Какво според вас е най-хубавото масло... въпроси, отговори..

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Re: Какво според вас е най-хубавото масло... въпроси, отгово

Мнениеот silent » Съб 08 ное 2014 22:58

Vizor написа:Не.. просто не е прочел заглавието на темата и реши да си изкаже компетентното мнение.
Нали питахте за най-хубавото масло?
Карай си колата с кофти масло и ела да видим хонинга после там ли е, сегментите да не са спекли и всичко останало. Има непретенциозни коли, но има и такива, които изобщо не ги харесват тея работи с кофти маслата.

прав си...сега видял....и смело казвам на Маджаров маслото се маже екстра на филия....

drotomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот drotomir » Пет 12 юни 2015 16:12

От доста време карам колите си с масло статойл , за полото ползвам 5-40 lazerway C3 , дизела дци го карам с 5-40 ТДИ lazerway.
Маслото е шведско , надявам се че няма ментета , трудно бих казал с какво е по добро маслото освен че реното ми гореше около 1 литър за 10 000км , откакто съм със статойла разхода на масло падна с около 300 грама за същите километри или 500-700 грама макс.

Цената разбира се с отстъпката която ползвам е почти смешна за 4 литрова туба.

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Пет 12 юни 2015 17:56

Сигурен ли си, че маслото е от Швеция, а не от Полша?

Преди няколко години се опитвах да намеря STATOIL в България, който НЕ е произведен в Полша и не успях.
И аз съм чел много добри неща за тази марка масла, но за тубите с баркод от Швеция и Норвегия. За тези от Полша отзивите бяха негативни.

drotomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот drotomir » Пет 12 юни 2015 21:15

Ще снимам тубата , какъв е баркода на полша.

Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Пет 12 юни 2015 21:39

Теодор написа:Най после се намериха хора да признаят че няма двигатели които да се плашат от хубаво/разбирайте пълна синтетика/ масло независимо от пробега. На 1.8 ABS двиг. карах с 5w40 а и една смяна с 0w40 и всички на паркинга пред блока ме гледаха :eek като на -15гр палеше на 2-рото завъртане без чукане на повдигачи. Разхода на масло беше в рамките 1 до 2л на 10х км в зависимост дали е карана градско или по магистрала което поне за мен е приемливо.

Кое му е приемливото.Тои мотора ти е тръгнал...2л до смяна.. :screwy

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Съб 13 юни 2015 7:27

Така "тръгнал" го карах 11г без никакъв проблем :mhihi а и още си се кара. Пожелавам ви и вие да намерите такива но "а дано ама надали" :Mr Green Fun

drotomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот drotomir » Съб 13 юни 2015 18:56

chef_ss написа:Сигурен ли си, че маслото е от Швеция, а не от Полша?

Преди няколко години се опитвах да намеря STATOIL в България, който НЕ е произведен в Полша и не успях.
И аз съм чел много добри неща за тази марка масла, но за тубите с баркод от Швеция и Норвегия. За тези от Полша отзивите бяха негативни.

Ами оказа се че маслото наистина не е произведено в швеция , но е произведено в норвегия което също е добре.

Изображение

Потребителски аватар
fly_free
Автомобил: т5
Двигател: вrr
Контакти:

Мнениеот fly_free » Съб 13 юни 2015 20:01

Щом е от евро ментето имай си едно наум.

Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Съб 13 юни 2015 20:06

Теодор написа:Така "тръгнал" го карах 11г без никакъв проблем :mhihi а и още си се кара. Пожелавам ви и вие да намерите такива но "а дано ама надали" :Mr Green Fun

Не ти вярвам.11год без да бутнеш гумички или сигменти на такъв харч не става...Ако е почнала от нула и за тези години е стигнала 2 литра ..по може.

Потребителски аватар
fly_free
Контакти:

Мнениеот fly_free » Съб 13 юни 2015 20:09

Аз имам един служебен опел астра г 2.0 дтл ,по книжка си му дават 1.5 литра на 10000 км.Карам го вече 120 000 и си гори 2 литра, ни повече ни по малко.
Сега му предстой смяна и мисля да го заредя с Венол да видим какво ще стане.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Съб 13 юни 2015 20:45

Вълчан написа:
    Теодор написа:Така "тръгнал" го карах 11г без никакъв проблем :mhihi а и още си се кара. Пожелавам ви и вие да намерите такива но "а дано ама надали" :Mr Green Fun

Не ти вярвам.11год без да бутнеш гумички или сигменти на такъв харч не става...Ако е почнала от нула и за тези години е стигнала 2 литра ..по може.

Това че не ми вярваш ми е последна грижа, доста хора от форума ме познават и знаят с какви масла си поддържам колите. А щом някой е решил да вярва че двиг. над 100х плюс км се карат само с 15W или 20W особенно пък такива с турбо си е техен избор. Спирам дотук с полемиката защото знам в каква насока се развиват обикновенно тези теми за маслата :beer

Svetlix
    Автомобил: Passat B5 1999
    Двигател: 1.9 TDI AFN

Мнениеот Svetlix » Съб 13 юни 2015 20:54

drotomir написа:
    chef_ss написа:Сигурен ли си, че маслото е от Швеция, а не от Полша?

Ами оказа се че маслото наистина не е произведено в швеция , но е произведено в норвегия което също е добре.

Изображение

СтатОйл е най-голямата Скандинавска петролна компания. Евро07 са официалния им вносител, така че не виждам нищо притеснително. За следващата ми смяна мисля и аз да сипя 5W40 TDI.

Потребителски аватар
    fly_free
    Контакти:

Мнениеот fly_free » Съб 13 юни 2015 21:03

Софиянци като чуят за нещо от евро мнетето клатят глави. Там пазаруват хора които търсят евтини ментета.Такива дето ще си продават колите и търсят да запълнят дупката с нещо.Качествените части там са по скъпи от на другите фирми.А се разказват приказки за някакви цехове за препакетиране.Гледаш гарнитура ,на нея пишело Гласер ,ама в ДАНА не знаели ,че има и такъв номер гарнитури.
    Нищо лично, сменят некачествените части ,ама труда си е за твоя сметка.Маслото кой го знае къде е наливано.Като бирата пише хайнекен ама от Стара Загора.И вкусът е различен.

drotomir
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот drotomir » Нед 14 юни 2015 8:48

От евро 07 пазарувам само филтри и масло за мотора , също така имат и качествени части и ако иска човек не е нужно да купува евтиното , ако всички търговци предлагат само оригинални части ще умрат от глад защото просто доходите на българина са такива че не всеки като му се повреди колата и отива в официалния сервиз където буквално ти смъкват кожата.

Потребителски аватар
    ALESYZ
    Автомобил: BMW 525d
    Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Пон 15 юни 2015 9:50

Миналата година за пръв първи път сипах Castrol 5W40 Magnatec и реших да го сменя спрямо индикациите на борд компютъра, а не на границата 10 000 км. Обаче попаднах на едно видео, вижте го, може и да сте го гледали.

Гледах после капачките в няколко магазина, вкл. при един приятел който твърди че внасят директно от Германия, не можах да видя такива капачки с широки ребра.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”