Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот MMX » Сря 24 юли 2013 11:23

Сашо Белята написа:
Wrofeel_VR6 написа:Fulda Kristall Montero 3 :bowdown !
Много ми харесва грайфера, много добра гума и грайфера е мек :twisted .
Изображение

+1 Поря на ред ... :mhihi

Радвате се, но са доста посредствени гуми. Ако потърсите мнения из интернет има дори и крайно негативни, но по принцип всеки си хвали стоката :)

Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobi85 » Сря 24 юли 2013 11:43

Много точно казано! Щом и Корморан доживях да видя да се хвалят... По принцип всяка нова гума е добра първата зима и година като цяло. След втората си проличава коя гума колко струва.

За да не съм офф:Ако сме живи и здрави, ще търкалям Дънлоп 4Д трета зима. Нямам оплаквания от гумите.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 24 юли 2013 20:36

Определение за Фулда - средна хубост на цена близка до топ-марките.

Pinto_mm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pinto_mm » Чет 25 юли 2013 8:07

А коя зимна гума е "средна хубост", но с цена доста под тази на топ марките. Не всеки може да си позволи да закупи от най-скъпите гуми, а е пределно ясно, че най-евтините не струват. В смисъл някаква "златна среда" с най-благоприятно съотношение цена/качество. Аз смятам, че съвсем не е рано да се мисли за зимни гуми. Така човек спокойно може да обмисли каква марка ще му свърши най-добра работа, колко пари ще му трябват и от къде ще ги намери и т.н. Иначе като падне първия сняг хукваме да търсим зимни гуми и става голяма лудница.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 25 юли 2013 8:35

Pinto_mm написа:А коя зимна гума е "средна хубост", но с цена доста под тази на топ марките. Не всеки може да си позволи да закупи от най-скъпите гуми, а е пределно ясно, че най-евтините не струват. В смисъл някаква "златна среда" с най-благоприятно съотношение цена/качество. Аз смятам, че съвсем не е рано да се мисли за зимни гуми. Така човек спокойно може да обмисли каква марка ще му свърши най-добра работа, колко пари ще му трябват и от къде ще ги намери и т.н. Иначе като падне първия сняг хукваме да търсим зимни гуми и става голяма лудница.

Цените при Фулда са доста изгодни и като представяне по тестовете е много близо до топ марките. :th_up

Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobi85 » Чет 25 юли 2013 9:06

Nokian и Vredestein също не отстъпват с кой знае колко ( дане кажа с нищо) на топ марките.

Потребителски аватар
Black-diamant
Автомобил: Passat B 5.5
Двигател: 2.0 115hp

Мнениеот Black-diamant » Чет 25 юли 2013 17:08

Pinto_mm написа: Аз смятам, че съвсем не е рано да се мисли за зимни гуми. Така човек спокойно може да обмисли каква марка ще му свърши най-добра работа, колко пари ще му трябват и от къде ще ги намери и т.н. Иначе като падне първия сняг хукваме да търсим зимни гуми и става голяма лудница.

Напълно съгласен с мнението на колегата. Когато човек си събере пари от по-рано, не е принуден от метеорологичните условия да бърза и да се задоволи с посредствена марка, вместо да купи скъпи гуми, поради факта, че няма възможност. Аз вече втора седмица съм започнал да събирам за Мишелин Алпин А4, като цената на една гума е малко над 300 лева. Пътувам доста зимата и искам да имам сигурност, защото животът и здравето ми са по-важни от всякакви пари. Но за целта трябва да започна да събирам от сега, защото няма как за 1 месец да дам цялата си заплата за 4 гуми. Такава е стратегията ми и при поддръжката на колата - дори всичко да е Ок и да нямам никакви повреди, винаги отделям настрана по някой лев, за да няма какво да ме изненада.

powerade
Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
Двигател: AHF 2000

Мнениеот powerade » Чет 25 юли 2013 17:29

Радвам се, че все повече колеги се грижат за колите си както трябва, и за сигурността НИ на пътя. Според мен обаче не е оправдано да се хвърляме винаги на най-скъпото(не винаги най-добро). Лично аз мисля, че не малка част от цената на гуми от марките Мишлен Гудиър Дънлоп и т.н. е заради самия надпис на гумата ;). Смятам, че доказали се гуми от среден клас по нищо не отстъпват на топ марките. Специално за колегата с размера 225/45/17 си мисля, че никоя уважаваща себе си и клиентите си марка няма да направи компромис с качеството. Виждал съм какво качество предлага зимна Сава и зимен Гиславед на по-малък размер и според мен са гуми с много добри показатели. И как да е иначе, в Швеция и Словакия зимата си е сериозна. Прегледах специално този размер и при 100 лева на гума по-ниска цена спрямо мишлен или дънлоп си мисля, че не е лош вариант. Иначе евала на колеги, които обръщат внимание на важните детайли!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 25 юли 2013 18:03

Black-diamant написа:Пътувам доста зимата и искам да имам сигурност, защото животът и здравето ми са по-важни от всякакви пари. Но за целта трябва да започна да събирам от сега, защото няма как за 1 месец да дам цялата си заплата за 4 гуми. Такава е стратегията ми и при поддръжката на колата - дори всичко да е Ок и да нямам никакви повреди, винаги отделям настрана по някой лев, за да няма какво да ме изненада.

Хвала на такива колеги :beer Мислех, че такива хора вече не са останали сред нас...

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Пет 26 юли 2013 10:05

Pinto_mm написа:Аз смятам, че съвсем не е рано да се мисли за зимни гуми. Така човек спокойно може да обмисли каква марка ще му свърши най-добра работа, колко пари ще му трябват и от къде ще ги намери и т.н. Иначе като падне първия сняг хукваме да търсим зимни гуми и става голяма лудница.

Не е рано ако имаш изобилие от свободно време и липса на всякакви занимания. От юли да мислиш за зимни гуми, които ще се слагат през ноември е или изключително забавен процес на мислене или пълна липса на други теми за "обмисляне".

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 26 юли 2013 10:58

MMX написа:
Pinto_mm написа:Аз смятам, че съвсем не е рано да се мисли за зимни гуми. Така човек спокойно може да обмисли каква марка ще му свърши най-добра работа, колко пари ще му трябват и от къде ще ги намери и т.н. Иначе като падне първия сняг хукваме да търсим зимни гуми и става голяма лудница.

Не е рано ако имаш изобилие от свободно време и липса на всякакви занимания. От юли да мислиш за зимни гуми, които ще се слагат през ноември е или изключително забавен процес на мислене или пълна липса на други теми за "обмисляне".

Да бе,то избирането на зимни гуми изисква денонощен труд в продължение на месец та на колегата да му трябва изобилие от свободно време :exclaim На това в доста по-развитите страни му казват "дългосрочно планиране" и се използва за всичко не само за избор на гуми,така че за теб може да е глупост а за останалите далновидност !

Потребителски аватар
ssssl
Автомобил: Волво ЕХ30 428 коня
Двигател: CJXC

Мнениеот ssssl » Пет 26 юли 2013 18:57

Два сезона карах А4 - не са лоши, но последната зима се преобух с UG8 и определено мога да кажа, че са доста по-добри.
Към колегата с Пасат Б5.5 - кви са тея 300 лв за гума? 225/45/17 зимни на кола 1300 кг?

Потребителски аватар
Black-diamant
Автомобил: Passat B 5.5
Двигател: 2.0 115hp

Мнениеот Black-diamant » Нед 28 юли 2013 15:21

Ами такава цена ми обявиха по-горе в темата за Мишлен Алпин, 17-ки.

jony555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jony555 » Нед 28 юли 2013 19:43

аз за зимни бих заложил на конти 830 или 850. с 830 съм и съм супер доволен вече 4 год. държа ги на тъмно в гараж :th_up

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 28 юли 2013 19:51

Debica -Frigo 2 .Никъде не закъсах и не съм спрял да карам ,дори и в най големите студове.Нямам излишни пари ,за скъпи гуми!БФ Гудрич за лятото .80 лв на гума и пак супер доволен.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”