Летни гуми - кои според вас са най-добрите
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: 1.9tdi 2003
Re: Летни гуми - кои според вас са най-добрите
Минах около 2000 километра.Гумите са просто страхотни.Нямат нищо общо с каквито и да е други марки.Просто нещо невероятно :)
Здравейте колеги. Някой да сподели ако има впечатления за тази гума:CONTINENTAL ContiPremiumCont5 205/55 R16 91H .Мисля да обуя пасата с 4 такива. Цената им е 135-140лева. Лека и успешна седмица на всички.
-
- Автомобил: Polo 6C
- Двигател: DAJA
Не мога да намеря 195/55/15
Goodyear EfficientGrip Performance
Намирам само
MICHELIN ENERGY SAVER GRNX
които не са PLUS, и не дават за тях европейска характеристика..
даже ги няма на сайта на Michelin..?
Goodyear EfficientGrip Performance
Намирам само
MICHELIN ENERGY SAVER GRNX
които не са PLUS, и не дават за тях европейска характеристика..
даже ги няма на сайта на Michelin..?

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Може да избереш между Конти, Дънлоп, Бриджстоун. Има ги точно хубавите им модели и не отстъпват по нищо на гудиърките. Когато пуснаха серията EfficientGrip събираха крайно посредствени резултати в тестовете бтв. Сега са винаги в челото, но все пак е гума от серията с "оптимизирано" съпротивление при търкаляне
ПП: Вече минах 1000км в дъждове и в 30 градуса с Фулда еко контрол(също с намалено съпротивление) - нямам абсолютно никакви забележки. Сцеплението винаги е на ниво, никакви шумове, добър комфорт.

ПП: Вече минах 1000км в дъждове и в 30 градуса с Фулда еко контрол(също с намалено съпротивление) - нямам абсолютно никакви забележки. Сцеплението винаги е на ниво, никакви шумове, добър комфорт.

-
- Автомобил: Polo 6C
- Двигател: DAJA
Аз повече търся хубаво сцепление, не толкова оптимизирано съпротивление.
Случайност е, че за моя размер, гумите с А клас на водна настилка са и с намалено съпротивление на търкаляне.
Случайност е, че за моя размер, гумите с А клас на водна настилка са и с намалено съпротивление на търкаляне.

- Milenkatara
- Автомобил:
- Двигател:
Препоръчайте ми гуми 195/50/15 летни. До 90лв гумата. От къде в София да си ги закупя, като не съм привърженик на online покупка специално за гуми ?
- Burner_inc
- Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
- Двигател: BLS 2009
Uniroyal Rain sport 3 http://diana-ltd.com/tire?3230 в Диана 93 лв. на гума
- Milenkatara
- Автомобил:
- Двигател:
По-добра ли е от Fulda ecocontrol ? Нещо повече ако може да ми кажете за тази марка ? Как е на мокро ?
- Mario951
- Автомобил:
- Двигател:
Не говоря от личен опит но ако се разтърсиш ще видиш че са сред най-добрите гуми на мокро както и подсказва... категорията им на мокро (А)
Да изразя и аз моето мнение по темата.Аз нямам много стаж зад волана, но попринцип след всякакви стоки втора ръка вече в краен случай прибягвам до тях и си оставам на мнението че новото си е най-добре! Искаше ми се да си взема Dayton, но нямаше моя размер (бяха промоционални ограничени количества) и си взех Debica Passio 2 в крайна сметка. 185/65/14 по 64 лв парчето, рано е да изказвам мнение, но все пак не са старите 10 годишни гуми които бяха на колата
Може би за тези пари можеше да си взема по-качествени Континентал примерно 2-ра ръка, но дори и едната да е с някакъв дефект и се обезсмисля цялата "далавера" пък и лично на мене ми прави кеф като аз знам че правя сефтето на някоя стока, дори и да е нещо като гуми
Да изразя и аз моето мнение по темата.Аз нямам много стаж зад волана, но попринцип след всякакви стоки втора ръка вече в краен случай прибягвам до тях и си оставам на мнението че новото си е най-добре! Искаше ми се да си взема Dayton, но нямаше моя размер (бяха промоционални ограничени количества) и си взех Debica Passio 2 в крайна сметка. 185/65/14 по 64 лв парчето, рано е да изказвам мнение, но все пак не са старите 10 годишни гуми които бяха на колата

- Burner_inc
Milenkatara написа:По-добра ли е от Fulda ecocontrol ? Нещо повече ако може да ми кажете за тази марка ? Как е на мокро ?
Според мен е поне 2 класи над Фулдата, а на мокро нямат база за сравнение... Не случайно моделът на Унироял се казва Rain sport
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Burner_inc написа:Milenkatara написа:По-добра ли е от Fulda ecocontrol ? Нещо повече ако може да ми кажете за тази марка ? Как е на мокро ?
Според мен е поне 2 класи над Фулдата, а на мокро нямат база за сравнение... Не случайно моделът на Унироял се казва Rain sport
Напротив, като общо представяне се класира много зад фулдата. Унирояла има върхови показания при аквапланинг, но още при страничното водене на мокро изостава. Като цяло не е гума с добре балансирани качества.
Говорим за официални тестове разбирасе, личното мнение при оценката на гуми отдавна съм установил че не струва и 5ст.

- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Milenkatara написа:Препоръчайте ми гуми 195/50/15 летни. До 90лв гумата. От къде в София да си ги закупя, като не съм привърженик на online покупка специално за гуми ?
Бърза сверка на това, което се предлага в ДИана и АДК:
http://diana-ltd.com/tire?4042
VREDESTEIN SPORTRAC 5 - 90 лв.
http://adk.bg/?go=products&p=detail&itemId=754
Bridgestone Potenza Adrenalin RE002 - 95 лв.
Не мисля че и двата сайта ще са "проблемни" при онлайн пазаруване, защото са достатъчно големи имена, за да си подриват репутацията.
А отделно, ако имаш познат от Ауди форума - с тяхна карта взимаш 20% намаление на място в Диана

Имай предвид и това, че много от по-малките гумаджийници предлагат безплатен монтаж, докато в големите фирми си плащаш и атрактивната цена донякъде се обезсмисля

Пообиколи и ще си харесаш нещо

- Burner_inc
Говорим за официални тестове разбирасе, личното мнение при оценката на гуми отдавна съм установил че не струва и 5ст.
Къде има тест, който сравнява двете гуми в един и същ размер, защото това е важен фактор при тестовете
-
- Автомобил: VW BORA
- Двигател: 1.6 SR
Положително мнение от мен за HANKOOK KINERGY EKO - 2ро лято ги карам , без проблем ! На сухо - перфектни , на мокро съм си правил експерименти,държат се доста солидно ! Нямам оплаквания за сега :) 

- JoroHondata
- Автомобил: Honda Legend KB1 V6
- Двигател: J35A8 от 2007
- Контакти:
Здравейте
Има ли някой преки впечатления от летни гуми Toyo Nano Energy 3 с размер 175/70/13 ?
Имало е такъв размер при вносителя на тази марка, но са се изчерпали много бързо- та ще чакам следващата година пак доставка...
Поздрави
Има ли някой преки впечатления от летни гуми Toyo Nano Energy 3 с размер 175/70/13 ?
Имало е такъв размер при вносителя на тази марка, но са се изчерпали много бързо- та ще чакам следващата година пак доставка...
Поздрави
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”