:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Въпрос за предимство

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Re: Въпрос за предимство

Мнениеот betaserk » Сря 16 мар 2016 16:48

110afn написа:
Tipsy написа:Обоснпван отговор с член от закон обаче не виждам. Виждам листовка, според която е така, но съм виждал и много подобни сгрешение тестове.

Колега, съмнението те човърка отвътре. Ти не разбираш ли, че Б1 и Б2 ти забраняват едно и също нещо. Единствената разлика, е ,че Б2 те задължава да спреш напълно. Като гледаш тая листовка, като мине камиона какво става?
Как се оправяте по тия пътища?

Страшни небивалици имаше по-назад в темата, че трябва да се познават отсрещните знаци в гръб..........

betaserk , и във фейса е уникален батак

Колега, не е красиво да обиждаш хора който не познаваш, всеки човек си е различен по свой си начин и ако ти се виждам уникален се радвам, защото не съм като всички други. Та благодаря ти за обидата, още един от многото разбрани и специални "българи" С обиди към колегите си само показваш колко си прост самия ти! Идват ми на акъла много звучни по адрес на майка ти, но ще си премълча, защото не съм на твоя акъл.

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Сря 16 мар 2016 16:55

Аз не виждам какво те обидих, не знам какво разбираш под батак, просто чета мнения във фейса.
Аз за твоята майка не съм си помислял нещо да кажа.........

Гузен негонен бяга, за елементарни кръстовища в родните си градове пускате теми, после ревете, обидени сте, ОБИЖДАТЕ без причина,

Потребителски аватар
betaserk
Контакти:

Мнениеот betaserk » Сря 16 мар 2016 17:02

Не знам ти какво мислиш, че е батак, но за мен това не е хубава дума, както и да е. Не съм те обиждал аз, ти го направи!

Потребителски аватар
ssssl
Автомобил: Волво ЕХ30 428 коня
Двигател: CJXC

Мнениеот ssssl » Сря 16 мар 2016 17:10

К.Одаджийски написа:
110afn написа:че трябва да се познават отсрещните знаци в гръб..........

Те мисля че точно поради тази причина нарочно са направени с различна форма, пресичане на път с предимство, стоп и път с предимство пред всички останали пътища

:th_up

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Сря 16 мар 2016 17:15

Тези знаци наистина се отличават, но някой да е изпитван практически и теоретически за знак в гръб?

Потребителски аватар
Tipsy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tipsy » Сря 16 мар 2016 17:24

betaserk написа:
110afn написа:
Tipsy написа:Обоснпван отговор с член от закон обаче не виждам. Виждам листовка, според която е така, но съм виждал и много подобни сгрешение тестове.

Колега, съмнението те човърка отвътре. Ти не разбираш ли, че Б1 и Б2 ти забраняват едно и също нещо. Единствената разлика, е ,че Б2 те задължава да спреш напълно. Като гледаш тая листовка, като мине камиона какво става?
Как се оправяте по тия пътища?

Страшни небивалици имаше по-назад в темата, че трябва да се познават отсрещните знаци в гръб..........

betaserk , и във фейса е уникален батак

Колега, не е красиво да обиждаш хора който не познаваш, всеки човек си е различен по свой си начин и ако ти се виждам уникален се радвам, защото не съм като всички други. Та благодаря ти за обидата, още един от многото разбрани и специални "българи" С обиди към колегите си само показваш колко си прост самия ти! Идват ми на акъла много звучни по адрес на майка ти, но ще си премълча, защото не съм на твоя акъл.

Мисля да отворим нова тема и да разискаме има ли обида от страна на 110afn към betaserk или betaserk не е разбрал правилно изречението "betaserk , и във фейса е уникален батак" и след това несправедливо е обвинил 110afn и е споменал нещо за майка му.

И да не съм офф както се казва, да попитам пак - в кой член и в кой законт пише как се минава на кръстовището от 1ва страница?
13та страница тема започваме вече, нека се намери някой с ясно написан и обоснован отговор.

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Сря 16 мар 2016 18:53

ssssl написа:
К.Одаджийски написа:
110afn написа:че трябва да се познават отсрещните знаци в гръб..........

Те мисля че точно поради тази причина нарочно са направени с различна форма, пресичане на път с предимство, стоп и път с предимство пред всички останали пътища

:th_up

Аз пък си мислех, че някои знаци са с различна форма, за да се различават дори когато са покрити със сняг или кал, а не да ги познаваш в профил или в гръб.

Потребителски аватар
betaserk
Контакти:

Мнениеот betaserk » Сря 16 мар 2016 20:21

Няма значение, извинявам се на колегата, но в нашия край батак значи утайка, тиня и т.н. така го разбрах аз и не съм казал нищо по адрес на майка му, казах че ми идват на акъла, но няма да ги кажа, осрахме темата май :icon_lol Извинявай, колега! :beer

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Сря 16 мар 2016 20:25

betaserk написа: така да се нарече, млади хора който сега взимат книжки знаят кой трябва да премине пръв, а шофьори на по 20-30 години не знаят/някой/

Да,прав си,аз незнаех и си признавам грешката.Странно как карам наистина вече над 20 години без ПТП?Ами не четеш,драги.Навремето,когато отидох на изпит бях прочел правиника и решил листовки точно 1 път.На изпита реших 3 листовки за 5 минути,изпитващия онемя.Ама видиш ли,тогава някак правилника беше друг,обясненията повече и знацити бяха с други обозначения...Тогава стопа си беше стоп,формите им бяха различни именно за това,защото стопа беше по-низш от триъгълника и да се разпознава,да има ред.
Но някъде във времето нещо се е объркало....или сменило..и на,ние не сме викани на проверовъчен и не знаем.А вие масово замествате буква "и" с буквата"й".
Аз се извинявам,че не знам за промяната на правилника,за това,че раздел "Преминаване през кръстовище" е само 1,2 члена,максимално опростено с правилото на десния.Ще потърся стария правилник в библиотеката,за да погледна там колко члена са.
По новата логика два различни знака всъщност са еднакви.
Ако бях умен като Марковски бих атакувал тая листовка в съда,понеже се създава предпоставка за нарушаване на закона зДвП.Или стопаджията не трябва да спре Напълно на стопа,за да мине преди мен и да изпълни искането на закона,или аз трябва да спра напълно за да го пропусна,което обезмисля точното действие на моя знак.Или просто единия знак трябва да се смени с на другия брат му и тогава за всички млади и стари шофьори всичко се нарежда кристално ясно.Все пак ИЗВИНЕТЕ некопентноста ми в конкретния случай.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Сря 16 мар 2016 20:38

Е не, просто не е за вярване това което прочетох в тая фейсбук страница, тоя дето прави ляв завой бил с предимство защото тоя срещу него имал стоп, е не, не, просто беше по добре за подсъзнанието ми да не бях чел тези мнения!!!

П.п. И защо по дяволите продължавате да си мислите, че след като не сте длъжни да спрете, това по някакъв ви дава повече предимство????

Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk

virus_2005
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот virus_2005 » Сря 16 мар 2016 20:56

betaserk, защо не си направи труда да поставиш актуалните знаци от всички страни на кръстовището и да коментираме?! Май търсиш под вола теле, с пускането на нови казуси?

Изображение

На това кръстовище редът за преминаване е елементарен и изисква основни познания от ЗДвП.

Изображение

Синият автомобил се движи по път с предимство и минава първи, втори преминава автомобила, който се намира на знак СТОП и последен преминава червеният автомобил.

Автомобила от знак СТОП преминава преди червения на основание

Чл. 37. (1) При завиване наляво за навлизане в друг път водачът на завиващото нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне насрещно движещите се пътни превозни средства. От същото правило помежду си се ръководят и водачите на релсовите пътни превозни средства.

Ако на кръстовището червения автомобил продължи направо, а този от знак СТОП завива на ляво, то тогава червения ще премине първи, а този от стопа минава след него...

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Сря 16 мар 2016 22:27

ivo_555 написа:П.п. И защо по дяволите продължавате да си мислите, че след като не сте длъжни да спрете, това по някакъв ви дава повече предимство????

Щото практиката ни учи,колега.Приближаваме едновременноТи помисли за колко секунди се преминава такова кръстовище,колко време ти трябва да приведеш МПС в покой,да се огледаш,да тръгнеш и извършиш маневра?И колко на мен,ако навлизам с 20км/ч?Нали не съм длъжен да спирам уж?Елементарна математика...докато спреш и тръгнеш аз съм минал.
Не ме разбирай погрешно,закона си е закон.Но как тъй преди 20 години не беше баш тъй?Това принципно можеш ли да го осмислиш,че реда на преминаване се обуславяше от формата на пътните знаци?Коя велика глава промени това?И как пък тихомълком...но утре ще намеря стария правилник и ще ви цитирам няколко текста

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Чет 17 мар 2016 7:41

Аааа, чак сега разбирам защо масово тези правещи ляв завой ми отнемат предиството, че и гледат лошо като им махнеш, пък те били с предимство, ръйшли! Е мислех да спирам да чета подобни теми, ама то било полезно, научават се неща! То така или държавата пак е изтървана и мутренските времена се завърнаха, обмислям покупката на черен ДжиБ, нали той беше винаги с предимство!

П.п Понеже разглеждаш някакси математико-логически правилника, били ми обяснил при същата такава ситуация, единия има стоп, другия триъгълник, и двамата са спрели, кой трябва да мине пръв?

П.п.2. Между другото взел съм книжката си 97 г. в училище по транспорт, и дори тогава не се сещам да има някаква разлика относно предимството на знаците!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 17 мар 2016 8:26

Кое те кара да мислиш, че някой ще спре на знак Б1? Принципно съм виждал и на знак с предимство да спират, ама какво от това? Това са някакви единични случаи на високосна година.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Чет 17 мар 2016 8:44

Еми принципно говорим, щото тука някакви сложни изчисления кой за колко секунди спира и тръгва, та затова да опростим ситуацията, по пътя с предимство е имало коли, другите спират, по кое логическо и математическо правило в закона да се водим, кой ще мине пръв!

Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”