Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
DA@KA
Автомобил: Caravelle
Двигател: ACV 1998

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот DA@KA » Съб 15 дек 2012 10:30

Nafta написа:Някой знае ли къде може да се намерят зимни гуми с шипове? Нови естествено... :)

http://www.gumitebg.com/gumi-sava/zimni ... eskimo-ice За съжаление само това открих тия дни.Дано размера ти отговаря.

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Съб 15 дек 2012 12:00

ivostefanov написа:
wolff1 написа:...

Да вратички за намиране има все още но Диана са офицялен вносител и вече нямат доставки на този модел. :beer

купи си от неофициалния вносител, каква е разликата? :beer

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Нед 16 дек 2012 21:08

Смятам съвсем скоро да пробвам как ще се представи 205/50/17 размера на тези:

Изображение

Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Мнениеот genov1 » Пон 17 дек 2012 10:33

Такаа, бях се засилил да вземам нови Гиславед, но като видях че вече се правят в Румъния се отказах. След ровене и четене в нета се спрях ма Мишелин Алпин, Фулда и Барум. Миналата седмица ходих при един гумаджия и той ми изкара за моя размер само едни Дебица. Аз му казах какви търся и той ми вика, ами ние Мишелина го караме от русия, фулдата я правят в испания а Барума вече се правят в словакия .. Е май ще мина пак на втора ръка. Поне знам че 100% идват от бяла държава.
П.П старите ми Гиславедки бяха с ДОТ 2002 и не ми се пише къде съм ходил с тях и какво съм правил, на асфалт не са номер 1, но за сняг са поцепващи ..

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 17 дек 2012 10:36

До колко пари търсиш гуми?

iceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iceto » Пон 17 дек 2012 10:41

дънлоп в Германия
викинг в Англия
за мишелина не знам, но нокиа-та са руски

Потребителски аватар
genov1

Мнениеот genov1 » Пон 17 дек 2012 10:42

До 80-90 лв

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пон 17 дек 2012 13:51

Всяка една гума нисък клас на сняг е супер.Само дето ние караме предимно по лед.Аз се чудех между Фулда,Барум и Матадор и взех Матадора.Дота му е от октомври.Все още не съм карал на сняг и лед и не мога да дам отзиви първа ръка,но за сега от към шум съм много доволен.

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Пон 17 дек 2012 16:47

Iezekil написа:Всяка една гума нисък клас на сняг е супер.Само дето ние караме предимно по лед.Аз се чудех между Фулда,Барум и Матадор и взех Матадора.Дота му е от октомври.Все още не съм карал на сняг и лед и не мога да дам отзиви първа ръка,но за сега от към шум съм много доволен.

Избрал си най-лошия вариант, но може би цената е била определяща.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пон 17 дек 2012 18:25

Ще видим...Определящи бяха отзивите които четох в нета докато се чудих.Последно се насочих към Гуудрич,но и за тях намерих негативи в една тема,та така стигнах до моите.От първа ръка нищо лошо не намерих за тях/учудващо,не са от вчера на пазара/.Но както казах тепърва ще видим.

Потребителски аватар
haga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот haga » Вто 18 дек 2012 0:46

Тази гума FALKEN е японска и се прави в Япония и Тайланд.
http://www.falken-europe.de/?q=en/node/242

GROUP
Falken Tyre Europe GmbH пазари и разпространение на маркови Falken и OHTSU гуми в целия Европейски преоборудване на пазара.
Falken: Falken Марката стартира на пазара през 1993 г. от базираната в Осака-Ohtsu Tire и Rubber Industries компания с цел създаването на силна маркетингова платформа за новите си високо-производителни гуми. Марката отпразнува своята премиера в Европа през 1988 година.
Всички Falken гуми са разположени в спортната категория и да се насладите на изключително положителни изображенията, благодарение на огромен ангажимент Falken към моторните спортове.
OHTSU : Външни гуми за автобуси, камиони, превозвачи и транспортни средства за строителството се предлагат на пазара под марката OHTSU.

http://www.falken-europe.de/?q=en/node/238
ФАБРИКИ
Япония
Miyazaki Фабрика
Ichijima Фабрика
Kakogawa Фабрика

Тайланд Фабрика

Потребителски аватар
genov1

Мнениеот genov1 » Сря 19 дек 2012 11:16

От всичкото написано аз мога да обобщя. Гуми се избират според района в който ще се карат. И макар много хора да отричат всесезонните гуми, в някой страни има смисъл от тях. Например Англия, там температурите не падат под нулата, и ако вали сняг той е 1-2 см. Всесезонната гума е перфектна за там. Тук с стара загора климата също е мек. Зимата 2-3 пъти да караш в по-дълбок сняг, през останалото време повече по асфалт се движиш. Тъй че гуми с дълбок и едро нарязан грайфер (например Гиславед Еврофрост или дебицата) не са подходящи. По-скоро Мишелин Алпин, Фулда Кристал монтеро 3 или гуиър, гуми с по-ситно нарязах грайфер, по-голяма контакна повърхност, подходящи за студен асфалт или лед евентуално. За смолян или троян примерно няма големо значение марката, важна е шарката, може даже втора ръка, стуга да имат дълбок грайфер за да могат да копаят. За софия например най-добре чисто нови гуми с мек каучук, шарката не е от голямо значение, в града улиците се разчистват редовно. Успех

Потребителски аватар
haga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот haga » Сря 19 дек 2012 11:34

genov1 написа:От всичкото написано аз мога да обобщя. Гуми се избират според района в който ще се карат. И макар много хора да отричат всесезонните гуми, в някой страни има смисъл от тях. Например Англия, там температурите не падат под нулата, и ако вали сняг той е 1-2 см. Всесезонната гума е перфектна за там. Тук с стара загора климата също е мек. Зимата 2-3 пъти да караш в по-дълбок сняг, през останалото време повече по асфалт се движиш. Тъй че гуми с дълбок и едро нарязан грайфер (например Гиславед Еврофрост или дебицата) не са подходящи. По-скоро Мишелин Алпин, Фулда Кристал монтеро 3 или гуиър, гуми с по-ситно нарязах грайфер, по-голяма контакна повърхност, подходящи за студен асфалт или лед евентуално. За смолян или троян примерно няма големо значение марката, важна е шарката, може даже втора ръка, стуга да имат дълбок грайфер за да могат да копаят. За софия например най-добре чисто нови гуми с мек каучук, шарката не е от голямо значение, в града улиците се разчистват редовно. Успех

Ако трябва да пътуваш до високопланински места с много сняг и лед,трябва ли да слагаш други зимни? :wink:

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Сря 19 дек 2012 11:44

genov1 написа:...За смолян или троян примерно няма големо значение марката, важна е шарката, може даже втора ръка, стуга да имат дълбок грайфер за да могат да копаят...

Празни приказки. Казваш едни китайски втора ръка стават и важен е само грайфера? Материалът е най-важен - това мога да ти кажа. Грайферът е важен само дотолкова да не е изтрит.

Потребителски аватар
genov1

Мнениеот genov1 » Сря 19 дек 2012 11:56

Кажи ми за дълбок сняг специално какво му е важното на материала

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”