Електронни винетки сменят хартиените стикери

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Електронни винетки сменят хартиените стикери

Мнениеот Andonov » Вто 29 яну 2019 10:34

Разбира се че предоставя

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 29 яну 2019 11:17

VWGT написа:bgtol предоставя ли възможност за проверка, дали дадена кола/ДКН има валидна винетка или не?

Ти кЪ мислиш !?

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Вто 29 яну 2019 11:42

Stivi написа:Цената на винетката нали не се е променила,какво значение има колко взимат разпространителите,но едва ли е повече от 2-3% :question

Подозирам, че си оптимист. По-скоро е 5-10% и точно затова ми беше въпроса. Ако става дума за плащане на гише в А1 или другаде как да е - все пак някой осигурява служители да приемат парите, макар че можеше и през EasyPay да мине. Въпросът е в разни алтернативни сайтове - ако вземат повече от 1 лев на винетка е мръсна корупция.

А по въпроса с касовите бележки - влизате тук:

https://web.bgtoll.bg/Evignette

и си отпечатвате разписката за винетката. Ако затрият данните на по-късен етап ще е някакво доказателство.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 29 яну 2019 12:18

Stivi написа:
VWGT написа:bgtol предоставя ли възможност за проверка, дали дадена кола/ДКН има валидна винетка или не?

Ти кЪ мислиш !?

след новогодишното фиаско не смея нищо да си помисля :)

конвертираните винетки не излизат ... но те май се проверяваха през друг бутон/линк, което предполага друга база, т.е. ТНТМ-то МОЖЕ и да не е счупило всичко, което КАПШ са предоставили "отзад". Базата на електронните винетки (не конвертираните) би трябвало да е част от решението на КАПШ, така че след като си купя винетка, независимо дали получа или не касова бележка/мейл, аз бих проверил дали имам винетка в този регистър https://web.bgtoll.bg/Evignette

това е максимумът, който може да направи човек, за да е спокоен, че плащането е отразено и е изряден.

ronnie72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ronnie72 » Вто 29 яну 2019 13:46

Малко странична информация по темата.
https://19min.bg/news/8/109339.html?page=2

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 29 яну 2019 13:58

ronnie72 написа:Малко странична информация по темата.
https://19min.bg/news/8/109339.html?page=2

Мдааа,източника на информация е национално представен и известен с обективната си информация :mhihi Това е все едно като Геролов ,да четеш "Уикенд" и после в национален ефир да твърдиш че известен журналист е циганин ,понеже там така пишело :screwy

Последна промяна от Stivi на Вто 29 яну 2019 16:29, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Вто 29 яну 2019 14:12

Вече втора съботно-неделна винетка (за сега не смея да дам 100лв) опитвам да си платя с дебитна карта през bgtoll и все ме отхвърля. Пробвам през А1 - няма никакъв проблем, става от раз, и двете поредни седмици :confused , започвам да си мисля, че има нещо нагласено .... След това проверявам в bgtoll дали имам редовна винетка - да всичко си излиза на минутата, но през техния сайт не мога да платя.

Mishonti
Автомобил: C220
Двигател: CDI 2007

Мнениеот Mishonti » Вто 29 яну 2019 17:40

Аз до тук купих две годишни през приложението и една седмична и проблеми не съм имал.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 30 яну 2019 9:13

milmar написа:Пробвам през А1 - няма никакъв проблем, става от раз, и двете поредни седмици :confused , започвам да си мисля, че има нещо нагласено ....

Не е от най-популярните и гарантирано достоверни източници, но май е по действителен случай:
1 милиард лева от винетките отиват в А1. Изтече скандалният договор на АПИ (ДОКУМЕНТИ)

Всеки може сам да прочете и да си прецени дали има нещо вярно.

Потребителски аватар
tomata
Автомобил: VW Passat B5 Alhambra
Двигател: AWT AWC

Мнениеот tomata » Сря 30 яну 2019 9:16

Баща ми е инвалид. има право на безплатна винетка, подал си е документите. В сайта на агенцията на социално подпомагане като провериш има винетка валидна до 28.01.2020г., в сайта бг толл като провериш ти дава, че колата му няма винетка.... реалната Бг действителност, всеки си работи сам за себе си. Разпечатах му лист от системата на социално подпомагане, където пише, че има винетка, да си го носи с документите на колата ако го спрат толл куките. Нз вече дали спирта тези ченгета или деректно ти пращат глоба(ако е така ще има да си се разправя с администрация и обжалваници). Преди малко направих запитване през сайта бг толл, ще чакам отговор.

Mishonti
Автомобил: C220
Двигател: CDI 2007

Мнениеот Mishonti » Сря 30 яну 2019 9:38

Vlad777 написа:
milmar написа:Пробвам през А1 - няма никакъв проблем, става от раз, и двете поредни седмици :confused , започвам да си мисля, че има нещо нагласено ....

Не е от най-популярните и гарантирано достоверни източници, но май е по действителен случай:
1 милиард лева от винетките отиват в А1. Изтече скандалният договор на АПИ (ДОКУМЕНТИ)

Всеки може сам да прочете и да си прецени дали има нещо вярно.

100% е вярно!
Какъв ще им е зора да продават винетки иначе?
И защо търговците ще взимат бонуси при продадени винетки?

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Сря 30 яну 2019 11:04

"Скандалният договор на АПИ дава 7% комисионна на партньора си" - че е много, както предполагах, много е. Но не разбрах как стана изчислението за 1 милиард?
Stivi написа:какво значение има колко взимат разпространителите

Даваш 97лв за ремонт на пътища, което не е лека задача. И някой прибира 7% само за да прехвърли парите ти в държавния фонд. То банков превод да правиш е по-евтино.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Сря 30 яну 2019 11:20

В тази агенция е коренът на злото, относно всякакъв вид електронизации.
Дори не съм предполагал, че съществува подобна структура, но е факт.
И пророкът ѝ в ес, при брюкселските крадци и педофили, е лице на име м@рия габриель.
Ето тук въпросната ДАЕУ посочва на АПИ, че емпетройките вървят с достатъчна скорост и по жиците, оптика чак не е необходима.
Докато тъпата, толаджийска дачия прати рекуест за мене по наетия изгнил, меден чифт на БТК, докато се върне респонса, че нямам електронна винетка....GTI-тo го няма, смешници.
GTI е по-бързо от tcp udp протоколите. :mhihi
Фантазирам, защото каквито и таблети да размахват, основния поток данни върви по наследените кабелни колектори на БТК.
Малко по сериозно:
ПРАВИЛНИК ЗА СТРУКТУРАТА, ДЕЙНОСТТА И ОРГАНИЗАЦИЯТА НА РАБОТА НА АГЕНЦИЯ "ПЪТНА ИНФРАСТРУКТУРА"
По Чл. 19 и 19а: Дирекция "Бюджет, финанси и разплащания по проекти"

Код: Избери всички

11. поддържа служебни регистри на потребителите, на компютърната и периферната техника,
на комуникационното оборудване на агенцията и на използваните софтуерни продукти и системи;
12. планира годишното финансово обезпечаване на придобиването и поддръжката на
инфраструктурата на информационните технологии в агенцията в съответствие с Държавна агенция "Електронно управление" и Централния орган за покупки;

Я, яви се и Централен Орган за покупки :eek - тука вече само Китодар може да се оправи.
Аз не знам защо ги пиша тея неща, ма е така по-леко ми е на душичката да си знам кой ме цака поредно.
Следващият проект, между другото, ще е за електронна "Гражданска", докато стигнем до електронно ядене и електронно сране няма спирка.

Потребителски аватар
M.Georgiev
Автомобил: Touran
Двигател: BSX-109hp-2009

Мнениеот M.Georgiev » Сря 30 яну 2019 11:22

tomata написа:Баща ми е инвалид. има право на безплатна винетка, подал си е документите. В сайта на агенцията на социално подпомагане като провериш има винетка валидна до 28.01.2020г., в сайта бг толл като провериш ти дава, че колата му няма винетка.... реалната Бг действителност, всеки си работи сам за себе си. Разпечатах му лист от системата на социално подпомагане, където пише, че има винетка, да си го носи с документите на колата ако го спрат толл куките. Нз вече дали спирта тези ченгета или деректно ти пращат глоба(ако е така ще има да си се разправя с администрация и обжалваници). Преди малко направих запитване през сайта бг толл, ще чакам отговор.

За безплатните винетки се проверява на сайта на АСП тук:
https://212.122.187.13/regdsu/f?p=351:101:0::NO:::

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Сря 30 яну 2019 11:27

bobocamaro написа:В тази агенция е коренът на злото, относно всякакъв вид електронизации.
Дори не съм предполагал, че съществува подобна структура, но е факт.
И пророкът ѝ в ес, при брюкселските крадци и педофили, е лице на име м@рия габриель.
Ето тук въпросната ДАЕУ посочва на АПИ, че емпетройките вървят с достатъчна скорост и по жиците, оптика чак не е необходима.
Докато тъпата, толаджийска дачия прати рекуест за мене по наетия изгнил, меден чифт на БТК, докато се върне респонса, че нямам електронна винетка....GTI-тo го няма, смешници.

Електронното правителство ли ти е виновно? Проблемът е, че не могат банална страница за прехвърляне на едно плащане и 2 данни (рег. номер + дата) да прехвърлят без да дадат няколко милиарда. Какво остава за пълна електронизация.

За оптиката и дачията не разбрах каква е иронията. Смяташ, че от таблета на полицая на пътя до сървъра в София може да има опъната оптика - директна?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”