Spas написа:Не съм се объркал, надявам се нещата да тръгнат нормално. Иска ми се да се случат нещата и съм позитивен. Ти мислиш много негативно...така няма да стане :)
Абе и аз се надявам, ама вече надеждата гасне, бавно, но сигурно. Но държа на своето, частен, приватизиран или концесионен път в България ще е бич за обществото. Много са малко хората, които искат и имат възможност да работят съвестно в България.
hooligans написа:Колегата бърка приватизация с концесия.

Приемам забележката, но дефакто са почти едно и също, за справка... плажовете с концесия за години, язовирите също. И пак са в окаяно състояние, не се чистят и не се поддържат. При едните смучат за чадъри, при другите за брой пръчка за риболов, от това губи държавата и най-вече човечецът. А колко хубаво щеше да е, ако язовирите си бяха държавни и всеки си плащаше риболовен билет. Чисто, просто и ясно.
agumba написа:Да я направят електронна, като те спрат, удрят на мишинката номера на автомобила и ти излиза всичко... платен данък, преглед, гражданска, винетка!
Ами, ако си продал колата на човек от друга област, и предстои смяна на номерата, какво следва, плащане на нови такси и застраховки ли? Много умно, няма що...
А в сегашното положение какво следва колега? Един топ хартия нося в момента в мене, ако продам колата и новият собственик я пререгистрира, не подменя ли всичко?
Бележка за данъка, гражданска отговорност(бланка,протокол,талонче,зелена карта,стикер), технически преглед(стикер,малко талонче,голям талон), талон на автомобила. Всичко това го нося, независимо дали мога да мина без някое от изброените. Обаче обърни внимание, че на 90% от тези бумаги е записан регистрационен номер на автомобила. Не знам как ще ги трансферира новият собственик, но ако бъде електронно с една хубава централизирана система, всичко това може да да се прави на едно гише - районно кметство примерно (където декларираш че притежаваш автомобил).
Да добавя едно предимство на централизираната система!
Изключително очарован останах, когато август месец отидох да си подменя личната карта и червения паспорт. С удивление установих, че мога да подменя и книжката заедно с контролният талон на същото гише в паспортна служба. Изключително удобно! Спестявам ходене до КАТ(който е съвсем в другия край на града) и реденето на още една опашка. Следователно и получаването мина много по-бързо и удобно за мен.