В Русия забраниха афтърмаркет ксенона...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
s5501na
Автомобил:
Двигател:

Re: В Русия забраниха афтърмаркет ксенона...

Мнениеот s5501na » Пет 01 апр 2011 12:22

Имах впредвид тип Н4 , защото е с две светлини "биксенон" mhihi , но в интерес на истина светят доста добре :roll:

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Нед 03 апр 2011 20:54

Ето с каква "честитка" се сдоби наскоро един колега с БМВ Е36:
030420111434.jpg

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Нед 03 апр 2011 21:27

Превод?

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Нед 03 апр 2011 21:59

feikot написа:Превод?

Я,изтрил съм го без да искам :oops:
Накратко:Спрян за рутинна проверка,нещо често случващо се на двувратите БМВ-та mhihi Установено монтиране на ксенонови крушки на късите светлини във фар предназначен за халогенни такива.Заслепяване на насрещнодвижещите се(в 12 часа на обяд mhihi )
Последствия: 113 евро глоба на място(щото е с българска регистрация) и спиране от движение на колата.Само, че не разбрал последното и след като полицаите си тръгнали си тръгнал и той на самоход :)

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 05 апр 2011 7:32

вчера минах 4 коли с ксенон и рефлектори.Проверка на всичко.Температура на маслото,газове,мигачи,стопове,чистачки и каквото се сетите,проблем не са ми правили за ксенона!

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Вто 05 апр 2011 10:33

Онзи ден един приятел минава преглед.
Викам питай как стоят нещата за ксенона.
Той няма ксенон и смело запитал чичката.
Оня го гледал,гледал и казал кви глупости ме занимаваш ,незнам да има такива изисквания :D

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Вто 05 апр 2011 10:35

Е нали точно т'ва разправям и аз. Тия в СБА-то казаха, че не са чували за такова нещо и това нямало как да стане. Не знам къв е филма, че някъде пускат, а някъде не. Брат ми също мина преди няколко дни ГТП. Пича е с ксенони на стокови (ама Депо, не Хела) фарове на голф 3...

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Мнениеот mariovasi » Сря 06 апр 2011 10:37

Тази сутрин минах ГТ преглед въобще на са го правили на въпрос.
Ама пък халогенните ламби са ми в багажника.Не ми пречи да ги сложа.

Потребителски аватар
aylin78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aylin78 » Сря 06 апр 2011 15:30

Зна4и не е забранен още ксенона,или обраното не можах да разбера????!!!!???

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Чет 07 апр 2011 12:33

aylin78 написа:Зна4и не е забранен още ксенона,или обраното не можах да разбера????!!!!???

Според мен -- НЕ Е.

Обаче знае ли човек,всичко е възможно. mhihi

Потребителски аватар
RANOPILE
Автомобил: VW Polo 2F
Двигател: AAU 1994

Мнениеот RANOPILE » Пон 25 апр 2011 18:46

Тоя ксенон си е за забрана! 99% от колите с ксенон ми бъркат в очите. Засега е забранен само в пунктовете за ГТП, но се надявам най-скоро да започнат и КАТ да следят за това!

Потребителски аватар
iliankocov
Автомобил: Golf 2 Edition One
Двигател: PF 1990 NZ 1991 KR 1991 BMP 2007

Мнениеот iliankocov » Вто 26 апр 2011 0:01

пристигнала била наредба до 1 месец да се предупреждава само за ксеноните, а след този период ще бъдат връщани от пунктовете за ГТП. Това миналата седмица ми го каза служител в такъв пункт... Колко е вярно - не знам!

Потребителски аватар
RANOPILE
Автомобил: VW Polo 2F
Двигател: AAU 1994

Мнениеот RANOPILE » Вто 26 апр 2011 17:12

Има такова нещо. Чичо ми ми каза че е пристигнала при тях наредба(той прави технически прегледи) да не допускат коли с афтърмаркет ксенон и дори да го демонтират, но може итой да е преувеличил ;)

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Вто 26 апр 2011 18:15

Нямат никакво правно основание да ги демонтират. Правата им стигат до там да те пуснат или да не те пуснат на ГТП :) .

Потребителски аватар
Evil_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Evil_Master » Вто 26 апр 2011 22:49

Прясна информация от днес:
Автомобили с ксенонови светлини, поставени в завода производител, не подлежат на санкции или корекции.
Автомобили с ксенонови светлини, който не са поставени от завода производител на автомобила, немогат да се движат свободно по пътищата на република българия ако не са сертифицирани.(това ми показаха в наредбата)
Има изключения за поставен ксенон извън завода: ако е поставен в сервизен център за поставяне и преработка на светлините на првозното средство за работа с ксенонви светлини, като същоъо се сертифицра спрямо изискванията за работа с такива светлини или иначе казано, трябва да се иде да се монтират светлините в някой си център, който издава сертификати, да ти издаде ''един фалшив '' сертификат за пред органите и пак всичко си е по старому.А в реалния случай трябва колата с ксенон да има фото елемент, който освен, че следи осовата линия следи и извивката на пътя в смислъл хълмове и така на татък и сам си се регулира фара постоянно - което реално за мен е супер простотия, ама как да е.Съмнявам се да има, а и не съм виждал кола с такива устройства още, може да има, но аз не съм виждал, а повярваите ми бая нови коли съм гледал с ксенон и не видях кое следи тея извивки остави факта че си светят по един и същ начин фаровете и на баири и на спускания - и си нрапвете сметка само по нашите равни пътищя ко им се случва на тея въпросните измервателни апаратури във ксеноновия оригинален фар.
А относно ГТП, който минах днес и пичовете, който НЕ ПОЗНАВАМ ми казаха, че им е спуснато от софия нареждане, че коли с менте ксенон, тоест не заводски, не трябва да минават преглед докато не бъде отстранен тоя ТУМОР.Аз съм с такъв ксенон, но така е сложен, че няма как да разбереш, че е слаган в смисъл, че няма баласти няма кабели чиста работа, обаче противозаслепяващите чашки ми ги няма на фара и те така се осетиха, тоест слагам си ги пак и филма е готов - но си минах преглед без проблем, дори пичовете казаха, че не това е проблема - фаровете ами това, че в българия всеки карал докато не му падне нещо от колата и че на ден минавали по 10 коли, дето са за спиране от движение поради редица фактори, от който зависи безопастноста на шофьора и на останлите участници в движението.

И не на последно място искам да вметна, че има коли който нямат ксенон ама нямат и центровка на фара поради редица причини и си светят единия фар някъде под колата, а другия право в очите. Така че, докато не се справят с това немисля, че трябва да подхващат най-лесното - демек махай си ксенона, щото ако си изпраскам едни яки крушки и ги регулирам да светят в космоса пак ще си заслепяват, че и по вече, от правилно регулиран ксенонв фар или диоден, без значение.
Целия проблем идва от липсата на центровка на фаровете това е... и да доста ярко светят кесеноните наистина особено ако не са центровани.
Доста понаписах а?! :lol:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”