За ксенона

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Re: За ксенона

Мнениеот ping23 » Вто 21 сеп 2010 10:24

One написа:
ping23 написа:Не случайно дадох 800лв за фарове.Слагания ксенон трябва да се забрани!!!
Фаровете са ми регулирани така че когато са на най долно положение не заслепявам абсолютно никой ако ще да е с лагерница обаче като видя някой селски тарикат със слаган ксенон който се опитва да ми извади лявото око дигам фаровете и бия едни дълги :beat_butt2 казвам ви направо отбиват.

ей страшен нинджа си
гледай някой път като се правиш на мъж да не срешнеш челно камаз

Съмнявам се...Нинджа хахахаха

bats
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bats » Чет 07 окт 2010 20:56

Наистина е 5 лева регулирането и наистина не го правят добре на места. Можели ли левия ми фар да свети по-на вън и по-на горе от десния?! Чичака явно много бързаше и осра нещатата, та сега сам ще си го смъкна да не стреля в небето.

Потребителски аватар
mirkata 4020
Автомобил: vw mk3
Двигател: 1996

Мнениеот mirkata 4020 » Чет 07 окт 2010 21:01

ping23 написа:Не случайно дадох 800лв за фарове.Слагания ксенон трябва да се забрани!!!
Фаровете са ми регулирани така че когато са на най долно положение не заслепявам абсолютно никой ако ще да е с лагерница обаче като видя някой селски тарикат със слаган ксенон който се опитва да ми извади лявото око дигам фаровете и бия едни дълги :beat_butt2 казвам ви направо отбиват.

Повечето избиват комплекси-кола няма,но фарове светят,по точно заслепяват

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Чет 07 окт 2010 23:46

левия ми фар взе да премигва без да изгася.
викам си ще гори,ама така вече е 3-4 месеца.
обаче стана няколко дни ми се струва ,че свети много по слабо.
на какво може да се дължи това,ще гори вече крушката или ......

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 08 окт 2010 8:50

да,заминава си крушката :bishop

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Пет 08 окт 2010 13:17

Аз съм виждал и обикновенни фарове с ксенон, които не заслепяват.
Явно си е до модел - знам ли :talk:
Иначе понякога доста неприятно заслепява - факт е.

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ping23 » Пет 08 окт 2010 13:44

Дано ви заминат всичките крушки мангали смешни....снощи заради един такъв като вас за малко да блъсна човек!!!
Трябва да забранят да се слага ксенон ако няма лупи!!!!!!!

Последна промяна от ping23 на Пет 08 окт 2010 14:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пет 08 окт 2010 13:53

ping23 написа:Дано ви заминат всичките крушки мангали смешни....

:roll: спираш го и му биеш два шамара :roll: чупиш му фаровете и не се оплакваш във форума :?

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ping23 » Пет 08 окт 2010 14:04

santo_trafficante написа:

:roll: спираш го и му биеш два шамара :roll: чупиш му фаровете и не се оплакваш във форума :?

нямаше как братле...мишката кара срещу мен аз не виждам нищо в момента в който се разминаваме виждам как едно момче пресича пред мен не ми се мисли ако не беше се затичал а аз нямах абс.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 08 окт 2010 15:23

ping23 написа:
santo_trafficante написа:

нямаше как братле...мишката кара срещу мен аз не виждам нищо в момента в който се разминаваме виждам как едно момче пресича пред мен не ми се мисли ако не беше се затичал а аз нямах абс.

mhihi mhihi mhihi
тепърва ще ти изкачат подобни индивиди.Ксенона не ти е виновен,че хората предпочитат тъмните дрехи mhihi mhihi mhihi
Иначе за мангали и тем подони сравнения,щи излезне мераклия.100% :Mr Green Fun

Потребителски аватар
hristo_serafimov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hristo_serafimov » Пет 08 окт 2010 17:50

ping23 написа:...Трябва да забранят да се слага ксенон ако няма лупи!!!!!!!

Пич в голяма грешка си! Прочети какво пише в Уикипедиа и после говори. Това, че ти си дал 800 лв за лупи и че колатата има по-модерен вид с новите фарове е супер, но не означава, че ксенон не може да се слага и на фарове с рефлектор.

http://en.wikipedia.org/wiki/HID_headlamp#HID_.28xenon.29_light_sources

Burner types

HID headlamp burners produce between 2,800 and 3,500 lumens from between 35 and 38 watts of electrical power, while halogen filament headlamp bulbs produce between 700 and 2,100 lumens from between 40 and 72 watts at 12.8 V.[23][24][25]

Current-production burner categories are D1S, D1R, D2S, D2R, D3S, D3R, D4S, and D4R. The D stands for discharge, and the number is the type designator. The final letter describes the outer shield. The arc within an HID headlamp bulb generates considerable short-wave ultraviolet (UV) light, but none of it escapes the bulb, for a UV-absorbing hard glass shield is incorporated around the bulb's arc tube. This is important to prevent degradation of UV-sensitive components and materials in headlamps, such as polycarbonate lenses and reflector hardcoats. "S" burners – D1S, D2S, D3S, and D4S – have a plain glass shield and are primarily used in projector-type optics. "R" burners – D1R, D2R, D3R, and D4R – are designed for use in reflector-type headlamp optics. They have an opaque mask covering specific portions of the shield, which facilitates the optical creation of the light/dark boundary (cutoff) near the top of a low-beam light distribution. Automotive HID burners do emit considerable near-UV light, despite the shield.

И аз карам с ксенон, но фаровете ми са регулирани и не заслепявам никого. До сега никой не ми е присвяткал и съм питал колеги дали ги заслепявам и отговора им е бил "НЕ". Така, че както и много други преди това споменаха - дали заслепяваш или не е въпрос на настройка на фаровете и на лична отговорност на всеки шофьор.

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Пет 08 окт 2010 18:11

ping23 написа:Дано ви заминат всичките крушки мангали смешни....!!!!!!

съобразявай се с изказванията.
точно преди твоето мнение съм питал дали ми гори крушка и ти ми пишеш глупости.
не ми се прави на компютърна нинжа, като ме срещнеш ме спри и ми кажи ако ти стиска.

модераторите как толерирате това ?

7. Спазвайте приличен тон, мисля че тук сме се събрали интелигентни хора. Обидни, нецензурни думи, всякакви квалификации, иронични забележки или агресивно поведение към потребителите от форума няма да се толерират.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пет 08 окт 2010 18:56

IceHeart написа:
garsona написа:To същата работа е и със обикновенни фарове нерегулирани , или вирнати нагоре !

Приемам че е така, но има и по-лошо да срешнеш Кола със ксенон която няма лупи, и е с обикновени стъкла и не са реголирани фаровете, направо ти се налага да спреш, шот пред теб се получава черна стена и не виждаш абсолютно нищо, ако някой казва че греша нека пробва! А относно ксенона е удобсто, самоче на фарове със лупи! Друго всичко е компромис както на парите така и на останалите в движението!

Напротив - точно най-много заслепяват нерегулирани фарове, които светят почти като за дълги. А тия дето псувате най-често са с ксенон+нерегулирани фарове - това е истинско престъпление.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 08 окт 2010 19:57

hristo_serafimov написа:

Пич в голяма грешка си! Прочети какво пише в Уикипедиа и после говори. Това, че ти си дал 800 лв за лупи и че колатата има по-модерен вид с новите фарове е супер, но не означава, че ксенон не може да се слага и на фарове с рефлектор.

Колега, би ли ми посочил нов автомобил марка по твой избор без лупа с ксенон заводски? Освен това, ако не знаеш, трябва да има и система за миене на фаровете в комплект с ксенона, мисля, че това са европейските изисквания. Досега всички коли, които съм виждал със заводски ксенон имат описаните две неща:лупи + миячки на фарове. :012:

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ping23 » Съб 09 окт 2010 0:05

stefan4o написа:
hristo_serafimov написа:

Колега, би ли ми посочил нов автомобил марка по твой избор без лупа с ксенон заводски? Освен това, ако не знаеш, трябва да има и система за миене на фаровете в комплект с ксенона, мисля, че това са европейските изисквания. Досега всички коли, които съм виждал със заводски ксенон имат описаните две неща:лупи + миячки на фарове. :012:

Чети си ако искаш ВолфрамАлфа ксленон на обикновенни фарове е пълна олигофрения и много скоро ще бъде забранен!
Знам че много хора от форума карат точно с такива ксенони...не ми пука особенно че ще ме нахраните разберете едно....пречите на другите хора!!! И не минавайте с тия че свети по добре...карах едим МЛ със със обикновенни фарове и ксенон...не виждах нищо пред мен за да виждам трябваше да вдигна фаровете а като ги вдигна нали знаете какво се получава.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”