Летни гуми - кои според вас са най-добрите
- siso_k
- Автомобил: 1999 VW Golf
- Двигател: AKL
- Контакти:
Re: Летни гуми - кои според вас са най-добрите
В момента съм 4 броя Pirelli P7 Cinturato Ecoimpact с размер 205/55 R16. Впечатленията и от около 1000-1500 км. са че се държат много добре на сухо, особено като позагреят малко. Последно като се прибирах по Гергьов ден към София по магистралата настъпих малко колата с около 180-190 км /ч. между Пловдив и Ихтиман. След тунела по завоите надолу беше преваляло и намалих до към 130-140 км/ч. С тази скорост преди колата не я чувствах толкова стабилна със зимните гуми. А сега беше като залепена.
Ако някой кара с такива гуми нека и той да сподели впечатления си от тях.
Ако някой кара с такива гуми нека и той да сподели впечатления си от тях.
- MAX75
- Автомобил: VW Passat 1997
- Двигател: AFN
Аз съм с AVON ZV3 195/60/15.Бяха си на колата когато я купих от Австрия през 2007 г.Доволен съм. За сега никакви проблеми.Интересно ми е ,че не са много употребявани в България.До сега не съм виждал гуми от тази марка на друг автомобил.А и аз за първи път ги видях, когато купих колата.
- Milenkatara
- Автомобил:
- Двигател:
От къде най-евтино да намеря Uniroyal Rainsport 3 ?
http://autocom.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D0%B8/1/%D0%B3%D1%83%D0%BC%D0%B8/30943/uniroyal-rainsport-3-195-50r15
Това май е най приемливо ?
http://autocom.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D0%B8/1/%D0%B3%D1%83%D0%BC%D0%B8/30943/uniroyal-rainsport-3-195-50r15
Това май е най приемливо ?
- Milenkatara
- Автомобил:
- Двигател:
Как може в цяла България да я няма тази гума ? Някой може ли да помогне ?
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Юли месец търговците вече се ориентират към зимната колекция и не се интересуват от наличности на летни гуми, защото търсещите такива са единици. Щом държиш точно на този модел - гледам, че в някои сайтове предлагат доставка в рамките на 7-10 дни от Германия. Можеш да изпратиш запитване и до avtogumi.bg - може и те да успеят да ти я доставят тази гума.
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте пичове, тия дни ходя по магазините, и разглеждам гуми, не съм се спрял на определена марка. Просто не разполагам с голям бюджет, около 220 лева! Спрях се на този модел гуми http://www.gumitebg.com/sportiva/sportiva-super-z-plus/liatna-guma-195-65R15-91H-za-lek-avtomobil
Ако някой е имал допир до тях, да пише, ще съм благодарен!
И на мен ми се иска да сложа Бриджстоун, Пирели и Мишелин, ама като финикийските знаци не позволяват това е положението!
Гумата е мека, не е като пластмаса и затова ми хареса! Не карам агресивно. Благодарим!
И на мен ми се иска да сложа Бриджстоун, Пирели и Мишелин, ама като финикийските знаци не позволяват това е положението!
Гумата е мека, не е като пластмаса и затова ми хареса! Не карам агресивно. Благодарим!
Ако можеш да отделиш по още 10 лв на гума , Vredestein Sportrac 5 e около 95 лв http://www.naievtinitegumi.bg/bg/pneumatiky.php?druh=1&sirka=195&profil=65&prumer=15 .
Ако не можеш, Firestone Firehawk TZ300 и Firestone Multihawk са по 84 лв в същия сайт.
И трите модела ги имат в наличност и са с дот 2014.
Гледайки бюджета, май става дума за закупуване на 2 гуми или се бъркам?
Ако не можеш, Firestone Firehawk TZ300 и Firestone Multihawk са по 84 лв в същия сайт.
И трите модела ги имат в наличност и са с дот 2014.
Гледайки бюджета, май става дума за закупуване на 2 гуми или се бъркам?
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Да колега, става въпрос за две гуми и мисля да ги сложа задни! Защото предните са ми Спортива, и затова исках да чуя мнение за тези гуми, не знаех, че има такава марка!
Гумите не мисля да ги купувам Онлайн, защото нямам довери на сайтовете, и отделно не ми се занимава с куриери. А като сметна и доставката после и монтажа и баланса, горе доло без 20 лева ще са на кантар!
Просто исках малко информация, да не се прецакам. Бладарим
Гумите не мисля да ги купувам Онлайн, защото нямам довери на сайтовете, и отделно не ми се занимава с куриери. А като сметна и доставката после и монтажа и баланса, горе доло без 20 лева ще са на кантар!
Просто исках малко информация, да не се прецакам. Бладарим

- Milenkatara
- Автомобил:
- Двигател:
Вземи безплатна доставка от сайтовете. Online ще ги намериш по-евтино от магазините и гумаджиите освен ако нямаш отстъпки при тях. Вредщайна е по добър от тези спортиви, които караш за предни. Затова по-добре ако го вземеш да го сложиш на предните гуми.

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
hooligan_sk написа:От тази сутрин съм с 4бр такива, но в размер 205/60/15. Произведени са обаче в Тайланд, дот 4413.![]()
Впечатленията ми от днешното каране по мокри пътища е много добро - тихи, возят добре.
Тези Fulda Eco control дефектираха и започнаха да тресат много бързо, без значение от баланса. Освен това както бяха тихи на джанти 6j, при джанти 7j което е по-подходящо за тях звучат като излитащ самолет. Въобще не подозирах че бензинов Голф 6 може да издава такъв звук, уникално гадно е. В процес на рекламация съм. Баща ми кара дефектирало по подобен начин Конти еко контакт, чух и за няколко случая на изкривени Блуреспонс. Повече гуми с намелено съпротивление при търкаляне - НЕ!!!

Последна промяна от hooligan_sk на Пет 25 юли 2014 20:53, променено общо 2 пъти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Със същия р-р 205/60/15,(7J джанта) съм и се бях ориентирал към 4бр. от същите Фулда.Но заради производителя прежалих още парички и взех Дънлоп Спортблуриспонс. ДОТ 0914,производител-Германия.
Наистина малко по-тиха гума и осезаемо по-лесно се търкаля,оттам и разхода е малко надолу.В дъжд се държат перфектно.
Досега почти 4к км. и негативи не усещам,дано е така занапред
Иначе и аз срещнах някъде отзив за дефектирали от този модел

Наистина малко по-тиха гума и осезаемо по-лесно се търкаля,оттам и разхода е малко надолу.В дъжд се държат перфектно.
Досега почти 4к км. и негативи не усещам,дано е така занапред

Иначе и аз срещнах някъде отзив за дефектирали от този модел

- spyki_76
- Автомобил:
- Двигател:
Поръчах UNIROYAL RainSport 3 оказа се че ги няма никаде в България.Доставиха ми ги от Германия 18 седмица на 2014г. Доволен съм от хората точни са.
http://www.gumiaha.com/Index.aspx?tid=843&culture=&ct=5&tt=10&size1=205&size2=55&size3=16&size5=&maker=UNIROYAL&rt=False
http://www.gumiaha.com/Index.aspx?tid=843&culture=&ct=5&tt=10&size1=205&size2=55&size3=16&size5=&maker=UNIROYAL&rt=False
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
anonym0us написа:Здравейте пичове, тия дни ходя по магазините, и разглеждам гуми, не съм се спрял на определена марка. Просто не разполагам с голям бюджет, около 220 лева! Спрях се на този модел гуми http://www.gumitebg.com/sportiva/sportiva-super-z-plus/liatna-guma-195-65R15-91H-za-lek-avtomobil
карам такива на служебна кола с размер 205/55/16 - изключително съм недоволен - нестабилни в завой, отвратителни на мокро, много шумни. ако ще взимаш спортива, вземи от обикновената им серия без посока.
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
joro_kem Вече поръчах от един сайт, чакам да ми го доставят и каквото сабя покаже! И без това не карам много километри, не повече от 10 хил на година, и не ми се инвестира в Мишелин, не мога да ги изгладувам и да стоят в гаража! И в предвид хубавите ни пътища
То и аз не съм много доволен от тях, ама за тези пари толкова, за друг път ще знам 

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
hooligan_sk написа:hooligan_sk написа:От тази сутрин съм с 4бр такива, но в размер 205/60/15. Произведени са обаче в Тайланд, дот 4413.![]()
Впечатленията ми от днешното каране по мокри пътища е много добро - тихи, возят добре.
Тези Fulda Eco control дефектираха и започнаха да тресат много бързо, без значение от баланса. Освен това както бяха тихи на джанти 6j, при джанти 7j което е по-подходящо за тях звучат като излитащ самолет. Въобще не подозирах че бензинов Голф 6 може да издава такъв звук, уникално гадно е. В процес на рекламация съм. Баща ми кара дефектирало по подобен начин Конти еко контакт, чух и за няколко случая на изкривени Блуреспонс. Повече гуми с намелено съпротивление при търкаляне - НЕ!!!
Едно голямо ЕВАЛА на представителя на Гудиър за България. Техен служител провери балансите и първо смени 2те гуми с най-голяма нужда от баланс с чисто нови(поставени отпред). След това колата започна освен да тресе и да дърпа надясно.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”