когато от една страна има тотално безхаберие и незаинтересованост на държавната администрация да ти свърши работа, убива се малък и среден бизнес с глупости. Няма как да е богата нацията, когато се рекетират хората и безогледно се крадат пари от данъци и по всякакъв друг способ. Няма никакъв начин една нация да благоденства, когато на властта са се възкачили престъпници по не законни методи.
Няма как да работим по 30 часа на ден. Няма как да работим дори по 12 часа, за да плащаме пълненето на нечии гуши. Защото не е редно. Не сме роби, а човешки същества. И можем да искаме да си видим близките и децата ни да не забравят как изглеждаме, докато вечно ни няма на работа.
Тия тъпи клипчета ги запрати където си искаш. Това, което правя аз е да работя и да бъда честен. Ти ми кажи защо в България е толкова трудно да си добре, когато просто си работиш на нормален работен ден и си честен. И защо наркотрафиканти, пласьори, убийци и всякакви други престъпници карат лъскавите коли и имат скъпите апартаменти, а останалите 90% живеят в панелки и къщи от соц.времето. Да бях аз, дали няма нещо нередно в картинката, като е масова практика?
Пак те питам, понеже си затваряш очите. 2 милиарда от винетки и акциз за гориво. Не повече от 500-600 милиона лева пари за пътища. Къде отиват останалите? И защо си плащам осигуровките като поп, а ми искат пари навсякъде, а циганите ги лекуват без пари?

Не те знам какво работиш, но тук ако не си IT или много малко други професии, повече от средната заплата трудно ще видиш.
п.п Кой уби българската промишленост и защо нямаме такава, а от там и почти никакви шансове за благоденствие. И защо канадци с цианид ни източват златото от българската земя, а други искат да дупчат за шистов газ, без да им пука за нас - това е друг въпрос, нали така?
Не се надявам да ме разбереш, колкото и да ме четеш. Със средна заплата в София 2 пъти по-висока от средната за страната и някаква нова колица 2016 година. Айде, патрони хора сме с тенеке и гражданско самочувствие.

Последна промяна от hooligans на Сря 27 яну 2016 22:58, променено общо 1 път.
Причина: Получаваш официално предупреждение! Темата е дали ще си купиш винетка, а не да разтягаш локуми както обичаш!
Причина: Получаваш официално предупреждение! Темата е дали ще си купиш винетка, а не да разтягаш локуми както обичаш!
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
[quote="инжектопляктор"]Няма как да ни е богата нацията, когато от една страна има тотално безхаберие и незаинтересованост на държавната администрация да ти свърши работа, убива се малък и среден бизнес с глупости. Няма как да е богата нацията, когато се рекетират хората и безогледно се крадат пари от данъци и по всякакъв друг способ. Няма никакъв начин една нация да благоденства, когато на властта са се възкачили престъпници по не законни методи.
Няма как да работим по 30 часа на ден. Няма как да работим дори по 12 часа, за да плащаме пълненето на нечии гуши. Защото не е редно. Не сме роби...........
Знаеш ли кое е гадното? Че си адски ,до гадост ПРАВ...И вече не виждам светлина в тунела.
Няма как да работим по 30 часа на ден. Няма как да работим дори по 12 часа, за да плащаме пълненето на нечии гуши. Защото не е редно. Не сме роби...........
Знаеш ли кое е гадното? Че си адски ,до гадост ПРАВ...И вече не виждам светлина в тунела.

- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
gergeto написа:Знаеш ли кое е гадното? Че си адски ,до гадост ПРАВ...И вече не виждам светлина в тунела.
Хич не искам да съм прав. Убий ме, искам да греша.

- Ицку®
- Автомобил: 2xTouran TDI
- Двигател: CAYC 2014 и CFHF 2015
gergeto написа:инжектопляктор написа:...И вече не виждам светлина в тунела.
Светлина в тунела има и тя е от идващия насреща ни влак. Докато си седим в домовете и си чешем пръстите по клавиатурите няма как да стане. Васил Левски го е казал: " Дела трябват, а не думи". За разлика от нас гърците си протестират по границата и не им дреме. А по темата днес си купих "ценната" винетка. За СВинетка Павлова

- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
До господин модератор. Не знам какъв избор имам, освен да си купя винетка и не знам какво да се пише по темата. Ще си взема месечна, защото поради други разходи няма да мога да отделя пари за годишна в момента.
Темата е все едно да се пита - "А ти ще ядеш ли тая седмица?" Май няма възможност за избор.
Темата е все едно да се пита - "А ти ще ядеш ли тая седмица?" Май няма възможност за избор.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Пак да предупредя, всяко мнение извън темата ще получи официално предупреждение!
ПП: Относно инжектопляктора, долното мнение е абсолютно вярно!
ПП: Относно инжектопляктора, долното мнение е абсолютно вярно!
hooligan_sk написа:Ако спреш да си хабиш енергията в догадки и търсене на виновни и я съсредоточиш в нещо полезно, може би ще живееш вместо да оцеляваш и ще спреш да си проблем.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
hooligans написа:ПП: Относно инжектопляктора, долното мнение е абсолютно вярно!
Очевидно е, че всички ще си купим винетки, особено тези, които пътуват или нямат алтернативен адекватен транспорт. Аз ще купя месечна в момента, защото годишната е вече 100лв. На мен са ми интересни и причините, както и необосноваността на увеличението, базирана на досегашните постигнати резултати, които са силно незадоволителни. Не е ли редно когато плащаме, особено все повече, да знаем защо плащаме?
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
инжектопляктор написа: Не е ли редно когато плащаме, особено все повече, да знаем защо плащаме?
Прав си,ама нали ни научиха за толкова години демокрация-като си вземем дохода за месеца-първо да си платим сметките и задълженията,а пък дали ти остава нещо да се храниш никой не го интересува-плащаш нямаш избор.Затова сега се дискутира тая тема щото ни се "предоставя избор"-може да си купим винетка за 100лв.,а може и да не си купим,не сме длъжни.
Просто сме независими,щото от нас нищо не зависи...За съжаление.

- Бай Иван
- Автомобил: Skoda Fabia I Seat Alhambra
- Двигател: ASY AWC
13 страници и резултатите са категорични.
Другото, което стана ясно или явно е как на няколко съфорумеца им цъфнаха, или им се показаха партийните книжки от джобчето на ризата. Няма лошо нали за това е пропагадния апарат, с който ни облъчват по цял ден по честотния сигнал, явно хваща дикиш.
Продължавайте да вярвате!
Аз лично няма да си купя винетка (това май го писах по-рано), тъй като до 2015г. включително, купувах за два автомобила, плащах си редовно данъците, но какво получавах или какво получавам в замяна, м? Едно голямо нищо, една голяма нула светеше и свети на таблото. Нито мога да излезна от улицата си сега в снега и леда, нито мога спокойно да пътувам по републиканските пътища, карайки двете си деца, щот не знам в коя дупка, процеп, каньон ще попадна. Сега някой ще напише "да ама преди беше още по-зле", да ама не. Посочете ми един път или магистрала, която не се разби или накъдри в повечето случаи още първата година. То не беше Тракия (новия участък), всяка една нова кръпка по Хемус за миналата 2015г. стана на вълни точно след един месец...и още и още, пък за новите софийски булеварди(Цариградско 2 (през 2015 се чувствах като във Венеция в големия дъжд), Цариградско 1 ( от Орлов мост нагоре)) въобще не искам да пиша. И вие искате да не се оплаквам и жалвам, а да "концентрирам силите си другаде" и да заровя глава в пасяка, така ли? Или там да си седя кротко и да си работя, каквото си работя, да си плащам данъците, да гласувам на всички избори и да не наддигам глава и да не търся сметка.
Радвайте се Вие на тези трохички щом искате.
Другото, което стана ясно или явно е как на няколко съфорумеца им цъфнаха, или им се показаха партийните книжки от джобчето на ризата. Няма лошо нали за това е пропагадния апарат, с който ни облъчват по цял ден по честотния сигнал, явно хваща дикиш.
Продължавайте да вярвате!
Аз лично няма да си купя винетка (това май го писах по-рано), тъй като до 2015г. включително, купувах за два автомобила, плащах си редовно данъците, но какво получавах или какво получавам в замяна, м? Едно голямо нищо, една голяма нула светеше и свети на таблото. Нито мога да излезна от улицата си сега в снега и леда, нито мога спокойно да пътувам по републиканските пътища, карайки двете си деца, щот не знам в коя дупка, процеп, каньон ще попадна. Сега някой ще напише "да ама преди беше още по-зле", да ама не. Посочете ми един път или магистрала, която не се разби или накъдри в повечето случаи още първата година. То не беше Тракия (новия участък), всяка една нова кръпка по Хемус за миналата 2015г. стана на вълни точно след един месец...и още и още, пък за новите софийски булеварди(Цариградско 2 (през 2015 се чувствах като във Венеция в големия дъжд), Цариградско 1 ( от Орлов мост нагоре)) въобще не искам да пиша. И вие искате да не се оплаквам и жалвам, а да "концентрирам силите си другаде" и да заровя глава в пасяка, така ли? Или там да си седя кротко и да си работя, каквото си работя, да си плащам данъците, да гласувам на всички избори и да не наддигам глава и да не търся сметка.
Радвайте се Вие на тези трохички щом искате.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Ами не купувайте бе,щом не ви кефи не купувайте
Най-добре и здравни осигуровки не плащайте щото и без това в тези болници само точат здравната каса и пак си плащаш за лечение...НО си мечтая си за момента когато на всеки ще му сложат чип и като викне линейка или падне на улицата първо го сканират и ако не си е плащал.....айде у лево,обади се на частната линейка да те вземе,ма няма инфаркт няма инсулт,щом си тарикат оправяй се както можеш ! Познавам маса хора които за една вечер в кръчмата на маса пръскат 200лв ,а иначе псуват правителството понеже винетката поскъпнала с 30....народопсихология,какво да се прави !

- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Stivi написа:Ами не купувайте бе,щом не ви кефи не купувайте.. Най-добре и здравни осигуровки не плащайте щото и без това в тези болници само точат здравната каса и пак си плащаш за лечение...
Ми не, ще си купя, но само заради глобата. Демек - рекет. Плащаш си - нищо не правят. Не си плащаш - бият те.
А за осигуровките - плащам си ги. Циганите не ги плащат. Тях ги лекуват без пари, а аз като се разболея - за всичко ми искат. Много отворено говориш, но истината е, че ние не сме тия, които не плащат. Недоволни сме именно, че плащаме, а насреща - среден пръст.
Явно си патрон човек и се движиш в поморийските среди на "бизнесменчета", че ги знаеш такива хора. Аз 200лв ги работя за дни, други за месец. И далеч не ги пръскам по кръчмите. Така че примерът ти е е тъп, ама толкова, че няма на къде. И ако ме питаш - 30лв са 30 хляба. Или други работи. Които правителството няма да ми ги даде на мен, като им дам аз 30лв. И в магазина няма да ги интересува, че ще съм дал 30лв повече за винетка, а ще си искат своето.
А като увеличиха с 30лв винетката, с 10 стотинки това, с 20 онова - никой не вдига с всяко увеличение заплащането, нали? Няма как да получаваш същите доходи, да имаш повече разходи и да живееш по-добре.

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Не знам кой къде работи и колко пари пръска по-кръчмите, но знам че на моя фиш всеки месец пише минус 300лв. общо удръжки, и навсякъде си плащам като поп, и на улицата на която живея няма асфалт, и на доктор ходя на 70км. от вкъщи, щот в държавната градска е като филм на ужасите и те така 

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
инжектопляктор написа:Явно си патрон човек и се движиш в поморийските среди на "бизнесменчета", че ги знаеш такива хора. Аз 200лв ги работя за дни, други за месец. И далеч не ги пръскам по кръчмите. Така че примерът ти е е тъп, ама толкова, че няма на къде.
Тогава давам по-простичък пример /като за теб/

- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Тук въпроса е по-скоро принципен-30 лв.по-вече ,веднъж годишно се "преглъщат".Но защо трябва да се плащат,след като откакто е въведена винетната система не се виждат особенни резултати от нея,с други думи според мен всяка година плащам едни 67лв.,които откровенно си потъват някъде и това продължава с години.Защо тогава трябва да плащам още 30лв. от тази година? Не виждам нещо започнато или изградена работеща ефективно структура за подръжка на пътища ,които се финансират от винетни такси ,за да излезе Лилето примерно и да каже:За толкова години от винетки приходите са еди колко си,еди каква част е отделена за еди какво си,друга част за поддръжка и т.н. Нека да говори с цифри и конкретни инвестиции от приходите от винетките и да има конкретна обосновка за необходимостта от това повишение.Тогава ще кажа:Добре,щом е за планиран ремонт на магистрала Хемус например -съгласен съм. Но да ми излиза по ТВ в качеството си на министър и да казва за протестиращите че всеки има право да протестира и че реалната цена на винетката е 150лв...Как ги изчисли като не знаеш дори на 100лв. колко хора въобще ще си купят винетки.? И аз смятам че минималната заплата трябва де е 500 евро,дори официалния соц. минимум на член от семейство(вкл. и децата) е около 400-420лв.,не помня с точност... Ама никой не ме пита .
Е затова е спора в тази тема -за всяко левче,което допълнително трябва да отделим от бюджета си за да потъне в "държавния" такъв.
п.с.Новите ни магистрали не са строени с пари от винетки,а с европари,които трябва да се връщат рано или късно.Даром пари никой не дава.
Е затова е спора в тази тема -за всяко левче,което допълнително трябва да отделим от бюджета си за да потъне в "държавния" такъв.
п.с.Новите ни магистрали не са строени с пари от винетки,а с европари,които трябва да се връщат рано или късно.Даром пари никой не дава.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”