Нов акумулатор
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Нов акумулатор
Вчера и аз станах горд собственик на Фиамм 60аЧ, взех го за 104 пари от Косер с отстъпката. Старата Варта синя серия ме предаде. А я купувах преди 3 или 4 години. Не устиска много на напъна. Общо взето си изкара малко над гаранцията (може и аз да съм и помогнал с нещо, ама нейсе).Само дето дадох 140 лева за нея, а беше скромните 44аЧ. 

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Моя фиам 2-ра зима не е мръднал,хем колата се кара на къси разстояния,а очото му свети зелено още.
Дори и в най-глемия студ при палене не се рестартира цд-то(аз по това го познавам като почне да свършва).
За 120 лв 65 а/ч бива
Дори и в най-глемия студ при палене не се рестартира цд-то(аз по това го познавам като почне да свършва).
За 120 лв 65 а/ч бива

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
stefan4o написа:Само дето дадох 140 лева за нея, а беше скромните 44аЧ.
Преди 4 години все още не се бяха оправили цените на акумулаторите от факта, че оловото скочи от $800 до $3000 за тон и всички бяха скъпи.
Благодаря за инфото Ради. Аз вчера звънях на посочения телефон, вдигна ми там един човек и аз като го питах какви са по народност, той ми каза, че са чешки. Ходи разбери...А за Starline акумулатори чували ли сте? И те са на страшно ниски цени.Стефанчо, а кой може да се възползва от тази отстъпка и как става? Или ти имаш нещо връзки? :) Аз ще се кумя днес и най-много утре и ще купувам вече нещо, че моя е пред умирачка..
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Някой познат,който работи в сервиз и има отстъпка в Косер.
Или ги питай направо тия в магазина,как става.
Аз тогава така се възползвах от отстъпките в сервиза в който работех и то за доста работи.

Или ги питай направо тия в магазина,как става.
Аз тогава така се възползвах от отстъпките в сервиза в който работех и то за доста работи.
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Момци, ще купувам акумулатор за колата (Голф 4 1.8Т).
Сегашният FIAAM сдава багажа и не искам да чакам последния момент (вече бе зареждан веднъж).
Триумя се между следните варианти:
Berga 60Ah Power-Block - 140 лв. и 40 месеца гаранция
http://akumulatori.bg/172/Product/93/Berga%2060Ah%20Power-Block#info
ISKRA 62Ah Max Energy - 130 лв. обслужваем
http://akumulatori.bg/200/Product/432/ISKRA%2062Ah%20Max%20Energy#info
Gigawatt 60Ah - 106 лв. необслужваем
http://akumulatori.bg/164/Product/763/Gigawatt%2060Ah#info
Не искам Монбат, защото имам много лоши спомени от тях (дефектирал в гаранционен срок и подменен - той също не изкара много).
По принцип съм по-склонен да подкрепя българското, но в случая Берга-та ме блазни с удължения гаранционен срок от 40 месеца? Същевременно Гигават са на доста добра цена, а имам добри отзиви от тях.
Или пък вие предложете алтернативен вариант с едно ограничение - до 150-160 лв. и размери 242x175x190 мм.
Сегашният FIAAM сдава багажа и не искам да чакам последния момент (вече бе зареждан веднъж).
Триумя се между следните варианти:
Berga 60Ah Power-Block - 140 лв. и 40 месеца гаранция
http://akumulatori.bg/172/Product/93/Berga%2060Ah%20Power-Block#info
ISKRA 62Ah Max Energy - 130 лв. обслужваем
http://akumulatori.bg/200/Product/432/ISKRA%2062Ah%20Max%20Energy#info
Gigawatt 60Ah - 106 лв. необслужваем
http://akumulatori.bg/164/Product/763/Gigawatt%2060Ah#info
Не искам Монбат, защото имам много лоши спомени от тях (дефектирал в гаранционен срок и подменен - той също не изкара много).
По принцип съм по-склонен да подкрепя българското, но в случая Берга-та ме блазни с удължения гаранционен срок от 40 месеца? Същевременно Гигават са на доста добра цена, а имам добри отзиви от тях.
Или пък вие предложете алтернативен вариант с едно ограничение - до 150-160 лв. и размери 242x175x190 мм.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Гигавата според мен - поделение на Бош са и цената му е много добра. Бергата може да е с удължена гаранция, ама ти си плащаш 32% повече за тази гаранция. Маркетингови трикове.
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Варта Силвър също се вмества в бюджета ти
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Благодаря за съветите.
Понеже бях притиснат и от времето се отбих в магазина до нас.
Имаха наличен Варта, но докато взема колата го бяха купили (само информатино за колегите - цената с връщане на стария - 150 лв.).
И за добро или зло сложих 60 ампера AFA - ето такова животно е:
http://xn--80aa3aeeooofb.net/magazin/index.php?main_page=product_tire_info&cPath=77&products_id=490
Цената е повече от приемлива с оглед на отстъпката при връщане на стар акумулатор (110 лв.), предвид цените на които бях свикнал с дизела (200-220 лв. преди 4-5 години
).
Понеже бях притиснат и от времето се отбих в магазина до нас.
Имаха наличен Варта, но докато взема колата го бяха купили (само информатино за колегите - цената с връщане на стария - 150 лв.).
И за добро или зло сложих 60 ампера AFA - ето такова животно е:
http://xn--80aa3aeeooofb.net/magazin/index.php?main_page=product_tire_info&cPath=77&products_id=490
Цената е повече от приемлива с оглед на отстъпката при връщане на стар акумулатор (110 лв.), предвид цените на които бях свикнал с дизела (200-220 лв. преди 4-5 години

Честито! АФА ги дават, че са немски акумулатори, произвеждани в Чехия в завода на Варта и Бош. Значи не са лош вариант, макар че се знае у нас за тях малко...
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
TiL написа:Един път забравих големия плафон в купето цяла нощ. На сутринта нямаше ядове с паленето(зимъска) макар и изсмукан от плафона![]()
Слагай светодиодни набори и може и 2 дена да свети без проблем. В началото на 2012 г 12 те ламБи ми измукаха акумулатора и се наложи използването на Жокер/ помощен акумулатот и кабели/.Веднага ги подмених със светодиодни
- sPellBouND
- Автомобил:
- Двигател:
Един въпрос извън темата, но пак за акумулатор.
Може ли(за моженето може, но грешно ли е или не пречи) акумулатора да се включи на зарядно и преди да се е заредил да се изключи и да се продължи отново със зареждането на другия ден? Да кажем са му нужни 18 часа за зареждане, може ли това да се направи на 2 х 9 часа ?
Благодаря!
Може ли(за моженето може, но грешно ли е или не пречи) акумулатора да се включи на зарядно и преди да се е заредил да се изключи и да се продължи отново със зареждането на другия ден? Да кажем са му нужни 18 часа за зареждане, може ли това да се направи на 2 х 9 часа ?
Благодаря!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз бих отговорил с "да".
Ако си представим, че с всяко палене се изтощава акумулаторът до някаква степен и всеки път се кара/зарежда различно дълго, дали ситуацията е подобна?
Ако си представим, че с всяко палене се изтощава акумулаторът до някаква степен и всеки път се кара/зарежда различно дълго, дали ситуацията е подобна?
- Комшията
- Автомобил: Passat B5.5
- Двигател:
Трябва да сменям акумулатора за дизелов пасат,до колко голям може да влезе в гнездото на б5.5,ако някой колега е минал през тази процедура да драсне два реда.Стария е 23/17/17 см.62ah ако сложа 74ah дали ще е по добре Бош като качество как стоят?
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Дизела излиза от завода с 80Ah От доста места чувам да се оплакват от Бош