Трябва ли да предупреждаваме за катаджии ?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Трябва ли да предупреждаваме за катаджии ?

Да,колегиално е
354
83%
Не,писнало ми е от "джигити"
53
12%
Все ми е тая
21
5%

Общо гласове: 428
Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Re: Трябва ли да предупреждаваме за катаджии ?

Мнениеот tisho_psg » Чет 28 юли 2011 15:38

lilibg66 написа:Винаги съм присвяткала на „колега”,
ако патрулка от храстите надзърта и гледа.
Правя го, не за да отърве някой акта или фиша,
но е дълго сега тук да ви го опиша.
Прочетох тук много мисли гениални,
с повечето съм съгласна, други пък са малко „анални”.
Всеки за себе си правилно е преценил,
но КАТ едва ли ни е оценил.
Правилата са за това, да се спазват,
а КАТ трябва от произшествия да ни опазват.
Уви, обаче това е една корумпирана институция,
която с държанието си ми напомня за проституция.
Ето, заради това се държа колегиално,
макар, че някои ще кажат, че поведението ми е маниакално.

:shock Това от коя стихосбирка е?
:bowdown

Потребителски аватар
ohdan
Автомобил: vw Polo 1.4
Двигател: AEX 1996

Мнениеот ohdan » Чет 28 юли 2011 15:39

ivo_555 написа:
los_tigros написа:И Акт написаха ли му?Има ли го това в закона? :screwy

Ми не съм много сигурен, но като че ли попада в графата - неправилно използване на светлините! Така че май го има! :mrgreen:

Да има го в закона за движение по пътищата но и аз до колкото си спомням точно в такава графа попада малко е подвеждащо и може би с цел .. :beat_butt2

Потребителски аватар
RoadRunner
Автомобил: VW Golf
Двигател: ASZ 2003

Мнениеот RoadRunner » Пет 29 юли 2011 10:38

ДА!

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 29 юли 2011 11:56

чат пат светя,чат пат не светя зависи на къв кеф съм.
На простосмъртните като мен им присветквам,на джигитите и на нископрелитащи лимузета не.

Потребителски аватар
Shanovec
Автомобил: WV POLO 6N1 Golf mk4
Двигател: AEX 1997 AKL 1999

Мнениеот Shanovec » Пет 29 юли 2011 12:03

forski написа:На простосмъртните като мен им присветквам,на джигитите и на нископрелитащи лимузета не.

:да: и аз така

Потребителски аватар
btkmobail
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот btkmobail » Съб 30 юли 2011 16:59

Shanovec написа:
forski написа:На простосмъртните като мен им присветквам,на джигитите и на нископрелитащи лимузета не.

:да: и аз така

:012:
и аз така. Тази година ми направи впечтлени, че и гърчолята светкат.

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Съб 30 юли 2011 17:04

Еми то си е нормална човешка реакция. Тук се изписа толкова много за това, колко е лошо да предупреждава и какви пагубни последствия има...

Сега се сетих как преди около 5 години трябваше да возя един по-възрастен немец от София до Русе и обратно. По пътя на няколко места ми мигнаха за катажии, а той се ухили и ми разказа, как едно време в Германия, когато не е имало камери на всеки ъгъл, и те са си мигали по същия начин. Пък едва ли немците са имали "андрешков комплекс"...

Потребителски аватар
PabloEscobar
Автомобил: BMW E91
Двигател: M57D30O2

Мнениеот PabloEscobar » Съб 30 юли 2011 17:32

icefire написа:Еми то си е нормална човешка реакция. Тук се изписа толкова много за това, колко е лошо да предупреждава и какви пагубни последствия има...

Сега се сетих как преди около 5 години трябваше да возя един по-възрастен немец от София до Русе и обратно. По пътя на няколко места ми мигнаха за катажии, а той се ухили и ми разказа, как едно време в Германия, когато не е имало камери на всеки ъгъл, и те са си мигали по същия начин. Пък едва ли немците са имали "андрешков комплекс"...

Те и сега предупреждават за блицери... дали по радиото или по фейсбук постоянно предупреждават ;)

П.П. мигам на всички и се надявам отсрещния да ме предупреди също.
В Румъния мигат много повече отколкото в България :(

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Съб 30 юли 2011 19:56

И в Сърбия мигат.. със сигурност ти точно си минавал много пъти и знаеш.
А немците не си мигат вече, защото, както сам каза, постоянно предупреждават за нови блитцери по радиото. А останалите ги има на gps навигациите, така че там си много по-добре "защитен".

И в Румъния мигат солидно за полиция. Карал съм и в Молдова - и там мигаха яко.

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Съб 30 юли 2011 21:55

Абе ние в България сме по-големи католици и от Папата.
Може по цял свят да светкат,ама ние нема,щото сме много по-гоУеми европеици от всички други! :kef: :applause:

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Нед 31 юли 2011 10:29

Като вкарат повече мобилни камери в коли без отличителни знаци, ще ни присвятка само докато плащаме глобите :mrgreen:

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Нед 31 юли 2011 11:19

Мани ги тях мобилните камери...виждал съм тук към " нашия край" и все в еедни бели астри ф шибнати...трябва да си е*ахти папардака,за да не се усетиш. Ама и на "босовете" пък така ли не им светна да раЗкарат астрите и да купят някой разлиичен автомобил,който не е бял,за да не се набива на очи. Тогава вече ще е забавно mhihi

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 31 юли 2011 11:58

Катаджийте нямат мотивация да се работи със стационарни и мобилни радари който само снимат,ще вземем да станем много страхливи /примерни никога няма да станем/ и после какво ще правят с "хранилките" ще трябва да дебнат само за нередности по документите или колата за да изкарат някой лев mhihi

Потребителски аватар
UnLucky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот UnLucky » Нед 31 юли 2011 12:03

Отдавна не пресвяткам на никого, просто обръщам повече внимание на ограниченията и ги спазвам, това помага на мен, и на останалите зад мен!
Който е решил да кара бързо, ако искаш не святкане, и среден пръст да му покажеш няма да го спре, просто докато не се научим да спазваме ограниченията няма да се оправят нещата!
Това е моето виждане, не го налагам!
Но отдавна не сигнализирам, просто не виждам никаква полза!

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Нед 31 юли 2011 12:36

plamenpet81 написа:Твърдо съм против това де се предупреждават колеги когато има катаджий на пътя.Всеки е длъжен да спазва правилнака за движение на пътя.Преди известно време не помня къде пътувахме с мой колега ни спират катаджий.И го питат знаеш ли защо те спряхме,а колегата си караше с ограничението и всичко си беше наред.Полицаят му вика защо пристветваш бе, а колегата вика пробвах си светлините.Дай си документите сега да ти напишем едно актче за това че предупреждваш останалите участници в движението че има пътна полиция.От тогава колегата спря да светва на други коли.Предното мнение на колегата е правилно донякъде че на нова кола не се усещат 120 километра на магистрала.Но щом има ограничение не само на магистрала а и на населени места както и на второстепенни пътища трябва да се спазват.И отделно на всичко старата кола можела да вдигне 160 или 170 и като може какво от това да ги караме с газ до ламарината ли еми то стара кола всичко може да стане.Докато българина не му дойде акъла в главата няма да се оправим никога.

Пламенски, не мога да се съглася с теб! А това, че са му писали акт да обжалва и в съда акта го нЕма. Както правя и аз в момента ... Спират ме и ми казват : "а бе мина на жълто, ония пещеходец що не го пусна ?" А нали се сещаш на мое жълто пешеходецът на какъв сигнал е бил ?( по-скоро колоездач, който няма право да кара по пешеходната пътека, а може да слезне и да бута велосипеда си)
И тука идва най-интересното - започва се "ти какво работиш?", "ама програмист или нещо поддържате компютри?", "нещо не моем ли да изнесем?" ... Като им казах "Не, няма да изнесем нищо" се туткаха още 20 минути и накрая единия кукер заяви философски пред другия "Дай ще му пишем акт, нищо не казва, не иска да черпи..." и ИЗВЕДНЪЖ жътлото, за което говорихме се превърна в ЧЕРВЕНО. Е кажи ми как да не светкам ? Щото ако само те спрат и кажат "е виж батка, минал си със 110 при ограничение 60, дай книжка и талон ето ти един акт" ще им стисна ръката! Но уви ... ето затова бай ти азрод светка за да не те спре утре някой малоумник и 45 минути да те върти и суче докато не му дадеш пари и накрая да ти преувеличи и припише няколко нарушения за по 50 лева, че да не можеш и да ги обжалваш...

И за скоростта имам няколко наблюдения, които искам да споделя. На места ограниченията са фрапантно тъпи, но все пак ти сигнализират за евентуална опасност в този участък от пътя. Правилно по-горе се чу мнението на колега, че проблемът не е в скоростта, а в това как водачите се НАДЦЕНЯВАТ. Независимо дали става дума за разстояние за изпреварване или за аварийно спиране в рамките на дистанцията до предния автомобил. И мога да заявя съвсем отговорно, че въпреки нарушенията ми на скоростните ограничения имам стотици избегнати ПТП-та, няколко неизбегнати :oops: , но не по моя вина. И какъв е изводът : Призовавам освен ограничения и светофари, колеги, моля внимавайте в пътната обстановка и където няма сигурност просто да не се надценяваме да видим можем или не можем да направим дадено нещо!
Айде карайте със здраве и ако искате светкайте ако искате недейте, аз ЩЕ продължа да го правя докато полицията не започне да ни дава сигурност на пътя, а не както сега да си играем на котка и мишка...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”