Вечна тема - разход
- Freakylol
- Автомобил:
- Двигател: asz++
Re: Кой с каква кола е и какъв разход му дава...?
Само дето нямаш бомба в багажника!
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Автомобил: Golf MK1 Cabrio
- Двигател: 1600 cc
- Контакти:
eminem94 написа:Не знам каква е причината някой като чуе,че даден дизел гори 4 на 100 и да казва,че е измислица ... И моята съм я свалял до 3,8 с каране до 90 км извън града,а в града,ако ще се съдерем под 5.6-6 на 100 не мога да я сваля... Така като се замисля про 6 на 100 градско ми се губи смисъла от газова която харчи 12 :Д
Защото карам същия Гоуф, само че 110 Хоня и на градско (което 70% ми беше околовръстен път) под 5 (ама точно 5, не по компютър или преценка) не падна при скорост не по-висока от 80-90 км/ч, като стрелката на оборотомера рядко надминаваше 1.8. Нарочно си направих експеримент и карах 100 км като стара баба... Така, че тия митове и легенди, според мен са си по някаква предполагаема преценка колко имаш в резервоара, за колко си сипал и т.н. Факт е че има дизели с по-нисък разход от 5, на вуйчо ми пежото харчи 3/4 на 100 градско, но е 2010-та автомобил ...
- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
Е 4/100 извънградско при 90 си е нормално. Изхвърлянето е, когато някой претендира за 4/100 вграда. Тва даже и лятото не мож го направиш. А за газовото...целия проблем е монтажа. Ако се направи, като хората - няма грижи. Лошото е, че всички майстори уж много разбират, а реално добър газаджия рядко се намира. Обикновено ще е или много близък, или роднина, или нещо подобно.
Freakylol написа:Само дето нямаш бомба в багажника!
Но пък подръжката е доста по-евтина. Въпреки това предпочитам дизела, ама за сега съм на газ.
4 градско как пък не

Един път и аз се прибирах от София за Сливен като резервоара ми беше пълен до половина с дизелака, когато тръгвах наобратно.
Добре, че около Стара Загора се усетих да преточа в тубите иначе щеше да почне да се разлива по магистралата. После се чисти много трудно нафтата от ламарините.

Лошото е, че и газаджии почнаха да прихващат.
Аз с моя Пасат Б3 моно под 13 съм свалил лично 1-2 пъти максимум и то с нечовешко галене в града, извън 7 по-надолу не ще. Това 7 обаче не ми е постоянно, случвало ми се е отново. Обикновенно е около 8-мицата.
Това газ.
Бензин никога не съм замервал, ама един път мисля да се прежаля, без ламбда-сонда колко ще ми е разхода?
- 4motionTX
- Автомобил:
- Двигател:
Фолксваген Бора 2000 година 1,8 20В 125 коня 4 по 4 на газ в града 12/100 извън града 9/100
- eminem94
- Автомобил: Audi A4 B5 Avant
- Двигател: AVG
- Контакти:
Хора Извинявам се много ама не четете .... Никъде не е написано за 4 Градско !!! Това е извън градско с каране до 90 км/ч през лятото ! Мога да ви каже и разход на кака ми на полото ... 1,9 Д 3,5 извън града към 5 ,5 и малко в София през Лятото! Четете не претендирам,че 4 на 100 постигам градско ... казвам,че градско ми дава 6 на 100 км
пп.КОлега "Kuncavia" Евала ,че си успял да го свалиш до толкова разхода
пп.КОлега "Kuncavia" Евала ,че си успял да го свалиш до толкова разхода

Последна промяна от eminem94 на Вто 08 яну 2013 19:54, променено общо 2 пъти.
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Не се заяждам с никой, не ме разбирайте погрешно! Значи мой комшия има Хюндай И30 2009 година чисто нов го купува от магазина! 1.6 бензин, ходихме заедно на море с неговата кола, 4-ри човека и той не вдигна повече от 90 км/ч и го засякохме от Пълен до Пълен и му изгоря 5,4 литра на 100км!
Вие как 20 годишни ютии ги сваляте на 3 на 100 не мога да си представя, ако е масло е по-реално!
Моя асматик 1.6 101 водни кончета 96 набор извън града с 90 до 100 км/ч максимук пътувал със сам по-малко от 6 немога да свала вие как ги правите тия 3 на 100 не знам, сигурно ги гасите по надолнищата!
PEACE!
Вие как 20 годишни ютии ги сваляте на 3 на 100 не мога да си представя, ако е масло е по-реално!
Моя асматик 1.6 101 водни кончета 96 набор извън града с 90 до 100 км/ч максимук пътувал със сам по-малко от 6 немога да свала вие как ги правите тия 3 на 100 не знам, сигурно ги гасите по надолнищата!
PEACE!
- eminem94
- Контакти:
anonym0us написа:Моя асматик 1.6 101 водни кончета 96 набор извън града с 90 до 100 км/ч максимук пътувал със сам по-малко от 6 немога да свала вие как ги правите тия 3 на 100 не знам, сигурно ги гасите по надолнищата!
PEACE!
КОлега,говорим за дизели

- batko_miro
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CHGA 2010
Анонимен, май не правиш разлика между 1.6/1996 и 1.6/2009. Имали са само малко повече от 10 години време да усъвършенстват който и да е двигател, на който и да е автомобил 

- Freakylol
- Автомобил:
- Двигател: asz++
И май не прави разлика между бензин и дизел 

- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Не изопачавам нищо, кажи ми коя е тази кола която гори 3 литра нафта на 100км? Дори и на 6-та предавка да я кара с 60 км/ч пак неможе да свали толко разхода! Но нека спрем до тука, да не се намесят Модемодемодераторите!
batko_miro, за тебе знаем, чели сме цели фермани как 2.0 кубика как харчи колкото АБД
И тази тема е като рибарите ама карай, на тия високи цени на горивата трябва да се лъжете, че карате икономични коли!
Всеки сам си знае, но разликата между дизела и бензина е 1 литър на 100км! А в града са едно към едно, но никой не си признава, в БГ е така, трябва и други да се прецакат, няма да е само той! Айде със здраве!
batko_miro, за тебе знаем, чели сме цели фермани как 2.0 кубика как харчи колкото АБД

Всеки сам си знае, но разликата между дизела и бензина е 1 литър на 100км! А в града са едно към едно, но никой не си признава, в БГ е така, трябва и други да се прецакат, няма да е само той! Айде със здраве!
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ще умра от смях с тая тема....
Последно засечена пълно-пълно
Градско (София) 8л/100км
Извънградско (магистрала и първокласни) 6,5л/100км
Последно засечена пълно-пълно
Градско (София) 8л/100км
Извънградско (магистрала и първокласни) 6,5л/100км
- batko_miro
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CHGA 2010
anonym0us написа:batko_miro, за тебе знаем, чели сме цели фермани как 2.0 кубика как харчи колкото АБД![]()
Искам да ми покажеш къде съм написал, че 2.0 харчи колкото АБД.
- eminem94
- Контакти:
anonym0us написа:Не изопачавам нищо, кажи ми коя е тази кола която гори 3 литра нафта на 100км? Дори и на 6-та предавка да я кара с 60 км/ч пак неможе да свали толко разхода! Но нека спрем до тука, да не се намесят Модемодемодераторите!
batko_miro, за тебе знаем, чели сме цели фермани как 2.0 кубика как харчи колкото АБДИ тази тема е като рибарите ама карай, на тия високи цени на горивата трябва да се лъжете, че карате икономични коли!
Давай да слагаме по 500 лева да видиш,че има поне 2 литра разлика в града !!!Намери същото Толедо 75 коня и да правиме теста!!! Давам ти отговор коя кола харчи 3,5 на сто нафта Поло 6н 1.9 Д
-
- Автомобил:
- Двигател:
3.5 доста трудно но както и да е

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”