Вечна тема - разход
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Рано, рано сутринта на ОМВ за закуска. Два часа по-рано заредих 57 литра на ЕКО, до капачката. Точно преди да заредя ми беше светнала лампичката за резервата. Сефте!
Преди това имаше ходене до Кюстендил та за това съм ги минал тези километри вече:
Тук се притесних да не би нещо разходомера да не се е развалил, че...
... после стана ясно, че всичко е наред.
Тази снимка е 500м след като жълтата лапичка отново изгря:
Отсечката беше София-Варна по магистрала Хемус и след това обикаляне напред назад къде ли не. Общо взето все извън градско. По пътя карах спокойно, 130-140км/ч максимум. При изпреварвания само я настъпвах яко. На малката отсечка наречена варненска магистрала точно преди влизане в самия град я настъпих с 190 и малко отгоре, което е общо взето предела на този автомобил. По книжка ги дават 198км/ч максимални и точно толкова би могъл да направи - евентуално при добро желание от страна на двигателя и атмосферните условия.
Та такива ми ти работи... Грубо сметнато в града харчи малко над 7, като я ръчкам почти през цялото време! Като напълня някой ден резеруара до горе ще мина 100км градско и ще ида да дозаредя отново за да знам със сигурност колко харчи. Ноо това не мисля че ще е скоро с тези цени.... мааама им!
Забележка: с изключение на малките часове при тръгването към морето климатика е бил ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ включен!!!
Преди това имаше ходене до Кюстендил та за това съм ги минал тези километри вече:

Тук се притесних да не би нещо разходомера да не се е развалил, че...

... после стана ясно, че всичко е наред.

Тази снимка е 500м след като жълтата лапичка отново изгря:

Отсечката беше София-Варна по магистрала Хемус и след това обикаляне напред назад къде ли не. Общо взето все извън градско. По пътя карах спокойно, 130-140км/ч максимум. При изпреварвания само я настъпвах яко. На малката отсечка наречена варненска магистрала точно преди влизане в самия град я настъпих с 190 и малко отгоре, което е общо взето предела на този автомобил. По книжка ги дават 198км/ч максимални и точно толкова би могъл да направи - евентуално при добро желание от страна на двигателя и атмосферните условия.
Та такива ми ти работи... Грубо сметнато в града харчи малко над 7, като я ръчкам почти през цялото време! Като напълня някой ден резеруара до горе ще мина 100км градско и ще ида да дозаредя отново за да знам със сигурност колко харчи. Ноо това не мисля че ще е скоро с тези цени.... мааама им!
Забележка: с изключение на малките часове при тръгването към морето климатика е бил ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ включен!!!
темата за разхода на гориво явно е неизчерпаема.Само,че нещо взе да ми заприличва на разговор между рибари и ловджии като стане въпрос за горене,вървене и шофьорски подвизи всеки е по-по-най.Няма лошо да се споделя разхода на гориво,но той си е различен за всяка кола и си зависи от шофьора,качеството на горивото състоянието на двигателя,пътните условия.Така,че няма според мен някакъв еталон,колко би трябвало да гори един автомобил/особено пък на газ с газово слагано в България,кърпена работа/.На кой колкото да му гори всеки си го зарежда и си го плаща.Така,че няма нужда тука да си говорим глупости как със 140-160 км/ч или пък там със здраво ръчкане/каквото и да означава това/на мотори 2.0,G60 ,1.8 други подобни особено на газ горяли по 6 и малко и т.н .дивотии.По-добре всеки да си погледне книжката преди да седне да пише или да си помисли как го е засичал.Според мен разход на газ по-голям с 1-2 л.на смесен цикъл на каране в сравнение с разхода на бензин е съвсем нормален ,като при това ако газовото е добре регулирано разликата във вървенето на газ и бензин трябва да е малка и да се усеща най-вече при максималната скорост,а не толкова при ускорението.Това не е разбира сенякакво правило измислено от мен,а просто такива са наблюденията ми на кола на газ,която съм карал преди,както и от кола внесена от чужбина с газово,на един приятел.Иначе сега си карам на бензин/при тези цени малко по-рядко отпреди/ и Голфа и Пасата и съм си много доволен от разхода, разочарован съм само от цената на бензина.Най-добре на бензин и с голяма заплата .Желая го на всички фенове от форума
Венсеремос

- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
След като изчетох почти всички заси4ания на разхода реших и аз да пи6а.Общо взето съм от скоро на газ.Деиствително и аз съм съгласен че от бензина по-добро си няма.Що се отнася до центровката на делкото когато я взех моята си и стоеше пломбата на делкото.И сега въпреки че съм на газ не искам да го пипам.На Бензин ауспоха ми е е слънце на газ също.За съжаление по-бързо гние. машината е Г 3 ,ABS ДВГ 1.8.Карам е от близо 2 години.Катализатора все още си е на мястото.Никога не забравям че и той бърка в резервоара и бутилката. Градска по мои сметки бензин около 11/100 газ 13/100 , извън градско карам икономично когато съм с малката бензин 6.5-7/100 на газ 7/100.Но това е когато карам икомично става въпрос за 90-100км/ч.когато не карам икономично не искам и да ги смятам. Що се отнася за гумите карам с 185/60/14''(както ги дават по книга) мисля че за гумите теоретично и логично стоят тка не6тата.Извън градско с по-високи гуми е по-икономично(увеличава се предавателното число) градско обаче ускорението е по-бавно.така че човек сам може да си направи сметката. Книжката не ми е подръка и не мога да кажа дали това са нормалните разходи. За извънградското нямам претенции към моята каруца ама градско не6то ((( Нека някои колега с ABS 1.8 90 к.с. двигател пи6е за неговия разход.
- Ice___Cool
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Ice___Cool
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- beni barzia
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”