Кой кога ще метка летните гуми и летите джанти :)

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Pironski
Автомобил: VW Golf II GTI 8V
Двигател: PB
Контакти:

Мнениеот Pironski » Сря 19 мар 2008 17:07

Днес съм навъртял над 150км и нямам никакакви проблеми с летните ми гуми :drive

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Сря 19 мар 2008 18:09

Днес 100-на км напред-назад из София, и още 120 София - Враца. Малко е кофти, защото колкото и да ми твърдят привържениците на летните гуми през зимата, че втвърдяването на гумите при ниски температури при модерните гуми не било issue, това просто не е вярно. :wink:
Или може би Michelin Energy, купени миналото лято не са достатъчно "модерни"?

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Сря 19 мар 2008 18:10

ACCELERATOR написа:Днес 100-на км напред-назад из София, и още 120 София - Враца. Малко е кофти, защото колкото и да ми твърдят привържениците на летните гуми през зимата, че втвърдяването на гумите при ниски температури при модерните гуми не било issue, това просто не е вярно. :wink:
Или може би Michelin Energy, купени миналото лято не са достатъчно "модерни"?

Явно не са... mhihi

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Мнениеот Gal » Сря 19 мар 2008 18:22

няма проблем, защото няма минусови температури...
щом не ми носи по драгалевските павета , значи е добре положението
гумите ми са нови все пак де...
не карам бавно, но по-внимателската...

Потребителски аватар
zemon_C4455XP
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zemon_C4455XP » Сря 19 мар 2008 18:39

аз вече сам с летните от 3 дни
Изображение
Изображение
джанти 17"Audi RS4 с гуми ContiSportCantact 3
Изображение

Потребителски аватар
ivan_b80
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan_b80 » Сря 19 мар 2008 18:45

Аз още не съм слагал зимните :lol:

Потребителски аватар
bbboiko2004
Автомобил: VW Polo 2f
Двигател: 3f - 1993

Мнениеот bbboiko2004 » Сря 19 мар 2008 18:49

абе незнам за летните гуми през зимата не съм привърженик!! Май и един пич с 4 -ка ще е на моето мнение след днес! Към 2 часа днес на корабчето на горубляне беше се леко позавъртял леко поодарил леко посмачкал :cry:

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Сря 19 мар 2008 18:57

Ако е карал бързо и с зимните гуми може да го направи същото ...

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 19 мар 2008 19:20

didoriginal написа:

ACCELERATOR написа:

ами ако си бяхте направили труда да попрочетете малко вместо да продължавате да разхвърлято оная тотална глупост за 7те градуса и примерно де да знам ..да бяхте отворили сайта на бриджестоун ..и бяхте избрали де да знам ..лятна гума ....примерно де да знам бриджестоун потенца ре 720 примерно или де да знам ре 050 ....щяхте да видите примерно де да знам ...този знак ? ....

Изображение

който де да знам може би значи че в смеската на гумата има де да знам може би това:

Innovative reinforcing material in the tread compound, used wholly or partially as a substitute for carbon black.
Improves grip and road holding, especially in wet or low temperature conditions.
Reduces energy loss from the tread compound, thus reducing rolling resistance.

и още нещо да помислите ..нали не искате някой да повярва че всички производители на гуми са се наговорили гумите им да стават на камък под седем градуса ..... :lol: всичко е до смеска

Потребителски аватар
niki7878
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niki7878 » Сря 19 мар 2008 21:09

Tyan-e, престани да пишеш глупости. Седни прочети малко учебници и друга литература от подобен тип.
Аман от разбирачи и гъзари, свират ви зимните гуми от топлото, каде го видяхте туй топло... И що моите не свират а ги карам с такива наклони на колелата, че свят им се извива, ама не свирят щото са нови демек, не галоши втора ръка с ДОТ 98. ( гумата е НАЙ-ДОБРА до 5тата година след производството и, ако все още има протектор :) )
И не ми цитирай някави откъси от сайтове, защото нямаш идея за какво точно се говори там.
Айде спирам да ти се карам (още ще има по телефона), обаче мноооо се нервирам когато говорим за безопасност на шофирането...
Всички виждаме какво се случва по улиците и то се дължи в огромна степен именно на ГЪЗАРИЯ и пренебрегване техническата изправност на автомобилите.

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Сря 19 мар 2008 22:10

Popeto_89 написа:
Kozunak написа:От 1 месец съм с летни...нема ядове.Кво сте се изпопритеснили.Пръснало малко сняг голям праз.Ше мине и отмине за няколко дена.
:да:

Още поне 10 дни минималните температури ще са кучешки

http://www.weather.com/outlook/travel/b ... arch_10day
...

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 20 мар 2008 6:14

[quote="niki7878"][/quote]

а измежду учебниците да беше прочел и за кво точно се боря .......... че те бичувам чисто гол :) това е от сайта на бриджстоун :) никакви учебници не могат да заменат това дет съм тествал лично ..... :)

и не споря, че на студено или на сняг зимната гума е по добра ...просто казвам както се вижда в тестовете на аутобилд, че колкото е ялово с лятна гума на 10 градуса е същия чеп със зимна на 30 както беше температура на асфалта оня ден примерно ;)

P.S. някой път би ли ми показал учебника с обяснение за магическата граница дето всички летни гуми стават на камък ако обичаш ;) щото аз се убих да търся такова и освен митовете не намерих, ясно че ключа е в смеската която да даде предимство при определени условия ... ;)

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 20 мар 2008 6:34

и тогава спрямо теорията Ви ..всесезонната гума от +15 до -15 ли е ?

а също така съм готов да си заложа топките, че голяма част от летните гуми ....визирам само топ моделите на добрите марки се представят по добре от голяма част т.н. зимни евтинджос (с изключение на сняг, а на лед няма значение с каква гума си освен ако не е гума за сняг) ..просто щото имат пет пъти по добра смеска дето запазва приличен тракшън и грип в по голям температурен диапазон .....

Потребителски аватар
Dragon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dragon » Чет 20 мар 2008 8:14

Tyan написа:и тогава спрямо теорията Ви ..всесезонната гума от +15 до -15 ли е ?

а също така съм готов да си заложа топките, че голяма част от летните гуми ....визирам само топ моделите на добрите марки се представят по добре от голяма част т.н. зимни евтинджос (с изключение на сняг, а на лед няма значение с каква гума си освен ако не е гума за сняг) ..просто щото имат пет пъти по добра смеска дето запазва приличен тракшън и грип в по голям температурен диапазон .....

Недей бе, човек! Не си залагай топките. Ще вземеш да сбъркаш за една бройка ще останеш без две! :027:

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 20 мар 2008 8:53

аз не съм казал кой топки залагама хихих ...аз играя тенис :) махнете майтапа на много студено, снаг и кал летните са трагедия :) макар аз определям зимната и летната гума по оформлението на протектора

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”