Кой кога ще метка летните гуми и летите джанти :)

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
swissmad
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот swissmad » Чет 20 мар 2008 9:46

Dragon написа:
Tyan написа:и тогава спрямо теорията Ви ..всесезонната гума от +15 до -15 ли е ?

а също така съм готов да си заложа топките, че голяма част от летните гуми ....визирам само топ моделите на добрите марки се представят по добре от голяма част т.н. зимни евтинджос (с изключение на сняг, а на лед няма значение с каква гума си освен ако не е гума за сняг) ..просто щото имат пет пъти по добра смеска дето запазва приличен тракшън и грип в по голям температурен диапазон .....

Недей бе, човек! Не си залагай топките. Ще вземеш да сбъркаш за една бройка ще останеш без две! :027:

:lol: :lol: :lol: Утепахте ме :applause:

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Чет 20 мар 2008 10:01

Tyan написа:и тогава спрямо теорията Ви ..всесезонната гума от +15 до -15 ли е ?

а също така съм готов да си заложа топките, че голяма част от летните гуми ....визирам само топ моделите на добрите марки се представят по добре от голяма част т.н. зимни евтинджос (с изключение на сняг, а на лед няма значение с каква гума си освен ако не е гума за сняг) ..просто щото имат пет пъти по добра смеска дето запазва приличен тракшън и грип в по голям температурен диапазон .....

Вчера на -1 и мокър път с рязко спиране, ABS-а дори не се включи. При потегляне, гумите не въртяха, а на всички до мен им боксуваше. С летни гуми съм ContiSport Contact3, чистак бърсак :D

Потребителски аватар
zemon_C4455XP
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zemon_C4455XP » Чет 20 мар 2008 10:24

Dan4ote написа:

Вчера на -1 и мокър път с рязко спиране, ABS-а дори не се включи. При потегляне, гумите не въртяха, а на всички до мен им боксуваше. С летни гуми съм ContiSport Contact3, чистак бърсак :D
така е с истинските гуми :wink:

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Мнениеот Gal » Чет 20 мар 2008 11:53

zemon_C4455XP написа:
Dan4ote написа:

така е с истинските гуми :wink:

От тази марка и производните никой не може да ме накара да сбъркам пак да си купя гуми :twisted:

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Чет 20 мар 2008 13:51

Gal написа:От тази марка и производните никой не може да ме накара да сбъркам пак да си купя гуми :twisted:
И защо така?

Потребителски аватар
liuboo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот liuboo » Чет 20 мар 2008 14:16

oSViRePql написа:Къде са хората с летните гуми? mhihi
Ето ни :) вчера ги смених, стопли се времето вече ,че застудяло малко няма нищо,ще се оправи а и нали идва първа пролет,пък ако натрупа нали си са на джанти зимните,смяната става за нула време...ама друга си е колата с летите джанти. :wink:

Потребителски аватар
Gal

Мнениеот Gal » Чет 20 мар 2008 16:12

Dan4ote написа:
Gal написа:От тази марка и производните никой не може да ме накара да сбъркам пак да си купя гуми :twisted:
И защо така?

защото съм имала повече от 20 , 4 ми седят трета година рекламация и ше си отвисят доста още, другите ги подарих
нищо не става от тях, вибрации...
след една година пък нито тръгват, нито спират както трябва

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Чет 20 мар 2008 16:19

Глупости на търкалета....Контито е много добра гума и сравнително евтина....за цената си е Убиец... по нищо не отстъпва на Бриджа...

Потребителски аватар
zemon_C4455XP
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zemon_C4455XP » Чет 20 мар 2008 18:24

silent написа:Глупости на търкалета....Контито е много добра гума и сравнително евтина....за цената си е Убиец... по нищо не отстъпва на Бриджа...
само да вметна че новите мерцедеси идват точно с континентал гуми от завода и до сега проблеми и оплаквания от тях няма

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Чет 20 мар 2008 18:46

И аз съм останал с добри впечатления от Континентала :D

Потребителски аватар
[V]ipe[R]
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот [V]ipe[R] » Чет 20 мар 2008 19:12

Утре отивам да сложа toyo-то че зимните като ги слушам как свирят на топлия асфалт ще станат на парцал ако ги покарам още малко, вярно че вална малко сняг вчера ама нали виждате че се задържа 1 ден, така че според мен вече си е време за летните гуми.

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Чет 20 мар 2008 19:17

Досега съм карал само Michelin и Continetal и имам доста добри наблюдения - 24 гуми стоят в гаража ми. Мога да кажа, че сегашните ми гуми имат по-добро поведение на пътя като цяло от предишните ми Michelin Pilot Sport. Да - мишелина возят доста меко, но и затова имам 4 броя с жабки и гущери. В заключение ще кажа, че сегашния модел, с който карам, а той е - SportContact3, не отстъпва по нищо на Мишелина.

Потребителски аватар
Gal

Мнениеот Gal » Пет 21 мар 2008 12:15

silent написа:Глупости на търкалета....Контито е много добра гума и сравнително евтина....за цената си е Убиец... по нищо не отстъпва на Бриджа...

По-лекичко с обобщенията, ако може някак...

В Бг какъв точно Континетал си купуваш? За Семперит и Унироял мога да коментирам също...
И къде точно е лабораторията за рентгенографски анализ, която да даде експертно мнение при евентуален проблем?
Има ли смисъл да давам примери с приятели, с чисто нови коли и гуми Гудрич, Гудиър...и т.н....пълни ментета?
Малоя са доста по-добри от Континентал-ските шитове. Континентал БЯХА добри, преди да си направят завод в Румъния, примерно...и нашите велики вносители да им продават негодната стока като истинска. Да не забравяме и за една съседна страна, където правят гуми, каквато марка и модел си поръчаш...
Или и това не е така?
Гуми купувам само от приятели,за да няма пак 3 годишно ходене по мъките и за да не ми излизат златни. Бях с Дънлоп, сега съм с Малоя, не са по-шумни, вибрации няма, на мокро се държат перфектно, не се изтриват бързо...а и за парите си са перфектни.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пет 21 мар 2008 12:22

леко не леко това е положението.....аз имам преки впечатления точно за румънския Континентал....и като чета някави такива експертни бомбастични мнения е естествено да кажа ...пълен шит...

Потребителски аватар
Gal

Мнениеот Gal » Пет 21 мар 2008 12:34

silent написа:леко не леко това е положението.....аз имам преки впечатления точно за румънския Континентал....и като чета някави такива експертни бомбастични мнения е естествено да кажа ...пълен шит...

ОК
Рзабирачи много.
Като попаднеш на хубави ментета, минеш енайсе пъти през изправяне на джанти, баланс...набуташ прилична цифра, докато разбереш, че проблема е в гумите, защото над 120 колата ти е пред разпад, и после смениш цялото окачване, едва ли ще мислиш така. Или с повече от 80 не караш? Питай Чичко Гугъл , като не ти се виждам капацитет , виж в колко форуми се оплакват хората... Влезеш ли в "държавната машинка" и усетиш как ти кисне, защото си безсилен, ше си промениш мирогледа...
Ако ти е интересно имам една топка документи за въпросната рекламация.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”