Летни гуми - кои според вас са най-добрите
- BOCOO
- Автомобил: golf3
- Двигател: AEE 1996
Re: Летни гуми - кои според вас са най-добрите
харесъл съм си DAYTON D210 има ли впечатления за този модел верно ли са плстмаса аз карам около 4-5000км на година и не ми се дават пари за скъпи гуми или дайте предложения за гуми до 75-80лв.
-
- Автомобил: VW Touran 19 TDI
- Двигател: BKC 105 hp 2005
Още един глас за Кумхо в евтиния ценови клас - сравнено с Ласа, Сава(за летни), Кели, Дебица, Корморан и др. Кумхото е значително по-добрия избор - много добри на мокро, не се износват бързо и не са шумни, карал съм 4 такива.
Здравейте!
Решил съм да си взема нови летни гуми 185/60/14. Спрял съм се на следните модели:
Dunlop Sport BluResponse 185/60 R14 82H
Goodyear Efficient Grip Performance 185/60 R14 82H
CONTINENTAL ContiPremiumContact 5 185/60 R14 82H
Отначало имах симпатии повече към Дънлопа, понеже еврокоефициентите му са доста добри, на 1 място в ADAC за 2013г. Скоро излезе и теста на ADAC за летни гуми 2015 и то точно за моя размер. http://www.avtogumi.bg/oscommerce/testove_letni_gumi.php. Там Контито е на 1 място. Тук в няколко поста четох много добри отзиви за GY. Тях ги дават за шум 67db, а на ADAC ги изкарват по-шумни от Контито. На всички снимки Контито го дават с борд, но мисля, че за моя размер няма да има. По принцип не шофирам постоянно и в 90% в хубаво време, не карам по черни пътища.
П.С.Досега не съм купувал гуми през интернет, но в Шумен само GY мога да ги видя на живо в Примекс. Ако нещо не е наред с някоя гума след покупка онлайн...после разправии.
Решил съм да си взема нови летни гуми 185/60/14. Спрял съм се на следните модели:
Dunlop Sport BluResponse 185/60 R14 82H
Goodyear Efficient Grip Performance 185/60 R14 82H
CONTINENTAL ContiPremiumContact 5 185/60 R14 82H
Отначало имах симпатии повече към Дънлопа, понеже еврокоефициентите му са доста добри, на 1 място в ADAC за 2013г. Скоро излезе и теста на ADAC за летни гуми 2015 и то точно за моя размер. http://www.avtogumi.bg/oscommerce/testove_letni_gumi.php. Там Контито е на 1 място. Тук в няколко поста четох много добри отзиви за GY. Тях ги дават за шум 67db, а на ADAC ги изкарват по-шумни от Контито. На всички снимки Контито го дават с борд, но мисля, че за моя размер няма да има. По принцип не шофирам постоянно и в 90% в хубаво време, не карам по черни пътища.
П.С.Досега не съм купувал гуми през интернет, но в Шумен само GY мога да ги видя на живо в Примекс. Ако нещо не е наред с някоя гума след покупка онлайн...после разправии.
Последна промяна от nike69 на Пон 23 мар 2015 19:54, променено общо 1 път.
- iliyan nikolov
- Автомобил: vw passat b5
- Двигател: 1.9 tdi AFN
Бях се спрял на йокохамата,но днес моя шеф ме отказа от тях.Всмисъл не че са лоши а това че с мойто каране ще ги изхабя.Аз не минавам много километри-3000,мах 4000км на година.Каза ми че това са гуми повече за тези които се занимават професионално-състезания и общо взето спортен начин на каране,а моя не е такъв.Рязкото набиване на спирачки не е опция защото после май не ставали в повечето случаи.Явно и повече се хабят,но имали наистина много добро сцепление на пътя.Коментирам мнението на шефа,защото той се е занимавал преди със състезания и малко или много е наясно с тия неща.Препоръча ми Ласата като вариант пред Кумхото.
- JoroHondata
- Автомобил: Honda Legend KB1 V6
- Двигател: J35A8 от 2007
- Контакти:
Здравейте
Интересува ме някой ползвал ли е 175/70/13 Toyo Nano Energy 3 или подобен размер от същият модел гуми ?
Поздрави
Интересува ме някой ползвал ли е 175/70/13 Toyo Nano Energy 3 или подобен размер от същият модел гуми ?
Поздрави
Последна промяна от JoroHondata на Вто 24 мар 2015 7:35, променено общо 1 път.
- inspektora
- Автомобил: Honda CR-V
- Двигател: i_ctdi N22A2 2008
iliyan nikolov написа:Бях се спрял на йокохамата,но днес моя шеф ме отказа от тях.Всмисъл не че са лоши а това че с мойто каране ще ги изхабя.Аз не минавам много километри-3000,мах 4000км на година.Каза ми че това са гуми повече за тези които се занимават професионално-състезания и общо взето спортен начин на каране,а моя не е такъв.Рязкото набиване на спирачки не е опция защото после май не ставали в повечето случаи.Явно и повече се хабят,но имали наистина много добро сцепление на пътя.Коментирам мнението на шефа,защото той се е занимавал преди със състезания и малко или много е наясно с тия неща.Препоръча ми Ласата като вариант пред Кумхото.
Е твоят шеф е велик. Не виждам как ще изхабиш гуми, като караш малко??! Аз карам около 6000 на година, навъртял съм 40000 на Йокохама C-drive и не съм ги "изхабил". Има още хляб в тях

- iliyan nikolov
- Автомобил: vw passat b5
- Двигател: 1.9 tdi AFN
И в твоите думи има логика колега "inspektora",но също така ми каза,че самите гуми се прецакват и от повече стоене
.Аз се съгласих,ще си взема някакви други.Има много други марки които ми харесват,но за съжаление не ми ги предлагат.Исках да си взема по-хубави гуми,защото като ги купя сега нови,ще има да ги карам мноого време,поне 3,4сезона.Абе както каза няма да се филмирам толкова-гумите като са нови и дори да са по-евтини какво толкова.Както вече казах-не пътувам толкова много.

- inspektora
- Автомобил: Honda CR-V
- Двигател: i_ctdi N22A2 2008
Днес си сложих нови Bridgestone Turanza T001 и на този етап съм доволен. Премиум гума на добра цена, изглежда мека и комфортна. Призведени са в Полша, ДОТ 0615. Времето ще покаже колко са добри. Карал съм на служебен автомобил такива и съм доволен.
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
след кратко колебание между Конти премиум 5, Дънлоп блуриспонс и Гудиър ефишънт грип за размер 195/65/15, обух шкодата с последните. произведени в Германия. на служебната каляска съм решил да сложа Фулда екоконтрол 205/55/16. ще докладвам в срока на експлоатация как се държат.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Защо поставяш Premium contact 5 при моделите с намалено съпротивление при търкаляне? Ако толкова държиш да жертваш комфорт и performance за сметка на някаква имагинерна икономия на гориво, следващия път загледай и Conti Eco contact. 

- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
hooligan_sk написа:...
Вече изтърках един комплект конти премиум (2 май бяха) и искам да придобия лични впечатления и от други марки и модели.

inspektora написа:Днес си сложих нови Bridgestone Turanza T001 и на този етап съм доволен. Премиум гума на добра цена, изглежда мека и комфортна. Призведени са в Полша, ДОТ 0615. Времето ще покаже колко са добри. Карал съм на служебен автомобил такива и съм доволен.
Нещо ДОТ-та не ти е верен? Провери го пак.
Какво му е на ДОТ-а - 6-та седмица на 2015 г.?
Най-вероятно си мисли, че първата част от ДОТ-а е месеца ..
Аз началото на седмицата взех 4 броя Conti. И те са с пресен-пресен дот. Ще дам отзиви по-натам.
Аз началото на седмицата взех 4 броя Conti. И те са с пресен-пресен дот. Ще дам отзиви по-натам.
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
По нагоре в темата бях обещал да споделя какво са ми дали автогуми при поръчката на сляпо (10 дни от Германия). Hankook k 115 ventus prime 2 205/55/16 V. Дот 0814. Произведени в Корея. Цената беше 115 лв. на гума. Поведението им досега е приемливо, возят чувствително по-добре от Континентал премиум контакт 2 с дот от 2010 година.
Последна промяна от w_smith на Нед 29 мар 2015 21:53, променено общо 1 път.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”