Карам динамично и със средна хубост гуми ,но винаги нови .Може би се повтарям ,но нямам проблеми и карам постоянно .В смисъл ,въртя много километри .Имал съм няколко екстремни спирания като ,оня ден ми излезе един пешеходец който си бута колелото ,но ненадейно .Реното ,както е най големият кенеф спря изненадващо добре !!Жена ми си разби главата в предният прозорец !!И още съжалявам ,че не слязох и не му счупих тиквата !!
пп Отпред -БФ Гудрич .Отзад ,Мишлен Енерджи на минимума .
Летни гуми - кои според вас са най-добрите
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Летни гуми - кои според вас са най-добрите
Да си слага колана и ще живее по-безболезнено!rokera671 написа:... Жена ми си разби главата в предният прозорец !!...
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
myrshavija написа:Да си слага колана и ще живее по-безболезнено!rokera671 написа:... Жена ми си разби главата в предният прозорец !!...
Коментара ти е уместен !!Но има причина да не си го слага ,и се моли твоята да няма тая причина !!
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Искам да попитам дали някой кара с :
http://gumi.cars.bg/f36821
Тази марка.Цената е примамлива,но ме съмнява,че ще са боклуци.Няма да карам бързо ,но въпроса е да са що годе сигурни.Бюджета ми за 4бр гуми е около 500-600лв(с този размер).Какво да взема ако ще е 2ра ръка ?
Тази марка.Цената е примамлива,но ме съмнява,че ще са боклуци.Няма да карам бързо ,но въпроса е да са що годе сигурни.Бюджета ми за 4бр гуми е около 500-600лв(с този размер).Какво да взема ако ще е 2ра ръка ?
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
mupk0 написа:Искам да попитам дали някой кара с :
Мани мани... по-добре тва http://www.avtogumi.bg/oscommerce/letni-gumi/gislaved/ultraspeed-22545-p-105303.html
- mupk0
- Контакти:
в сайта има и една марка wanli,които гуми според стандартите ( европейските ) са с по-добър фюъл ефишънси(разход) от гислейва...дали е вярно. разликата в цената е нищожна
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Пониженото съпротивление при търкаляне неизбежно води до понижено сцепление... изобщо не ги гледай тея китайски пластмаси 

- mupk0
- Контакти:
Имам познати с Нанканг и са доволни.Гледам цената им е смешна
http://www.gumi7.com/bg/tire/2212/NANKANG-NS2-225-45-R17.html
http://www.gumi7.com/bg/tire/109430/PIRELLI-PZROSSOASSIM.DOT-225-45-R17.html
Май май изобщо няма да гледам гуми втора ръка :D Ако ще и супер спортни да са са стари боклуци.След месец два ще загледам гуминетките и ще поръчам 4бр новички явно :) Или Гислейв или Нанканг май(освен ако тва пирели не намеря добра информация за него).
http://www.gumi7.com/bg/tire/2212/NANKANG-NS2-225-45-R17.html
http://www.gumi7.com/bg/tire/109430/PIRELLI-PZROSSOASSIM.DOT-225-45-R17.html
Май май изобщо няма да гледам гуми втора ръка :D Ако ще и супер спортни да са са стари боклуци.След месец два ще загледам гуминетките и ще поръчам 4бр новички явно :) Или Гислейв или Нанканг май(освен ако тва пирели не намеря добра информация за него).
- PagocmuH
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Най-яко е след 2-3000км,като започнат да вият.
Също е интересно,след една година...грайфера е почти като на нова гума
NANKANG
Също е интересно,след една година...грайфера е почти като на нова гума

NANKANG

-
- Автомобил:
- Двигател:
Адаш, теорята, че евтината нова гума е по-добра от която и да е гума втора употреба е грешна. Не си купувай евтини гуми, защото шансът да съжаляваш е много голям. Аз досега от евтини нови гуми не се е случвало да съм доволен. Избирай поне от средните класове нагоре! За последните 10-на години съм бил разочарован само от едни "маркови" употребявани гуми - два комплекта Дънлоп и от ВСИЧКИ нови евтини гуми, които съм купувал.
Един пример - преди 2г идва един младеж на оглед - да ми купува колата. Зима, в Дружба по малките улички снегорини няма, нито се обработва - и асфалт никъде няма - сняг, къде утъпкан, къде - не и на места по малко заледено. Младежът си беше довел жокер - приятел, който се занимава с коли и с повечко опит. "Майсторът" се качи да кара и както обикновено се прави с кола, която ще се купува, пробва тръгване, спиране, неравности. Като слезе ме пита с какви гуми съм, защото колата стояла много добре на пътя - бях с Континентал, купени тригодишни и в конретната зима вече на 4г.
И аз също мисля, че "по-добър фюъл ефишънси(разход)" и по-добро сцепление са две несъвместими неща.
Един пример - преди 2г идва един младеж на оглед - да ми купува колата. Зима, в Дружба по малките улички снегорини няма, нито се обработва - и асфалт никъде няма - сняг, къде утъпкан, къде - не и на места по малко заледено. Младежът си беше довел жокер - приятел, който се занимава с коли и с повечко опит. "Майсторът" се качи да кара и както обикновено се прави с кола, която ще се купува, пробва тръгване, спиране, неравности. Като слезе ме пита с какви гуми съм, защото колата стояла много добре на пътя - бях с Континентал, купени тригодишни и в конретната зима вече на 4г.
И аз също мисля, че "по-добър фюъл ефишънси(разход)" и по-добро сцепление са две несъвместими неща.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Така си е
Странно ми стана за Дънлоп-а
Аз пък други гумета, за мотора от Дънлоп, по-добри не съм срещал
Впечатление добито през годините , като активен мАторист
последните три години нещо по-рядко го давам с моторетката , но пак съм си с Дънлоп , като едната ( задната ) уж временно "втора" употреба ( все още )
Въпреки ,че догодина ще стане на 5 години общо откак е произведена - много е добра
, поне беше допреди три месеца .

-
- Автомобил:
- Двигател:
Мога да дам преки впечатления от Инфинитито, защото търкалях 2 такива 4 лета! На сух асфалт дори с висока скорост се държат добре и спират задоволително, НО на мокро дори чисто нови са доста зле. Разбрах го след като вместо да спра на едно кръстовище се озовах в средата му (добре, че ми се размина, че нямаше коли). Нормално шумни са, износват се сравнително бавно. Размера, който карах аз е точно този, за който колегата е писал 225/45/17. Ако трябва да им дам оценка по шестобалната система, бих ги оценил с 3.5 до 4 :) Все пак за мен спирачният път е най-важната характеристика на една гума. Дали бих си купил отново такива гуми - отговорът ми е по-скоро не
Друг е въпросът, че в този размер за тези пари, трудно може да се намери нещо, което ще е наистина добро :)

Пичове, ако търсите сравнително евтина и наистина добра гума, заложете на Accelera PHI. Фирмата е индонезийска и дълги години произвежда модела Sport Contact 2 на Continental. След време изкупуват технологията от тях и продължават да произвеждат същата гума с гореспоменатото име. Ако сравните двете гуми, ще откриете, че нямат разлика в шарката. И не говоря наизуст, карал съм такива, доста мои познати също карат с тях ( размери 17+) и казват, че с по-добри гуми не са карали.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Bobi85 написа:Пичове, ако търсите сравнително евтина и наистина добра гума, заложете на Accelera PHI. Фирмата е индонезийска и дълги години произвежда модела Sport Contact 2 на Continental...
Ако това е вярно - наистина ще са оферта

Колега, моделът, който си посочил е Alpha, а не Phi. Само Phi моделът е по технология на Континентал : http://www.bggumi.com/eshop/productinfo/1/15077367
Не се ангажирам с мнение за останалите им модели. Твърде е възможно да са пръчки. Но Accelera Phi си е Continental Sport contact 2.
Не се ангажирам с мнение за останалите им модели. Твърде е възможно да са пръчки. Но Accelera Phi си е Continental Sport contact 2.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”