Някой кара ли на вода?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Re: Някой кара ли на вода?

Мнениеот VWGT » Пет 14 яну 2011 11:06

аз също бих замолил за лека метла на заядливите коментари. Иситната е че съм пълен лайк по темата, готов за "къпане" от некой търговец на ННО клетки :) попитах по мейл няколко от намерените в нета такива, и след втория-третия ми въпрос по темата контакта се прекратява еднолично от другата страна. Явно нещата са гнили някъде, ама не е ясно къде.
За да не съм съвсем ОФФ ще задам и един въпрос, четох в темата за LPG на дизел, там доста по стегнато се обяснява в теоритичен изказ как тази газификация работи и какво и е влиянието върху двигателя. Тук филмчета има колкото искаш, които обаче показват само мехурчера, теория няма. В последното филмче се видя къде отива HH0-то, което мен малко ме озадачи да си призная. Тази инсталация почва да прилича на газовата, само че доста опростена. Да приемем, че работи на същият принцип, това значи че за нея важат същите негативни влияния, както при LPG-то, даже и по-големи, щото Н е по-калоричен.
Плюсове: ще ти изчисти двигателя, ще ти вдигне мощността, сигурно ще ти намали и разхода
Минуси: Няма никаква корекция на подаваното колчество спрямо нуждите и работата на двигателя. Доста огнеопасно ми изглежда. Опасност за двигателя (виж темата за LPG нa дизел)
Има ли някаква логика в това, което написах или се бъркам някъде генерално ... ?

kozka84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kozka84 » Пет 14 яну 2011 11:53

Значи корекцията е възможна от силата на тока , който отива към клетката.11 ламели 316L шкурнати с шкурка 0.6 след , което изчистете добре с оцет или лим. киселина.После ги поставете в електролит до побеляване(работи се с ръкавици)При 12в. 17/18А около 2л.м.
ПС.Пак казвам икономия ще има само при диз. и бенз. при газта ще е доста малко.
Аз не продавам нищо свързано с Dry HHO клетки!

Последна промяна от kozka84 на Пет 14 яну 2011 13:01, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пет 14 яну 2011 12:52

kozka84 написа:Ицоицо?Името ти звучи двойно!Или това е от ехото в празната ти главица! :lol:
Само нз. от къде прецени кои часове съм пропуснал?
icoico написа:Съжалявам,не мога да не го пусна в бисерите това

Каза л.....о о цопна в кенефа.
Заради хора , като теб доста опитни в тази сфера не искат да пишат тук.Което за теб не е лошо понеже си кон с капаци!Обаче хора , които се интересуват не могат да научат нищо.

Значи, за които се интересува 2 литра HHO газ в мин. ще стигне за 1.8двигател преспокойно за 30%-40% икономия

Имате наложено предупреждение за обида.
Моля спазвайте добрия тон!

kozka84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kozka84 » Пет 14 яну 2011 13:32

Сори!Наистина се извинявам на Ицоицо!Но бих искал да чета коментари на хората с практически опит!А нe безумни бращолевения и заядлици !

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 14 яну 2011 15:15

kozka84 написа:Ицоицо?Името ти звучи двойно!Или това е от ехото в празната ти главица! :lol:
Само нз. от къде прецени кои часове съм пропуснал?
icoico написа:Съжалявам,не мога да не го пусна в бисерите това

Каза л.....о о цопна в кенефа.
Заради хора , като теб доста опитни в тази сфера не искат да пишат тук.Което за теб не е лошо понеже си кон с капаци!Обаче хора , които се интересуват не могат да научат нищо.

Значи, за които се интересува 2 литра HHO газ в мин. ще стигне за 1.8двигател преспокойно за 30%-40% икономия

По последния ти лаф бих казал,че си пропуснал всички часове след втория срок на втори клас :dontknow:
По същество...аз се интересувам ,то се е видяло и теб ще попитам-тая сметка резултат на теория ли е или на практика?Ако е на практика-мериш ли разход без шофьор,или поне с безпристрастен шофьор?Щото разликата в разхода в зависимост от начина на шофиране по една случайност достига тридесетина процента...без какъвто и да бил генератор,капиш?
kozka84 написа:Сори!Наистина се извинявам на Ицоицо!Но бих искал да чета коментари на хората с практически опит!А нe безумни бращолевения и заядлици !

Извинен си.До момента всички хора с положителен практически опит се оказаха търговци-и повечето от тях се регистрираха във форума заради тази тема-като теб.Ако можеш да цитираш някое мое безумно бръщолевене,което съм написал до момента?

kozka84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kozka84 » Пет 14 яну 2011 16:23

Понеже съм неграмотен , както стана вече ясно!Бих искал да попитам колегата ицоицо НЯЩО!
Да речем , че имаме клетка с производителност 3.5л.м. при 13.8В на 30А! Да речем , че вържем 2ра успоредно :Д .И какво аджеба ще стане?До колкото знам на минуса ще имам 13.8В при 15А=207W предполагаеми 5л.м(навярно ще е повече).Което е стабилно количество газ за здрав пламък на горелка(пламъка на HHO газ е около 6000 градуса), което лично според мен е достатъчно да загрее 1 радиатор.
И въпроса ми към ицоицо е следния!207w биха ли оправдали това нещо ?Дали има икономия ?
Мн.Благодаря!

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 14 яну 2011 16:46

kozka84 написа:Понеже съм неграмотен , както стана вече ясно!Бих искал да попитам колегата ицоицо НЯЩО!
Да речем , че имаме клетка с производителност 3.5л.м. при 13.8В на 30А! Да речем , че вържем 2ра успоредно :Д .И какво аджеба ще стане?До колкото знам на минуса ще имам 13.8В при 15А=207W предполагаеми 5л.м(навярно ще е повече).Което е стабилно количество газ за здрав пламък на горелка(пламъка на HHO газ е около 6000 градуса), което лично според мен е достатъчно да загрее 1 радиатор.
И въпроса ми към ицоицо е следния!207w биха ли оправдали това нещо ?Дали има икономия ?
Мн.Благодаря!

Загряване на радиатор?Здрав пламък на горелка? :shock Ако може да си избистриш питането моля?Бях останал с впечатление, че говорим за работа на автомобилен двигател и икономия на гориво?

kozka84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kozka84 » Пет 14 яну 2011 16:51

Ок.Били ми казал 207W при +5л.м. ще намалят ли разхода и ако е да с колко?
И ще има ли икономия при тази консумация ?
Нямали приложение никъде другаде генератора?
Щом е ефикасен спрямо вложена и получена енергия то това не били важело , и при колите ?

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 14 яну 2011 17:09

Пак не зацепих :gruebelТези 207 вата какво се предполага да са-консумация на ток,енергиен еквивалент на нещо си?
"ефикасен спрямо вложена и получена енергия"-не искаш да кажеш,че получената енергия превишава вложената,надявам се?

kozka84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kozka84 » Пет 14 яну 2011 18:57

Тези 207 вата на се очаква а , това е консумацията(науката така твърди по точно Ом ,ако си пропуснал някой час наваксвай :??? )
Относно дали получената превишава вложената очаквам ти да ми кажеш!
Доколкото разбрах до тук .Ти си спеца! :wink:

Последна промяна от kozka84 на Пет 14 яну 2011 19:19, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пет 14 яну 2011 19:19

Всъщност по тая тема всички, които са посещавали часовете по химия в седми клас са спецове. Вече разбрах, че устройството консумира 207 вата, но не ми стана ясно колко водород се получава. Какво означава "+5л.м."? Предполагам, че си искал да кажеш че устройството произвежда 5 литра водород в минута, правилно ли предполагам?

kozka84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kozka84 » Пет 14 яну 2011 19:20

Да и е факт!
Искам да поясня,че не е водород а HHO

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 14 яну 2011 19:27

kozka84 написа:Да и е факт!
Искам да поясня,че не е водород а HHO

А ти имаш ли устройство,което при 207 вата консумация произвежда 5 литра газ на минута?Или само предполагаме?

kozka84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kozka84 » Пет 14 яну 2011 19:36

Следвам твоя стил на науката!Има формули на Ом и смятай!
Аз имам самоделка ако си в Сф. може да видиш при 300вата,как топи стъкло!

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Пет 14 яну 2011 19:41

kozka84 написа:Следвам твоя стил на науката!Има формули на Ом и смятай!
Аз имам самоделка ако си в Сф. може да видиш при 300вата,как топи стъкло!

Верен ли е според теб закона за запазване на енергията? Благодаря.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”