Летни гуми - кои според вас са най-добрите
- VW Golf 4 1.8T - GTI
- Автомобил:
- Двигател:
Запитване за летни гуми - Michelin Energy Saver+
Здравейте , направих заявка за тоя модел летни гуми - Michelin Energy Saver+ за утре , но искам да съм сигурен преди да потвардя поръчката или да сменя модела гуми . Искам да Ви попитам дали са добри ? Дават ги по икономия на гориво В , а по спиране на мокро А клас . Става въпрос за 2 гуми 205/55/16 на Голф 4 1,8Т. Благодаря Ви Предварително !
http://www.avtogumi.bg/oscommerce/letni-gumi/michelin/energy-saver-20555-p-108093.html
http://www.avtogumi.bg/oscommerce/letni-gumi/michelin/energy-saver-20555-p-108093.html
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Re: Запитване за летни гуми - Michelin Energy Saver+
Дърво страшно Ако не си ги поръчал вземи други
- VW Golf 4 1.8T - GTI
- Автомобил:
- Двигател:
тряба да ми се обадят утре , значи за energy savera и аз четох не много добри коментари , има ли обаче значение че тея са мишлен energy saver plus ? Да ми препоръчате ако може колеги добри пак мишлен . Какво ще кажете за пилот спорт 3 ? Как се справят при по екстремно каране и спират ли добре ? Но може и друг модел не държа толкова на пилот спорт някаде до 200 на гума . Благодаря ! :)
-
- Автомобил: BORA 1.6 16V
- Двигател: AUS 2000
И защо трябва да е Michelin?Някога може и да са били нещо,но вече няколко години не са на върха.От миналото лято съм с тия летни-Hankook Ventus V12 evo K110 и съм изключително доволен.Може да погледнеш и тук http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/sommerreifen/2012_Sommerreifen_Test_205_55_R16.aspx?ComponentId=113497&SourcePageId=31821
но тестовете са от 2012г.
но тестовете са от 2012г.
-
- Автомобил: VW BORA
- Двигател: 1.6 SR
Аз също съм с HANKOOK - модел KINERGY ECO и съм много доволен от поведението им както на сухо така и на мокро ! Успех с търсенето :)
- VW Golf 4 1.8T - GTI
- Автомобил:
- Двигател:
сега съм със зимни мишелин А4 и съм доволен макар , че има и по добри.От тестовете за летни на 2013 изкарват на първо мишлена тоя energy saver + а на 2-ро място континентала за 15 цола става въпрос . За R17 пък е континентал спортконтакт5 ама няма такива за Р16. И незнам към коя марка да се насоча точно,континентала също е добър. А за модела който предлагате намам някакво наблюдение. Колата я взех с бригстон и те не са зле , а задните са мишлен и са вече за подмяна , та новите отпред а бригстона отзад . Обаче до утре трябва да реша , че вече съм пуснал заявка но не е обработена та да ги сменя други. Други мнения и предложения ?
Благодаря на колегите по горе за мненията :)
Благодаря на колегите по горе за мненията :)
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Не знам какви класации сте гледали , ама Мишелин повече - НЕ! Зимни гуми ханкок и мишелин (16ки) .. емии ханкока предвид,че беше с 40лв по-евтин,ами има и в пъти по-добро сцепление. На голфа карах летни,апк 16ки на мишелин. Отново пълно дърво,а говорим за нови гуми на няма и година! При влизане в завой малко по-рязко предницата си продължаваше напред. Купих си 2 предни гуми на Goodyear и честно казано вече по-нататък ще е или ханкоок или гуудиър. Остана сега да сменя и задните,които за с ДОР **11,защото в момента пък задницата се опитва да ме изпревари
За парите си мисля това е много по-добър избор.И искам да уточня,че говоря за среден клас гуми.

- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Летни гуми - кои според вас са най-добрите
Може 100 пъти да го напкиша но пак ще кажа Дебука е най калпавата гума на нашия пазар.....като видя някой да хвали двбица хеле пък навигатора си мисля че въпросните люде не са карали никога нещо различно от виденка или георги димитровка. Хора не си купувайте дебика гумите са калпави....Хораа които твърдят обратното ви заблуждават...волно или неволно
- oska
- Автомобил: passat
- Двигател: AHL
Re: Летни гуми - кои според вас са най-добрите
Не си много прав,зимните дебица са доста добри
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
-
- Автомобил: BORA 1.6 16V
- Двигател: AUS 2000
Просто откажи заявката.Изчакай още 2-3 седмици да почне вноса на летни гуми и тогава избирай.Избирай нещо с такъв профил на грайфера,та да става и за мокро:
Водещите в момента за среден клас автомобили и висококачествени гуми за тях са Continental и HANKOOK .Успех в избора и
Водещите в момента за среден клас автомобили и висококачествени гуми за тях са Continental и HANKOOK .Успех в избора и

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз си взех dunlop sport maxx rt 205/55/16 91Y с борд 145лв/бр но малко съм ги карал.
Първите впечатления са много добри. Успех в избора
Първите впечатления са много добри. Успех в избора
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
За мен добър избор за тези пари са http://www.avtogumi.bg/oscommerce/letni-gumi/yokohama/cdrive2-20555-wr16-p-100154.html . На една от колите си съм с такива ( с друг размер , но абс. същия тип и скор.индекс ) . Като ги купувах ме предупредиха ,че спрямо някои топ предложения , се износвали маалко по-бързо от тях . Но пък имали много добро пътно поведение , както на сухо , така и на мокро. Купих ги и съм предоволен от избора си , заложих на сигурност, за сметка на дълъг живот , не ме притеснява ,че ще карам с 5-10 хил. км по-малко от "другите" - примерно . Като се поизносят , ще вземем други
Нищо чудно и пак същите.

- momcho_bg
- Автомобил: Volkswagen Passat B5.5
- Двигател: 2.5
- Контакти:
Като видах темата се сетих за един тест на ТВ предаването "5-та предавка". Там тестваха спирачния път на мокро на 3 типа гуми:
- нови маркови гуми от сорта на тези за които е писал колегата, ако да не бяха и същите но не съм на 100% сигурен;
- нови гуми "нормални" но от по нисък клас - с цена половината на горните и
- гуми втора употреба с грайфер почти на ръба на закона.
Автомобила на който монтираха и тестваха гумите беше един и същ. Всички останаха изненадани - новите маркови енерго-спестяващи гуми се представиха най-зле и то с много. Оказва се, че в стремежа си да намалят съпротивлението при триене с настилката, производителите са влошили сцеплението на този тип гуми на мокро!
Имай и това впредвид колега, когато избираш подобни гуми.
- нови маркови гуми от сорта на тези за които е писал колегата, ако да не бяха и същите но не съм на 100% сигурен;
- нови гуми "нормални" но от по нисък клас - с цена половината на горните и
- гуми втора употреба с грайфер почти на ръба на закона.
Автомобила на който монтираха и тестваха гумите беше един и същ. Всички останаха изненадани - новите маркови енерго-спестяващи гуми се представиха най-зле и то с много. Оказва се, че в стремежа си да намалят съпротивлението при триене с настилката, производителите са влошили сцеплението на този тип гуми на мокро!

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
По пътя на логиката наистина с цената на по-малко сцепление се постига по-нисък разход на гориво. Миналата пролет си купих нови Конти ЕкоКонтакт 3, които пак са с някаква подобна концепция. При един дъжд успях да спра на светофар почти идеално без приплъзване и поднасяне. Само че тоя зад мен не успя. И оттогава пак карам Джета, ама синя. Та мисълта ми е, че нещата не са точно така, както изглеждат. В интерес на истината не съм карал с нови примерно Унироял Рейнексперт, може и да са по-читави на мокро от ЕкоКонтакт, но за съжаление нямах време да им се радвам повече, прекалено малко отзиви успях да събера, но гумите бяха супер - освен това бяха невероятно тихи. Сега взех Гуд Иър Ефициент Грип да видим като ги сложа сравнени с Континентала как ще са
Опасявам се, че няма да ми харесат толкоз като тях, но не можах да насмогна да купя още нови гуми, много нагорно ми идва вече 
Между другото Конти-то беше с треадуер около 300 или 320 по спомен, а този ГудИър е - 340, което ги прави малко по-пластмасови от Контито. Дано не се получава ефектът на шейната при мокра настилка

Между другото Конти-то беше с треадуер около 300 или 320 по спомен, а този ГудИър е - 340, което ги прави малко по-пластмасови от Контито. Дано не се получава ефектът на шейната при мокра настилка

-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Аз съм с такива каквито колегата е поръчал Мишелин Сейвър. Бях изненадан още при първия дъжд, спират много добре и то на паваж.
А за тези на които им поднася в завой да вземат преди завоя да намалят скоростта, че има един лаф "волана свършва, завоя не".
А за тези на които им поднася в завой да вземат преди завоя да намалят скоростта, че има един лаф "волана свършва, завоя не".
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”