С каква скорост карате извънградско?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

С каква скорост карате извън града?

80-90км/ч
39
7%
90-100км/ч
98
17%
100-110км/ч
144
25%
110-120км/ч
107
19%
120-130км/ч
74
13%
130-140км/ч
43
8%
140км/ч и нагоре
64
11%

Общо гласове: 569
Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Re: С каква скорост карате извънградско?

Мнениеот Благовест » Пет 22 яну 2016 21:59

Lupender написа:Винаги много съм се дразнил на ниско летящи камикадзета, които ми светкат да им се махам от пътя на магистралата, при положение, че изпреварвам колона с тирове със 140. Е в случая нарушителите са те, а не аз - да си гледат работата. Това създава предпоставки за ПТП-та. Има го и другото, че някои не си гледат в огледалата и те засичат, тръгвайки в последния момент да изпреварват, дори без мигач.

Ти пак си добре!А какво да кажем за тия,които изпреварват с 110 км/ч?!По същата логика се успокояват,че не били в нарушение,пък бързия да се спасява..? :screwy Тия парадни изпреварвания са ми "любими"!Как да не му светиш ми кажи?! :twisted На всичко отгоре стои в лява лента 500 метра преди да дойде ТИР-а,който уж му пречи...Сещам се за един лаф-"Всички,които карат под и над моята скорост са идиоти!".Цялата ни работа е такава...
Иначе по АМ карам и бързо,и бавно!Винаги със съобразена скорост.
Като карам бавно си натискам/ш парцала в дясна лента.И не на последно място,някой такъв изправарва два ТИР-а,с джоб между тях,достатъчно голям да влезе и да мине по-бързия,било то аз или някой друг колега!Но,не!Как 'бай ти' ще даде път,как ще се извини,как ще бъде колегиален като може да бъде пълен дебил и да гледа лошо от някой баракудник!

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Пет 22 яну 2016 22:20

Не е голяма драма, че дълго изпреварва и то със 110. По-зле е когато в дясната колона някой се мотае с 80км/ч - уж на магистрала, а кара под лимита за обикновен път. И да кажеш, че е с Москвич - не е. Да кажеш, че са 1-2, а те доста. Лято, магистралата от Бургас и постоянно някой те затапва с 80, а през това време в лявата лента долитат мерцедеси със 180.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 23 яну 2016 8:54

На мен ми прави впечатление, че някъде 2007-2008г. нямаше такива бавнодвижещи се или поне не толкова много като сега. Лятос, по пътя за Бургас, когато имаше по-голям трафик имаше доста голям процент каращи 80-100 км/ч и то с автомобили, които могат далеч по-голяма скорост с приличен комфорт да поддържат. Предполагам се дължи на стремежа да се пести от гориво, друго не ми идва на акъла. :wink
Аз ако пътувам с някой друг по магистралата гледам да поддържам неговата скорост, иначе когато сме си само ние - карам според обстановката, ако позволява поддържам скорости около ограничението 130-140 км/ч, понеже моята логика за каране по магистрала сочи следното. След като си се качил на нея, а не си предпочел първокласния път по подразбиране искаш да стигнеш по-бързо до дестинацията, от което следва, че карането около ограничението ти дава възможност за това без да нарушиш закона. Иначе по първокласни пътища вече гледам да не карам над 120км/ч, понеже няма особен смисъл, засичал съм многократно, че при повечето разстояния, при които не може да се поддържа постоянна като на магистрала скорост няма много смисъл да се зоря да карам в даден участък със 130-140, понеже ще стигна 4 до 5 минути по-бързо в крайна сметка.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Съб 23 яну 2016 10:02

Не искаш да стигнеш по-бързо, просто искаш да се движиш по-нормален път на който ние му викаме магистрала, ама то само прилича на такова!
Онова подобие на път от Ябланица до София как да го наричаме и с каква скорост да се движим като постоянно е в ремонт, и настилката е по-зле от междуградски път? И коя му е първокласната алтернатива ако решим да се движим бавничко до София, за да не пречим на бързащите?

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Съб 23 яну 2016 11:07

$100 написа:Не е голяма драма, че дълго изпреварва и то със 110. По-зле е когато в дясната колона някой се мотае с 80км/ч - уж на магистрала, а кара под лимита за обикновен път. И да кажеш, че е с Москвич - не е. Да кажеш, че са 1-2, а те доста. Лято, магистралата от Бургас и постоянно някой те затапва с 80, а през това време в лявата лента долитат мерцедеси със 180.

Именно!И сега нека разни Деви Марии да се по упражняват по темата кое реално е предпоставката за ПТП.Естествено най-лесно е да се обвини по-бързия,щото може да кара по-бързо,автомобила и обстановката му позволява,и т.н.
Каране с под ограничението се прилага примерно и на Околовръстен път!Като например с 63 км/ч... :screwy

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 23 яну 2016 13:00

forski написа:Не искаш да стигнеш по-бързо, просто искаш да се движиш по-нормален път на който ние му викаме магистрала, ама то само прилича на такова!

Да и това също. Аз съм движил само по Тракия и то в частта от Бургас до след Пловдив, веднъж мисля и до София ходих, ама си беше отдавна (повечето ми навъртяни километри са градско и на по-къси междуградски разстояния). Утре ще перкам до Ямбол пак по магистралата :c020
Предпоставките за ПТП идват от културата на шофьорите, която по мое лично мнение е доста ниска. Някои предпочитат да си ползуват предимството с риск да направят ПТП, отколкото да "отстъпят" на другия. Това се наблюдава доста често при нас и в градска среда - Стара Загора. Ако някой от столицата е дошъл да покара тук, сигурно му е направило впечатление, че колегиалност почти липсва в нашия град.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 23 яну 2016 14:04

Кой с колкото иска да кара,важното е да се ползва задължително лявото огледало преди да пресечеш лентата отляво независимо по каква причина и поне малко да се мисли с главата !

Потребителски аватар
IceHeart
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.8 AGN

Мнениеот IceHeart » Съб 23 яну 2016 20:49

pe6kata написа:Сега аз да те науча на нещо :icon_lol

Съгласен съм с теб! Но само при едно условие. Ако искаш ме разбираш, ако ли не живи и здрави!
В повечето случаи има и неочаквани ситуации, в които колкото и да си мислил 10 секунди напред, винаги има едно но... И винаги се стига до тази ситуация, заради високата скорост. А ако си карал по-бавно е могло да се разминиш с това рисково разминаване. Ще дам пример! : Шофираш зад един камаз, и се точиш да го изпревариш, защото кара бавно! Имаш видимост, но докато го изпреварваш, на права отсечка точно тогава, когато ти набираш пред теб се явява нинджа караща с над 200км/ч. В такива случаи никой не може да предвиди нищо, нито да го очаква. И точно тук, ние Българските "карачи" не правим нищо! Всеки си казва, аз съм си прав за мен, докато не стане катастрофата. А ако си караш зад камаза, и той си набере, няма да се стига до такива рискови ситуации и ще се разминеш с летящия с-у теб! На това се казва, "Бързай, бавно"! Дано си ме разбрал!

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Съб 23 яну 2016 20:55

Едно от основните предимства ма магистралния път е че статистически е няколко пъти по-безопасен от двупосочната първокласна пътна мрежа. В световен мащаб. Въпреки по-голямата средна скорост.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Съб 23 яну 2016 22:37

Само трябва да си гледаш в огледалата, и да пазиш дистанция :smile

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Съб 23 яну 2016 23:50

Предлагам в началото на темата да сложим ''У'' и да почнем да се учим да караме извънградско .Как винаги в нашата държава някой се явява да ти казва кво да правиш!!! как да караш и как да е.... и т.н.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 24 яну 2016 8:23

Съобразителност, предвидимост, гледане в огледалата и отваряне на очите на 4 се иска не само на магистрала, а навсякъде, където шофираме.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Нед 24 яну 2016 8:35

IceHeart написа:Имаш видимост, но докато го изпреварваш, на права отсечка точно тогава, когато ти набираш пред теб се явява нинджа караща с над 200км/ч. В такива случаи никой не може да предвиди нищо, нито да го очаква. И точно тук, ние Българските "карачи" не правим нищо!

"Събирам охлюви. Тъкмо се наведох да взема един и копелето се шмугна в храстите"... И твоята работа.
Примерът ти е уникален.
Човек, дето не може да прецени скоростта на отсрещния, необходимото му време и разстояние за изпреварване, според мен е опасен на пътя за себе си и околните. Мястото му не е зад волана!
(иначе ако и ти си нинджа ще е по-безопасно :icon_lol )

С 40км/ч из града и някое дете внезапно изкочи на 5м пред теб измежду паркирани например коли, мислиш ли че е възможно да се спре?! Мал шанс, ако ти се случи, щото няма човек и кола дето ще спре.
И какво- да караме с 10км/ч или да не се качваме на кола?!

Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Мнениеот betaserk » Нед 24 яну 2016 10:10

Хубав е примера на колегата, IceHeart, защото пътя не е 200 км права линия, има моменти когато ако отсрещния кара с 200 няма как да го видим, че идва освен ако не сме гадатели, а за бавното задминаване на колона тирове няма вина човека, просто колата е слабичка, вярно ще кажете, какво прави на магистралата тогава, ами и той иска по-лесно да стигне без да се чуди как да размине по-другите пътища, знам го, защото старата ми кола беше слабичка/70 к.с/ и едвам задминавах, давам мигач и почвам да заминавам, изравнявам се с тира и се показват фарове на /костенурка нинджа/ отсреща, скачам на газта ама няма никой, докато ускори е векове, така че не всички имат коли по 200 коня, затова трябва да се съобразявате и с това, ако летите с 200 и един такъв отсреща задминава и бай бай живот, а не си струва да се умре за едното нищо. Не се оправдавайте с глупости, това че карате с около 200 си е чисто самоубийство и убийство! Особено на нашите магистрали, хем казвате, че пътищата лоши и плащаме винетки за нищо, хем летите с 250 :screwy

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 24 яну 2016 11:00

betaserk написа: просто колата е слабичка, вярно ще кажете, какво прави на магистралата тогава, ами и той иска по-лесно да стигне .................давам мигач и почвам да заминавам, изравнявам се с тира и се показват фарове на /костенурка нинджа/ отсреща, скачам на газта ама няма никой,

Тук се омешаха нещата,първо споменаваш слаба кола и магистрала после насрещни фарове,на магистралата това и е хубавото че няма насрещни фарове и единствената опастност при изпреварване е да те напсува някой, който те застига докато изпреварваш със 180 докато ти "летиш" със 100 :mhihi А за изпреварването с маломощна кола на тирове по нормален път....ами сори ама чакаш прав участък поне 2км кръстиш се и тръгваш,но пък после се хвалиш че данъка ти е 20лв докато на Пешо с бегачката е 220,не може и това в онова и душата в рая icon_idea

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”