restless написа:R@do написа:Има значение, тъй като въпросната отстъпка е за сметка отново на Еко - споразумение е между двете страни, но реално нали се сещаш, че някой плаща за това споразумение.... имам няколко годишен опит точно в тази сфера и не го казват на халост, опитвам се да помогна с инфо на интересуващите се.
Точно така е, на всяко плащане с кредитна карта търговеца го товарят. Говоря го не като търговец а по-скоро човек от другата страна

понеже и аз имам няква бегла представа, ще ми бъде интересно да ми го обясните по-подробно, защото все си мисля, че въпросната отстъпка (ако говорим за стандартния cash back при кредитната карта) няма как да е за сметка на търговеца (EKO), ОСВЕН, ако банката, която предостави терминала, не договори специални условия за своите карти. Та ако случая с Юролайн е точно такъв, тогава съм съгласен с теб, но и ЕКО би трябвало да отказват само такива картови плащания. Аз говорех за общия случай, в който на този терминал се обслужват всякакви други карти и платежни инструменти - няма как всичките възможни отстъпки да се договорят с търговеца. (може пък това да е причината да си ъпдейтват sw-a, което е официално обявената причина, за да могат да различават картите ...)