най-добрата халогенна крушка?!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
apchih
Автомобил: Ford Mondeo MK4 TDCi
Двигател:

Re: най-добрата халогенна крушка?!

Мнениеот apchih » Чет 20 окт 2016 11:23

Някой да е виждал в Бг тези крушки?
Изображение

Къде ли не съм проверявал и никой няма, други дори не са чували за тях. Питам конкретно за България.

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Пон 24 окт 2016 15:24

Колега нали го дъвкахме това и аз ги търсих ! Но се отказах, защото излизат скъпо и ако се скапят за по малко от година.....

Тук не ги доставят, само в чуждите сайтове ! Не са модерни, а са ефективни за черен път и мъгла и за това ги няма тук.

Потребителски аватар
TDI-RS
Автомобил: RS TDI
Двигател: V6 TDI

Мнениеот TDI-RS » Вто 25 окт 2016 19:48

Понеже все пак е тема за осветяване, а не могат да се пренебрегнат новите технологии, които за разлика от халогенните тип крушки се развиват стремглаво!

И така, някой пробвал ли е LED крушки?
Имам познат, който сложи ЛЕД комплект на буса си ( рефлекторни фарове ) и осветеността наистина е доста сериозна!

А защо в тази тема ли? Ами защото според спецификацииите им са предназначени точно за рефлекторни фарове, а НЕ за лупи!

И друго: ЛЕД крушките по данни имат много дълъг живот, 10 поне пъти над този на ксенона и около 100 пъти над този на халогенната крушка!

Наскоро дилър на подобни стоки ми каза, че 30-33 ватов ЛЕД сет свети повече от 55 ватов ксенон!

И в крайна сметка, точно понеже искам да сменям халогенни крушки Н7 с ЛЕД или ксенон, то мисля, че всяка дискусия и реален опит ще е от полза !!!

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 26 окт 2016 10:10

TDI-RS - ще следя темата за ЛЕД а.
Дай някой линк към дилъра / на лични за да няма реклама/

Потребителски аватар
Piqndurnik
Автомобил: Passat Variant
Двигател: CBAB 2010

Мнениеот Piqndurnik » Сря 26 окт 2016 10:41

LED светят много добре, но има някои "дребни" проблемчета:
1. Без пръскалки и автоматично регулиране колата се води неизправна. Полицай на пътя едва ли ще забележи, но ако стане някоя беля, това е достатъчно основание на застрахователя да откаже плащане.
2. Почти всички китайчета са на 6000К. Останалите са или с филтър или доста скъпи.
3. Вентилаторът не се събира във всички фарове.
4. Пак вентилаторът пречи при по-специфични фасунги (като в B6). Предлагат се, обаче различни приставки, които решават проблема.

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Сря 26 окт 2016 13:36

Главния проблем на LED лампите, които са заместители на халогенните лампи е МЯСТОТО И ФОРМАТА НА ИЗТОЧНИКА НА СВЕТЛИНА.
Рефлектора е конструиран да отразява светлината от къса нажежаема жичка, светеща в 360° посока(без късата на Н4)
Та тази точка се нарича фокус. Та когато източника на светлина не е в тази точка, фара си свети, но не на пътя.
Аз не съм видял LED лампа да отговаря на тези условия. Ксенон лампите заместват сравнително добре халогенните, защото балона с газ е съизмерим с жичката на халогена и също така свети в 360°.
Мисля, че го обясних подробно......

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Сря 26 окт 2016 13:53

Разгледах някой диодни Н7 ци и ми направи впечатление че до 30 лева получаваш до 650 Лумена и 20-30 вата макс. Те се монтират директно във фара като стандартните Н7 и светят Синьо за да може да излъчи някаква светлина изобщо. Или казано друго яче- много слаба осветеност и особено при мъгла и мокър асфалт.

Ако се вземат мощни Грее диодни лампи от по 40 вата и 2500 лумена -тогава вече се достига до осветеността на халогенната крушка. Но там цената е около 150 лева за два броя. Проблема е че отзад има големи радиатори и разни стартери в кутийка с кабели които не могат да се поберат в самият фар !

И накрая фокусировката на Грее диода който е направен като СМД от едната страна на лампата и се опитва да пунтира обикновена халогенка с екрана или пък многоточковите по обикновени и маломощни диодни лампи отива на майната си тъдява.............. :bowdown :mhihi. И крайният ефект е - заслепяване на отсрещният водач и никаква осветеност пред МПС-то.

Като извод - или си слагаме добри фарове с нормални халогенки или Ксенон !

Потребителски аватар
TDI-RS

Мнениеот TDI-RS » Сря 26 окт 2016 14:04

Говоря например за това:

LED_H7.jpg

60 вата ЛЕД лампа с цокъл Н7
6000 лумена :eek :eek :eek :eek
360 градуса осветяване!
50 000 часа живот
изцяло алуминиев хаузинг
цвят: 6000К ( лично предпочитам 4300К ксенонов цвят )

И още нещо: мой приятел вчера ми потвърди, че дори по - стар сет ЛЕД лампи според него светят повече от 55 ватов ксенон!

Потребителски аватар
hristodj
Автомобил: golf 3 kombi
Двигател: AHU 97
Контакти:

Мнениеот hristodj » Сря 26 окт 2016 14:13

Стига с този ксенон. Направо полудявам нощно време от ксенони без лупи. Пълни кретени. Очите ми изтекаха. Всички сложили китаец за 30 лева и е голям гъзар. Дано да ги забранят с закон.
По темата карам с кул блу интенз. Ама не са "блу" светят си леко жълто и съм доволен като сила. Оправете си рефлекторите и си слагаите нормални кружки. Има и китаиски заместители който си светят повече от добре. И на достъпни цени. За цели фарове говоря.

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Сря 26 окт 2016 14:14

С това ще ослепиш някого гаранция и ще свети адски сиьо. Освен това сигурно струват 200 лева мин.

А ще успееш ли да ги завреш във фара.

Това че корпуса на радиатора е от алуминии не е нещо невероятно, а е наложително.....

Колега пробвай и кажи кака е ! И дали тия 360 градуса са така на осветеността. Щото като те чета ми се струва че този твой приятел ти е бил казал, ама ти не му вярваш и не си видял в действителност. Иначе нямаше да питаш нас, а щеше да си ги монтирал вече :Mr Green Fun

hristodj

Нищо лошо няма в ксенона, когато е направен както следва на Лупи. Даже напротив..... И халогенка като не е регулиран фара може да ти разкаже мамата..........

Потребителски аватар
Piqndurnik
Автомобил: Passat Variant
Двигател: CBAB 2010

Мнениеот Piqndurnik » Сря 26 окт 2016 14:41

kossis написа:... Освен това сигурно струват 200 лева мин...

Значително по-малко
Скъпо става ако огънеш ламарини.

Потребителски аватар
TDI-RS

Мнениеот TDI-RS » Сря 26 окт 2016 14:52

Айде почваме да отричаме всичко!
И да, виждал съм ги на живо. И на снимка на кола която се кара всеки ден!
Честно казано това 6000К не е като на китайския ксенон! Нито пък на смеховатите халогенни крушки със синкав отенък.
Има при някои сетове апликации за промяна на цвета.
Разбира се има и сетове с по 30 - 33 - 40 вата на крушка.
Дали ще се събере във фара - трябва да измеря, но пък той отзад е с гумена "капачка", което дава някои възможности за творчество :)

Освен някои недоизкусурени неща, имат страшно много плюсове, като ниската температура във фара, много ниската консумация и натоварване на ел. системата.
Включват веднага без забавяне или загряване.
Никой в нищо не убеждавам, загледал съм един сет и мисля да си го поръчам.

А пък който желае има достатъчно клипове в нета да се види сравнение между различните видове осветяване!

Както казах и преди, халогенните крушки ще се сменят, и за мен лично не е никаква опция да се слагат напънати такива Осрам или Филипс, които хем не са нищо особено, хем горят като факли когато си решат!
А дори и нещо да се прецакам със съответния ЛЕД сет, то винаги има опция да ги сложа на дългите светлини, които се ползват само някога си когато няма никого по пътя.
Аааа да, не на последно място - цената! Да кажем под 100 лева е подобен сет ЛЕД, което е на цената на приличен ксенон и два пъти колкото халогенки.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Сря 26 окт 2016 14:57

Има ли такива ЛЕД ламби с топла светлина? Не искам супер бяла светлина ( че чак синя ) Търся ма нещо...май няма ли..

Потребителски аватар
TDI-RS

Мнениеот TDI-RS » Сря 26 окт 2016 15:02

Доколкото ровя, към момента не намирам!
Всичко е 6000К.
Но пак казвам, тези 6000К не са като онези 6000К на нискобюджетните ксенони!
Има разни бленди в комплектите, които се слагат на самото ЛЕД тяло, с което се "получава" 4300К.
И навсякъде се твърди, че са точно за рефлектор, защото при лупите има разни странни разсейвания и не свети особено насочено.

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Сря 26 окт 2016 15:03

Относно температурата- тя не е отред, но я има отзад от радиатора и консумацията е пак 60 вата както на халогенката. :mhihi

Нищо не отричаме, просто ти питаш и ние ти казваме минусите които са доста и съществени !!! Парите и колата са си твой и можеш да правиш каквото си искаш. Така че действай !

Все още тези лампи не са доизкосурени по мое мнение и аз лично не бих пробвал такива. За сега си карам стандатрните халогенки на лупите и като пусна двата къси и давата халогена с лупи получавам идеална осветеност дори и при мокър асфалт. Като не заслепявам никого пред мене !!!

----------------

Я гледай тук на колегата линка за тези мощни лампи какви колани се опъват отзад за да разсейват топлината :Mr Green Fun :mrgreen
http://www.ebay.de/itm/H1-H3-H4-H7-H11-60W-CREE-LED-Scheinwerfer-Kit-6500K-Weis-Auto-Birne-Lampe-Licht-/262632708736?var=&hash=item3d26211a80:m:m7AZZWGD_Xa_WRtheuDvCGA

Изображение

Изображение

Направо бесотия- ще можеш да импровизираш колега, та чудо ще стане........... :mhihi

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”