ГО и бонус малус системата
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Re: ГО и бонус малус системата
На мен ми е проблем, защото не искам да ме крадат. Като плащам за нещо, искам да знам за какво отиват парите ми. В момента 20% от приходите на застрахователите са нормативно признати административни разходи. Искат да ги намалят на 10%, ама едва ли ще се съгласят. Сиреч, грубо казано 20% от 700млн лева са 140млн усвоени за година, раздадени под формата на заплати, премии и т.н. А колко са 20% от 1,2 млрд - 240млн за 2018. Еми нормално да реват за увеличение на ГО, нали 20% влизат автоматично в техните джобове по закон. Това не е ли законна кражба?
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Не,това е печалба от бизнеса.Никой не работи без пари.Според пресата,миналата година по каско и ГО са платени 700млн.Обезщетенията отделно.
никога не съм вярвал, че точно за тая ще го кажа, но ... браво, поредно включване на място
онзи ден си мислех ... ако видя зад мен ченгета и намаля скоростта до много ниска, те сигурно ще ме спрат, НО могат ли да ми пишат акт, че карам бавно? този акт ще ми влошили ли малуса?
онзи ден си мислех ... ако видя зад мен ченгета и намаля скоростта до много ниска, те сигурно ще ме спрат, НО могат ли да ми пишат акт, че карам бавно? този акт ще ми влошили ли малуса?
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Лошото е,че вдигането на застраховките ,както и новите ''еко''данъци -всичко това мирише на едно поредно отупване на чувала...
- Курт Деликуртев
- предупреждение за БАН
- Автомобил: Passat Variant 2001
- Двигател: AWT
Iezekil написа:Не,това е печалба от бизнеса.
Що за бизнес е, ако държавата и законите му гарантират 20% от приходите? Нали уж сме пазарна икономика?
Тази наредба не трябва да бъде приемана!
- Iezekil
Говорим за административни разходи просто.А пък при пазарна икономика и липса на държавен регулатор,печалбите може да са много над 20%...но да не гледаме в канчето на другия.Просто бизнес.
- Курт Деликуртев
- предупреждение за БАН
- Автомобил: Passat Variant 2001
- Двигател: AWT
Как няма да им гледаме в канчето? Ми те си правят квото си искат, държавата им гарантира административните разноски, ми тук си мирише откровено на чист соц, а ти лапаш мухите и дори ги защитаваш!
Поне имаше ли масови протести с коли, щото аз намерих някакви новини за такива, но бяха под мотото протест срещу Борисов?
Поне имаше ли масови протести с коли, щото аз намерих някакви новини за такива, но бяха под мотото протест срещу Борисов?
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Курте, това не е само при ГО. При пенсионноосигурителните компании също има законово регламентирани разходи, но те не са 20%, по спомен мисля, че бяха 5%. Тук просто изнагляват. Протести с коли имаше, обаче почнаха да глобяват шофьорите наред и затихнаха.
- Iezekil
В моята свободна професия също ми признават 20% за разходи..Но аз плащам 20% само за наем на транспорт,отделно му плащам гориво,отделно имам още едни разходи за оборудване и работно облекло,поддръжка и закупуване на специфична техника.Държавата нищо не ми гарантира,а ми признава част от разходите.В предпоследните си постове дадох цифри,защо не се хванеш за тях,а за общите приказки коментираш?
"Ограничението на скоростта на двулентов път без разделителна преграда да бъде намалено от 90 на 80 км/ч.
Това предвиждат промени в Закона за движението по пътищата, които са били одобрени на последното заседание на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението, пише в днешния си брой в. „Телеграф“. Неин председател е вътрешният министър Младен Маринов, а текстовете, които са част от мерките за намаляване на жертвите на пътя в периода до 2020 г., ще бъдат внесени за обсъждане и гласуване в Народното събрание.
1000 лева да стане глобата за шофиране с повече от 40 км/ч над ограничението без значение дали е на път в града или извън населено място, предлагат още експертите от комисията. Отделно за нарушението да се отнема книжката за месец, колата да се спира от движение за 30 дни и да се отнемат 13 контролни точки от талона на джигита."
За 40 км/ч май дават 7 фалос точки = +300% , получава се гарантирано над 1700 лева общо. Че то това са си три минимални работни заплати.
Освен световни рекордьори по ниска раждаемост, най-бързо намаляващо население вече ставаме първи по относителен размер на глобите.
"За всеки, който самокатастрофира пък е предвиден проверочен изпит, а книжката му ще се отнема до успешното му вземане. Между 15 и 20 точки от талона ще се отнемат на водач, който нарушава правилата, докато вози пътници, гази закона в празнични и почивни дни. Планира се и шофьорите да се задължат, когато влязат в колата, да извадят свидетелството си за правоуправление и да го поставят на видно място в купето, преди да потеглят."
Падаш в дупка, застрахователя иска протокол от КАТ, пишат ти глоба за несъобразена скорост, плюс плащаш пак за курсове и изпит, плюс праскат на колата шест или седем фалоса, плюс на тебе шест-седем фалоса, плюс че се чисти при най-оптимистичния вариант един фалос годишно. Това са маса пари прибрани без никаква връзка с повишаване на пътната безопасност. След 3 до 4 години на практика всички автомобили стават плюс 400%. Ще се купуват само автомобили първа регистрация. Явно целта на занятието е да приберат едни пари и да стимулират новия внос.
Това предвиждат промени в Закона за движението по пътищата, които са били одобрени на последното заседание на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението, пише в днешния си брой в. „Телеграф“. Неин председател е вътрешният министър Младен Маринов, а текстовете, които са част от мерките за намаляване на жертвите на пътя в периода до 2020 г., ще бъдат внесени за обсъждане и гласуване в Народното събрание.
1000 лева да стане глобата за шофиране с повече от 40 км/ч над ограничението без значение дали е на път в града или извън населено място, предлагат още експертите от комисията. Отделно за нарушението да се отнема книжката за месец, колата да се спира от движение за 30 дни и да се отнемат 13 контролни точки от талона на джигита."
За 40 км/ч май дават 7 фалос точки = +300% , получава се гарантирано над 1700 лева общо. Че то това са си три минимални работни заплати.
Освен световни рекордьори по ниска раждаемост, най-бързо намаляващо население вече ставаме първи по относителен размер на глобите.
"За всеки, който самокатастрофира пък е предвиден проверочен изпит, а книжката му ще се отнема до успешното му вземане. Между 15 и 20 точки от талона ще се отнемат на водач, който нарушава правилата, докато вози пътници, гази закона в празнични и почивни дни. Планира се и шофьорите да се задължат, когато влязат в колата, да извадят свидетелството си за правоуправление и да го поставят на видно място в купето, преди да потеглят."
Падаш в дупка, застрахователя иска протокол от КАТ, пишат ти глоба за несъобразена скорост, плюс плащаш пак за курсове и изпит, плюс праскат на колата шест или седем фалоса, плюс на тебе шест-седем фалоса, плюс че се чисти при най-оптимистичния вариант един фалос годишно. Това са маса пари прибрани без никаква връзка с повишаване на пътната безопасност. След 3 до 4 години на практика всички автомобили стават плюс 400%. Ще се купуват само автомобили първа регистрация. Явно целта на занятието е да приберат едни пари и да стимулират новия внос.
Значи, както го вика Ибн Ебн: Бах неговата майка, всички ще яздим камили...
- Iezekil
goldy написа:За 40 км/ч май дават 7 фалос точки = +300%
Как ги сметна,че и удвои..
- Lupender
- Автомобил: Audi A4 B9
- Двигател: EA 288
Най-добре, всеки автомобил, който се регистрира, да му бъдат премахвани 5-та и 6-та предавка... от съображение за сигурност и за спиране на войната по пътищата! Освен това, републиканската пътна мрежа да спре да се поддържа, така ще се намали драстично скоростта по пътищата и ще се спестят милиони левове. Няма да е лошо да се въведе и задължителното ползване на каска в автомобила за водача и пътника до него, понеже 35% от смъртните случаи се дължат именно на удар (травма) на главата, а и така ще уредим на някой вносител готин бизнес. А зимата, най-добре да забраним карането по пътищата, понеже зимното поддържане излиза скъпо, пък и е неефективно на това отгоре (снегорините само разхождат греблата). Това ще спести още едни стотина милиона. Водачите да започват с максимум 10 контролни точки и ако за 10 години не направят нито едно нарушение да им се добавят по 10 точки. Полицаите да имат право да те глобяват предварително, за нарушението което ще направиш след малко. Автомобилите да са снаряжени с видеорегистратори с две, че и с три камери (едната да снима водача, другата километража, а третата пътя), а кедрите да се предават в реално време в една нова структура по видеонаблюдение и незабавно санкциониране (така ще се създаде отново сладък бизнес за някой наш човек, пък ще уредим някой друг връзкар на работа).
...и така, дами и господа, ще се преборим с войната по пътищата!
...и така, дами и господа, ще се преборим с войната по пътищата!
- toraborat
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: ASZ 2002
"Дами и господа" в Германия, тука мутри, мутреси и VIP-та само. Поне като поведение на пътя. Трябва си щавене.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”