Бензиностанции ЕКО - мнение

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Re: Бензиностанции ЕКО - мнение

Мнениеот Vlad777 » Пет 18 ное 2011 10:12

drago_tr написа:
hooligans написа:Ами ходи да зареждаш в Австрия :063:

Заради такива хора с такива мнения и мислене, никога няма да постигнем нещо повече от това което сме сега. :screwy

Темата е за бензиностанции ЕКО и горивата им, а не за Австрия.

Така или иначе живеем в България и зареждаме в България. Така че нека не намесваме Австрия и дискутираме по темата :idea:

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Пет 18 ное 2011 11:25

VWGT написа:
R@do написа:
VWGT написа:
R@do написа:Идеята е,че не желаят да се начислява двойна отстъпка. При другите компании отдавна е въвведено това. Еко бяха последни.

а коя е двойната отстъпка ?

При представяне на клубната карта - начислява се отстъпка, която се сторнира от реално заредената сумата, след което плащам вместо в брой, с Кредтина карта "Юролайн" - в края на месеца получавам кеш бек в размер на 2% от платената сума. В абсолютни стойности се получава реална получена отстъпка от около 10 ст., които са изцяло за снетка на Еко - 7 ст. по първата карта и около 3 ст. по втората.

отстъпката на кредитната карта няма нищо общо, тя си е съвместна услуга на банката и оператора, които преценяват дали и колко да дават или не. Аз ползвам БОРИКА дебитна и нямам никакви отстъпки.
Бензиностанцията продава друга услуга - бензин, и си решава дали да дава нещо или не.

Попринцип в USA имаше такъв казус, по време на "голямото" поскъпване на горивата през 1007-8 бензиджийте изреваха срещу банките и обявиха две цени - такава при плащане с кеш (по-ниска) и нормална, при плащане с карта. Даже някои са слагали инфо табла с размера на платените до този момент комисионни към банките преизчислени и като количество бензин. Цифрите са били стряскащи :) Така че ако и тук това е проблемът, да помислят как да го комуникират правилно с хората (а.к.а. клиентите), а не ... амиии, хммм, той софтуера, ама май е заради таксите ... с други думи тая карта вече не важи.

Има значение, тъй като въпросната отстъпка е за сметка отново на Еко - споразумение е между двете страни, но реално нали се сещаш, че някой плаща за това споразумение.... имам няколко годишен опит точно в тази сфера и не го казват на халост, опитвам се да помогна с инфо на интересуващите се.

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Пет 18 ное 2011 14:59

R@do написа:Има значение, тъй като въпросната отстъпка е за сметка отново на Еко - споразумение е между двете страни, но реално нали се сещаш, че някой плаща за това споразумение.... имам няколко годишен опит точно в тази сфера и не го казват на халост, опитвам се да помогна с инфо на интересуващите се.

Точно така е, на всяко плащане с кредитна карта търговеца го товарят. Говоря го не като търговец а по-скоро човек от другата страна ;)

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пет 18 ное 2011 19:34

restless написа:
R@do написа:Има значение, тъй като въпросната отстъпка е за сметка отново на Еко - споразумение е между двете страни, но реално нали се сещаш, че някой плаща за това споразумение.... имам няколко годишен опит точно в тази сфера и не го казват на халост, опитвам се да помогна с инфо на интересуващите се.

Точно така е, на всяко плащане с кредитна карта търговеца го товарят. Говоря го не като търговец а по-скоро човек от другата страна ;)

понеже и аз имам няква бегла представа, ще ми бъде интересно да ми го обясните по-подробно, защото все си мисля, че въпросната отстъпка (ако говорим за стандартния cash back при кредитната карта) няма как да е за сметка на търговеца (EKO), ОСВЕН, ако банката, която предостави терминала, не договори специални условия за своите карти. Та ако случая с Юролайн е точно такъв, тогава съм съгласен с теб, но и ЕКО би трябвало да отказват само такива картови плащания. Аз говорех за общия случай, в който на този терминал се обслужват всякакви други карти и платежни инструменти - няма как всичките възможни отстъпки да се договорят с търговеца. (може пък това да е причината да си ъпдейтват sw-a, което е официално обявената причина, за да могат да различават картите ...)

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 18 ное 2011 23:38

MITKO_DVD написа:Вчера заредих на Околовръстното посока преди детелината за Бояна към Перник,НЕ може да се зарежда и плаща с двете карти,изрично попитъх дали няма да го премахнат това и момичето ми каза че са в процес на разговор ЕКО и банката и най-вероятно,но неможе да каже от кога ще го премахнат това :wink:

Мите, по-нагоре в темата е написано, от 01.12.2011г. ще може и с двете карти едновременно. А днес получих и официален имейл от Еко по този въпрос, в който също се потвърждава, че от тази дата вече ще може да се плаща с карта и да се ползва отстъпка по карта Еко Приятели.

И ще помоля всички да оставят настрана теоретичните постулати и информация относно търговски отстъпки по кредитни карти и други банкови инструменти. Тук мисля е място за обсъждане на основните продукти предлагани от Еко - горивата. Отстъпките са факт и те са 5 стотинки на литър и 6 стотинки на литър през уикендите.

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Пет 18 ное 2011 23:41

:applause:

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Съб 19 ное 2011 9:10

dobrin написа: и 6 стотинки на литър през уикендите.

Това явно не важи за всички бензиностанции на веригата :cry:

Потребителски аватар
    LILO&STICH
    ябълката на раздора
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Съб 19 ное 2011 18:46

Теодор написа:
      dobrin написа: и 6 стотинки на литър през уикендите.

Това явно не важи за всички бензиностанции на веригата :cry:

Добри,провери го с Еко това,че те май верно го спряха като опция :wink:

Потребителски аватар
      hooligans
      Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
      Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Нед 20 ное 2011 0:29

На мен винаги са ми казвали "Нали знаете, че всяка събота и неделя отстъпката ви е 6ст"

Потребителски аватар
      Vlad777
      King of the Road
      King of the Road
      Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
      Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
      Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Нед 20 ное 2011 11:29

И аз мисля, че това беше в рамките на определен срок (лятна промоция). Вчера заредих и отстъпката беше 5 ст.

Потребителски аватар
      fichtenweg
      Автомобил: Passat B5
      Двигател: AHH

Мнениеот fichtenweg » Нед 20 ное 2011 14:19

Ето малко информация от ЕКО относно ползване на отстъпка при плащане с карта:

"Във връзка с технически промени в системите за обработка на карти, както на ЕКО
      карти ПРИЯТЕЛИ, така и на банкови (дебитни или кредитни) карти, моля имайте предвид, че
      считано от 01/12/2011 ще е възможно отново смесеното ползване на двата типа карти.
      До тази дата картите от типа (посочен по-долу) ПРИЯТЕЛИ, могат да бъдат ползвани
      единствено при плащане в брой."

Bioside
      Автомобил:
      Двигател:

Мнениеот Bioside » Сря 23 ное 2011 19:25

Съгласен :banghead: Моля модератора да го изтрие. :oops:

Последна промяна от Bioside на Чет 24 ное 2011 8:00, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
      Varbona
      El Presidente
      Автомобил:
      Двигател:

Мнениеот Varbona » Сря 23 ное 2011 21:12

Bioside написа:Ще ви дам пример който няма нищо общо с бензиностанцията която обсъждате...

Колега Биосайд, прегледайте правилата на форума, специално частта относно мненията, които се отклоняват от темата.
      Отделно от това, ако си дадете малко труд да прочетете и темата, ще добиете яснота, относно кое и дали е "бадева".

Потребителски аватар
      hitman0013
      Автомобил: GOLF 4
      Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Чет 24 ное 2011 9:09

100 октановия им бензин е много добър, когато и където и да го налееш. За разлика от 98 на лукойл който е пълен с вода.

K
      Автомобил: Passat B6
      Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Чет 24 ное 2011 19:34

Повече от 2 месеца зареждам дизел само от обекта им в Младост. Не пуши и върви идеално. :да:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”