Трябва ли да предупреждаваме за катаджии ?
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Трябва ли да предупреждаваме за катаджии ?
Магистралите ни позволяват да се кара и с по-висока скорост от 120. По-новите коли не я усещат тази скорост. Това,че аз,stefan4o и много други караме бая стари коли не означава,че не трябва да се кара по-бързо на магистралата! При високата скорост на магистралите ни не е проблем самия път а старите ни коли. С по-нови служебни коли нямам никакви проблеми със 160...
За първокласните и разните междуселски пътища е манджа с грозде...има пътища който съвсем не са път.
Ама нека не изместваме темата.Гледам разни навигациики дето предупреждават за стационарни камери за скорост.То не е ли същото,няма ли да искате навигацийте да нямат тази екстра,че има много дето ви дразнят по пътищата?!?
За първокласните и разните междуселски пътища е манджа с грозде...има пътища който съвсем не са път.
Ама нека не изместваме темата.Гледам разни навигациики дето предупреждават за стационарни камери за скорост.То не е ли същото,няма ли да искате навигацийте да нямат тази екстра,че има много дето ви дразнят по пътищата?!?
- plamenpet81
- Автомобил: Vento
- Двигател: ABS
Твърдо съм против това де се предупреждават колеги когато има катаджий на пътя.Всеки е длъжен да спазва правилнака за движение на пътя.Преди известно време не помня къде пътувахме с мой колега ни спират катаджий.И го питат знаеш ли защо те спряхме,а колегата си караше с ограничението и всичко си беше наред.Полицаят му вика защо пристветваш бе, а колегата вика пробвах си светлините.Дай си документите сега да ти напишем едно актче за това че предупреждваш останалите участници в движението че има пътна полиция.От тогава колегата спря да светва на други коли.Предното мнение на колегата е правилно донякъде че на нова кола не се усещат 120 километра на магистрала.Но щом има ограничение не само на магистрала а и на населени места както и на второстепенни пътища трябва да се спазват.И отделно на всичко старата кола можела да вдигне 160 или 170 и като може какво от това да ги караме с газ до ламарината ли еми то стара кола всичко може да стане.Докато българина не му дойде акъла в главата няма да се оправим никога.
И Акт написаха ли му?Има ли го това в закона? 

- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
plamenpet81 написа:Твърдо съм против това де се предупреждават колеги когато има катаджий на пътя.Всеки е длъжен да спазва правилнака за движение на пътя.Преди известно време не помня къде пътувахме с мой колега ни спират катаджий.И го питат знаеш ли защо те спряхме,а колегата си караше с ограничението и всичко си беше наред.Полицаят му вика защо пристветваш бе, а колегата вика пробвах си светлините.Дай си документите сега да ти напишем едно актче за това че предупреждваш останалите участници в движението че има пътна полиция.От тогава колегата спря да светва на други коли.Предното мнение на колегата е правилно донякъде че на нова кола не се усещат 120 километра на магистрала.Но щом има ограничение не само на магистрала а и на населени места както и на второстепенни пътища трябва да се спазват.И отделно на всичко старата кола можела да вдигне 160 или 170 и като може какво от това да ги караме с газ до ламарината ли еми то стара кола всичко може да стане.Докато българина не му дойде акъла в главата няма да се оправим никога.
Е верно няма да се оправиме докате мислим в такива посоки.Какво общо има предупреждението за катаджий със спазването на правилника? Ако ти караш срещу мен и аз не ти премигна значи ли че ти не спазваш правилата?
А за това,че си бъркам в носа има ли законово основание да ми пишат акт? Съмнявам се,че премигването с фарове може да е основание за писане на акт.
Абе каквито са хората-такава е и държавата.Няма какво да се оплакваме,че са ни лоши пътищата,по-добри не заслужаваме.
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Не виждам къде в закона има член и алинея която забранява да предупреждавам колегите на пътното платно, че има КАТ 

plamenpet81 написа:Твърдо съм против това де се предупреждават колеги когато има катаджий на пътя.Всеки е длъжен да спазва правилнака за движение на пътя.Преди известно време не помня къде пътувахме с мой колега ни спират катаджий.И го питат знаеш ли защо те спряхме,а колегата си караше с ограничението и всичко си беше наред.Полицаят му вика защо пристветваш бе, а колегата вика пробвах си светлините.Дай си документите сега да ти напишем едно актче за това че предупреждваш останалите участници в движението че има пътна полиция.От тогава колегата спря да светва на други коли.Предното мнение на колегата е правилно донякъде че на нова кола не се усещат 120 километра на магистрала.Но щом има ограничение не само на магистрала а и на населени места както и на второстепенни пътища трябва да се спазват.И отделно на всичко старата кола можела да вдигне 160 или 170 и като може какво от това да ги караме с газ до ламарината ли еми то стара кола всичко може да стане.Докато българина не му дойде акъла в главата няма да се оправим никога.
Еле пък ако нямат за какво да се заядат почват : имаш ли това,ами това и 1001 глупости си измисля да му дадеш. Спират ме така и мен ,тогава слизах от околовръстното посока магистрала Хемус и се престроявам преди Шел.Спира ме оня и почва бла бла бла,пресякъл съм бил двойно непрекъсната лента

- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
tisho_psg написа:По-новите коли не я усещат тази скорост. Това,че аз,stefan4o и много други караме бая стари коли не означава,че не трябва да се кара по-бързо на магистралата!

tisho_psg написа:При високата скорост на магистралите ни не е проблем самия път а старите ни коли. С по-нови служебни коли нямам никакви проблеми със 160...
Сериозно ли? А шефа знае ли?

И колега, нека не излиза така, че нова ли е колата дай с 200 щото била нова и можела, я виж някой краш тест със 160 и нова кола...не гарантира нищо факта, че е нова. Наистина при по-старите коли е доста по-слаба сигурността, но си има правилник и ограничения за всички

vucata написа:Не виждам къде в закона има член и алинея която забранява да предупреждавам колегите на пътното платно, че има КАТ
А колега, пробвай и ще видиш каква ще им бъде реакцията на

- plamenpet81
los_tigros написа:И Акт написаха ли му?Има ли го това в закона?
Писаха му и още как.Като се заядат за нещо няма отърване.
- plamenpet81
- aRoGaNsS
- Автомобил: Golf 4 TDI GTI
- Двигател: 1.9 ARL 2002
plamenpet81 написа:http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2004-04-29&article=72448
То това е от 2004г

Отговорих с "Да, трябва да предупрежваме".
Направих го понеже:
1- смятам практиката на пътната полиция за много мерзава/не ме разбирайте грешно, уважавам хората в униформа, знам че и те работят за заплата като мен/, да залягат по сукаците само и само да те олепят на някое безумно тъпо ограничение което и те не знаят защо е поставено точно там...
2- тоя метод с присвяткането има ефект и на превантивен от глупави маневри
3- предупреждавам, въпреки че ми е писнало от джигити с коли на по 20 години който си мислят че са безсмъртни.
4- считам присвяткването за пост на КАТ като спестяване на едни грешни парички за евентуален акт. Не мисля че на разумния водач ще му навреди да знае къде го чакат, а относно неразумните водачи - за тях пътя е бойно поле и се гърмят със всеки срещнат.
В моите очи причините са катастрофи в голямата част са свързани с неправилно изпълнени маневри или неправилно преценен момент за изпредварване /надценяване на възможностите на колата, неправилна преценка на дистанцията/.
За това предупреждавам колегите на пътя. Друг е момента че много се праят на тарикати и не отвръщат със същото.
Направих го понеже:
1- смятам практиката на пътната полиция за много мерзава/не ме разбирайте грешно, уважавам хората в униформа, знам че и те работят за заплата като мен/, да залягат по сукаците само и само да те олепят на някое безумно тъпо ограничение което и те не знаят защо е поставено точно там...
2- тоя метод с присвяткането има ефект и на превантивен от глупави маневри
3- предупреждавам, въпреки че ми е писнало от джигити с коли на по 20 години който си мислят че са безсмъртни.
4- считам присвяткването за пост на КАТ като спестяване на едни грешни парички за евентуален акт. Не мисля че на разумния водач ще му навреди да знае къде го чакат, а относно неразумните водачи - за тях пътя е бойно поле и се гърмят със всеки срещнат.
В моите очи причините са катастрофи в голямата част са свързани с неправилно изпълнени маневри или неправилно преценен момент за изпредварване /надценяване на възможностите на колата, неправилна преценка на дистанцията/.
За това предупреждавам колегите на пътя. Друг е момента че много се праят на тарикати и не отвръщат със същото.
los_tigros написа:И Акт написаха ли му?Има ли го това в закона?
Ми не съм много сигурен, но като че ли попада в графата - неправилно използване на светлините! Така че май го има!

Бхамааму.Ако ми напишат такъв акт дали няма да падне в съда....
-
- Автомобил:
- Двигател:
Винаги съм присвяткала на „колега”,
ако патрулка от храстите надзърта и гледа.
Правя го, не за да отърве някой акта или фиша,
но е дълго сега тук да ви го опиша.
Прочетох тук много мисли гениални,
с повечето съм съгласна, други пък са малко „анални”.
Всеки за себе си правилно е преценил,
но КАТ едва ли ни е оценил.
Правилата са за това, да се спазват,
а КАТ трябва от произшествия да ни опазват.
Уви, обаче това е една корумпирана институция,
която с държанието си ми напомня за проституция.
Ето, заради това се държа колегиално,
макар, че някои ще кажат, че поведението ми е маниакално.
ако патрулка от храстите надзърта и гледа.
Правя го, не за да отърве някой акта или фиша,
но е дълго сега тук да ви го опиша.
Прочетох тук много мисли гениални,
с повечето съм съгласна, други пък са малко „анални”.
Всеки за себе си правилно е преценил,
но КАТ едва ли ни е оценил.
Правилата са за това, да се спазват,
а КАТ трябва от произшествия да ни опазват.
Уви, обаче това е една корумпирана институция,
която с държанието си ми напомня за проституция.
Ето, заради това се държа колегиално,
макар, че някои ще кажат, че поведението ми е маниакално.
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
nokiangage написа:tisho_psg написа:По-новите коли не я усещат тази скорост. Това,че аз,stefan4o и много други караме бая стари коли не означава,че не трябва да се кара по-бързо на магистралата!
така е - друго налага да не се кара по-бързо по магистралите - ограничения! Всеки си има глава на раменете...и от него зависи дали ще я носи дълго време!
tisho_psg написа:При високата скорост на магистралите ни не е проблем самия път а старите ни коли. С по-нови служебни коли нямам никакви проблеми със 160...
Сериозно ли? А шефа знае ли?Иначе сега сериозно - ако проблема е в старите коли що туй напреднало племе германците примерно допускат тъй опасните стари коли на аутобаните и магистралите им?
Нещо не се връзва или както винаги ние сме най-умни и знаем, онея не разбират...
ний ша ги учим!
И колега, нека не излиза така, че нова ли е колата дай с 200 щото била нова и можела, я виж някой краш тест със 160 и нова кола...не гарантира нищо факта, че е нова. Наистина при по-старите коли е доста по-слаба сигурността, но си има правилник и ограничения за всичкиВече кой ги спазва си въпрос до друго нещо...
vucata написа:Не виждам къде в закона има член и алинея която забранява да предупреждавам колегите на пътното платно, че има КАТ
А колега, пробвай и ще видиш каква ще им бъде реакцията на
На кое казваш: Така е и кое е това дето не ти се вързва?
При краш тест скоростта е супер важна.Ако караш колега с 5км/час ще са малки щетите.Това е добър довод да не развиваш по-висока скорост,нали?
А правилника и ограниченията ги пишем ние-хората,не ги спускат от Марс

ПП Шефа знае,даже вика-що така карате вие бе?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”