Летни гуми - кои според вас са най-добрите
Re: Летни гуми - кои според вас са най-добрите
Не че я крият,просто казват,че гумите идват от техни партньори в чужбина и затова нямат инфо за ДОТ и държава производител.Така ми отговориха в Гумите бг,Промо гуми,Най-евтините гуми. Аз не бих дал 1200 лв. за гуми,за които не знам кога и къде са произведени
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Това не е сериозно.Размера дали ще го нацелят поне 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колкото по-малко доверчиви хора има, толкова по-бързо подобни "професионалисти" ще изчезнат от пазара.
- joker66
- Автомобил: pasatb5
- Двигател: afn
Stif написа:Не че я крият,просто казват,че гумите идват от техни партньори в чужбина и затова нямат инфо за ДОТ и държава производител.Така ми отговориха в Гумите бг,Промо гуми,Най-евтините гуми. Аз не бих дал 1200 лв. за гуми,за които не знам кога и къде са произведени
те са скарани с техните партньори и не си приказват

- Golf_Gogo
- Автомобил: Passat Alltrack B8 + Golf 4
- Двигател: 2_0 TDI DFCA + 1_6 16V BCB
Stif написа:Търся си нови летни гуми по сайтовете,но в повечето случаи не могат да ми кажат ДОТ и къде е произведен даден модел.Гуми на 3 години!!! били нови и няма значение къде са произведени.Какво правите в такъв случай Колеги? Къде мога да получа такова инфо преди да купя?
Приятели ми препоръчват avtogumi.bg - давали пълно инфо за гумите и били с пресен ДОТ. В общи линии работели на европейско ниво. Лично не съм ги ползвал и не мога да потвърдя или отрека информацията, но не пречи да звъннеш и да провериш

EDIT: В момента водя следната комуникация с техен сътрудник:
------------------------------------
Аз: Здравейте,
Интересувам се от следната конкретна оферта: ...
Въпросите са ми няколко:
1. С какъв ДОТ може да доставите въпросните гуми?
2. Коя ще бъде страната производител?
Консултант: Здравейте, за да Ви информираме за ДОТ и страна производител е необходимо да си пуснете поръчка за конкретните гуми.
Аз: А ако пусна поръчка и в последствие не остана удовлетворен от ДОТ или страна производител? Струва ми се ненормално да искате първо да заплатя стоката, пък после да гледам дали е годна.
Консултант: Вие къде видяхте че ви карам да заплатите стоката, казах само да си направите поръчка за конкретните гуми за да може колегите да Ви направят справката.
Поръчката се прави през сайта безплатно!
Ако не Ви удоволетворява ДОТа и страната на произход може да я откажете.
Вие сте си в правото си след като не Ви устройва да я откажете, не Ви задължаваме да ги купите.
Аз: ОК, ясно. Благодаря за информацията.
------------------------------------
Не си пуснах поръчка ... за момента. Мисля да позачакам още малко, да проверя и други магазини, да сравня оферти.
Със сигурност ще си купя нови летни гуми за това лято,но се колебая м/у две марки и затова все още се оглеждам.От сайтовете,на които се обаждах автогуми.бг наистина ми се виждат най-читави.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Тези фирми не работят ли със складови програми? Как след като звъннах в Медина Мед ми дадоха информация за ДОТ на точен модел и размер гума, а тези не могат? От Косер също съм купувал доста гуми и там ми дават инфо за ДОТ винаги.
-
Най вероятно тези гуми не са техни и затова нямат информация.Миналата година си взех летни Бриджстоун Потенза-Адреналин и съм тотално разочорован.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Срок за доставка
До 2 работни дни след потвърждаване на поръчката за гуми налични на склад в България.
От 7 до 10 работни дни след получаване на плащане за гуми с доставка от чужбина.
Посочените срокове не важат за поръчки с изискване за проверка ДОТ. За гуми налични от складове в чужбина не е възможна проверка на ДОТ.
http://www.avtogumi.bg/oscommerce/delivery.php/cPath/4
Мижай да те лажем.
До 2 работни дни след потвърждаване на поръчката за гуми налични на склад в България.
От 7 до 10 работни дни след получаване на плащане за гуми с доставка от чужбина.
Посочените срокове не важат за поръчки с изискване за проверка ДОТ. За гуми налични от складове в чужбина не е възможна проверка на ДОТ.
http://www.avtogumi.bg/oscommerce/delivery.php/cPath/4
Мижай да те лажем.
-
Не мога да схвана какъв е тоя зор да се поръчат онлайн при положение,че има доста сериозни вносители където може да си ги видиш и пипнеш.
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
Всеки си избира как да си похарчи парите. Аз например сега чакам такава 10 дневна поръчка от чужбина с авансово плащане и ще дам отзив тук в темата дали съм доволен от дот и страна производител и от търговеца разбира се.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Някой знае ли дали ще има промоции на Примекс, както имаше за зимните по 4бр с монтаж, демонтаж, баланс и вентили. Аз за там се ослушвам, ама няма още. От зимните Ханкук останах доволен.
-
w_smith написа:Всеки си избира как да си похарчи парите. Аз например сега чакам такава 10 дневна поръчка от чужбина с авансово плащане и ще дам отзив тук в темата дали съм доволен от дот и страна производител и от търговеца разбира се.
Искаш да кажеш,че си дал пари за гуми които нито знаеш къде нито кога са произведени?
- Golf_Gogo
- Автомобил: Passat Alltrack B8 + Golf 4
- Двигател: 2_0 TDI DFCA + 1_6 16V BCB
Определено ще изчакам отзивите на колегата w_smith преди да купувам.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”