plamenpet81 написа:Твърдо съм против това де се предупреждават колеги когато има катаджий на пътя.Всеки е длъжен да спазва правилнака за движение на пътя.Преди известно време не помня къде пътувахме с мой колега ни спират катаджий.И го питат знаеш ли защо те спряхме,а колегата си караше с ограничението и всичко си беше наред.Полицаят му вика защо пристветваш бе, а колегата вика пробвах си светлините.Дай си документите сега да ти напишем едно актче за това че предупреждваш останалите участници в движението че има пътна полиция.От тогава колегата спря да светва на други коли.Предното мнение на колегата е правилно донякъде че на нова кола не се усещат 120 километра на магистрала.Но щом има ограничение не само на магистрала а и на населени места както и на второстепенни пътища трябва да се спазват.И отделно на всичко старата кола можела да вдигне 160 или 170 и като може какво от това да ги караме с газ до ламарината ли еми то стара кола всичко може да стане.Докато българина не му дойде акъла в главата няма да се оправим никога.
Пламенски, не мога да се съглася с теб! А това, че са му писали акт да обжалва и в съда акта го нЕма. Както правя и аз в момента ... Спират ме и ми казват : "а бе мина на жълто, ония пещеходец що не го пусна ?" А нали се сещаш на мое жълто пешеходецът на какъв сигнал е бил ?( по-скоро колоездач, който няма право да кара по пешеходната пътека, а може да слезне и да бута велосипеда си)
И тука идва най-интересното - започва се "ти какво работиш?", "ама програмист или нещо поддържате компютри?", "нещо не моем ли да изнесем?" ... Като им казах "Не, няма да изнесем нищо" се туткаха още 20 минути и накрая единия кукер заяви философски пред другия "Дай ще му пишем акт, нищо не казва, не иска да черпи..." и ИЗВЕДНЪЖ
жътлото, за което говорихме се превърна в
ЧЕРВЕНО. Е кажи ми как да не светкам ? Щото ако само те спрат и кажат "е виж батка, минал си със 110 при ограничение 60, дай книжка и талон ето ти един акт" ще им стисна ръката! Но уви ... ето затова бай ти азрод светка за да не те спре утре някой малоумник и 45 минути да те върти и суче докато не му дадеш пари и накрая да ти преувеличи и припише няколко нарушения за по 50 лева, че да не можеш и да ги обжалваш...
И за скоростта имам няколко наблюдения, които искам да споделя. На места ограниченията са фрапантно тъпи, но все пак ти сигнализират за евентуална опасност в този участък от пътя. Правилно по-горе се чу мнението на колега, че проблемът не е в скоростта, а в това как водачите се НАДЦЕНЯВАТ. Независимо дали става дума за разстояние за изпреварване или за аварийно спиране в рамките на дистанцията до предния автомобил. И мога да заявя съвсем отговорно, че въпреки нарушенията ми на скоростните ограничения имам стотици избегнати ПТП-та, няколко неизбегнати

, но не по моя вина. И какъв е изводът : Призовавам освен ограничения и светофари, колеги, моля внимавайте в пътната обстановка и където няма сигурност просто да не се надценяваме да видим можем или не можем да направим дадено нещо!
Айде карайте със здраве и ако искате светкайте ако искате недейте, аз ЩЕ продължа да го правя докато полицията не започне да ни дава сигурност на пътя, а не както сега да си играем на котка и мишка...