Pinto_mm написа: Аз смятам, че съвсем не е рано да се мисли за зимни гуми. Така човек спокойно може да обмисли каква марка ще му свърши най-добра работа, колко пари ще му трябват и от къде ще ги намери и т.н. Иначе като падне първия сняг хукваме да търсим зимни гуми и става голяма лудница.
Напълно съгласен с мнението на колегата. Когато човек си събере пари от по-рано, не е принуден от метеорологичните условия да бърза и да се задоволи с посредствена марка, вместо да купи скъпи гуми, поради факта, че няма възможност. Аз вече втора седмица съм започнал да събирам за Мишелин Алпин А4, като цената на една гума е малко над 300 лева. Пътувам доста зимата и искам да имам сигурност, защото животът и здравето ми са по-важни от всякакви пари. Но за целта трябва да започна да събирам от сега, защото няма как за 1 месец да дам цялата си заплата за 4 гуми. Такава е стратегията ми и при поддръжката на колата - дори всичко да е Ок и да нямам никакви повреди, винаги отделям настрана по някой лев, за да няма какво да ме изненада.