Зимни гуми - кой с какви - оценка
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка
обяснете ми моля,не мога да си обясня защо камионите нямат зимни гуми ? 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Техните гуми са тип всесезонни, но мекотата на каучука им е близка до тая на зимните. Освен това натоварването и сцеплението им е по-различно от на леките автомобили поради обясними причини. Автобусите също нямат летни и зимни...
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Имат,имат
-
- Автомобил:
- Двигател:
защо не е задължително да се кара със зимни гуми през зимата?според мен поне 70-80% карат със летни през зимата ! 

- plamen-roni
- Автомобил: SEAT EXEO TDI
- Двигател: CAGC-2010
automan написа:обяснете ми моля,не мога да си обясня защо камионите нямат зимни гуми ?
Еми те и затова камионите са първи който се завъртат и закъсват при най малкия сняг.Да не говорим по проходите какво става и какви приключения имат тираджийте.
- vovo6808
- Автомобил: VW GOLF MK3
- Двигател: ABS 1992
Ако пътищата се почистват като в белите държави дали ще закъсват тировете.А относно зимните гуми за камиони основно се исползват във Скандинавските държави.Най евтината такава гума е около 700 евро.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
vovo6808 написа:Ако пътищата се почистват като в белите държави дали ще закъсват тировете. А относно зимните гуми за камиони основно се исползват във Скандинавските държави. Най евтината такава гума е около 700 евро.
Кои са белите държави? Защото и в Германия миналата година имаха огромни проблеми и бедствено положение заради сняг? Или те не са към белите държави?
По темата - от 7-8 зими насам карам с модели на Dunlop и съм доволен. Sp Winter Sport 3D и SP Winter Response. Все още обаче не съм пробвал SP Wintersport 4D, но предполагам, че е добър, защото реално е еволюция на 3D, който пък е подобрена версия на M3.
-
- Автомобил: Vento 1.9TDI Smart 600cc 1999
- Двигател: AHU 1997
Препоръчейте зимни гуми само и единствено за сняг.
Препоръчайте нови зимни гуми като се има впредвид само качествата им на сняг.Мисълта ми е,че всички имат някакви излишни недостатъци и плюсове като -шум на асфалт,стабилност на дъжд,минимални разлики в спирачния път на чист асвалт,което при ABS системата едва ли ще има разлика,комфорт при возенето..Става въпрос за 2 броя на цена до 80на лв бройката.Трябва ми гума само за сняг понеже живея на стръмномясто .За сега се спрях на SAVA escimo 3,която отговаря на горните условия.Някой ако има други предложения.На мокро и на чист асфалт съм карал и с гуми на тел не веднъж,и ако не се правиш на състезател няма никаква разлика.За размера мисля,че 155/65 R14 тъй като по-тясната гума е по-добре за сняг пък и е по-евтина.Колата е Венто.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Лично аз не бих си взел никога марки като Сава,Тигър,Корморан...
В бюджета ти влизат GISLAVED,DAYTON,BF GOODRICH,Semperit,Kleber
-
- Автомобил:
- Двигател:
Има само една гума, отговаряща на Вашето изискване:цена-качество-проходимост NOKIAN W+
Произведена в завода във Финландия или Русия.
Там избора на зимни гуми е голям. Във Сайта им има вносителите за България, както и дистрибуторите за всеки град. Аз Ви препоръчвам точно от дистрибуторите да закупите гумите. Правят и отстъпки на място, както е възможно и безплатен монтаж. Въпрос на политика на дистрибуторите.
http://www.nokiantyres.com/products
Произведена в завода във Финландия или Русия.
Там избора на зимни гуми е голям. Във Сайта им има вносителите за България, както и дистрибуторите за всеки град. Аз Ви препоръчвам точно от дистрибуторите да закупите гумите. Правят и отстъпки на място, както е възможно и безплатен монтаж. Въпрос на политика на дистрибуторите.
http://www.nokiantyres.com/products
Iezekil написа:Лично аз не бих си взел никога марки като Сава,Тигър,Корморан...
Не знам защо никога не би си взел Сава, а би си взел дейтън или gislaved? Все едно не бих си взел Neo, но бих си взел Beko.
-
- Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
- Двигател: AHF 2000
Re: Препоръчейте зимни гуми само и единствено за сняг.
nanobanano написа:Препоръчайте нови зимни гуми като се има впредвид само качествата им на сняг.Мисълта ми е,че всички имат някакви излишни недостатъци и плюсове като -шум на асфалт,стабилност на дъжд,минимални разлики в спирачния път на чист асвалт,което при ABS системата едва ли ще има разлика,комфорт при возенето..Става въпрос за 2 броя на цена до 80на лв бройката.Трябва ми гума само за сняг понеже живея на стръмномясто .За сега се спрях на SAVA escimo 3,която отговаря на горните условия.Някой ако има други предложения.На мокро и на чист асфалт съм карал и с гуми на тел не веднъж,и ако не се правиш на състезател няма никаква разлика.За размера мисля,че 155/65 R14 тъй като по-тясната гума е по-добре за сняг пък и е по-евтина.Колата е Венто.
Колега ако искаш копачки, имаш няколко добри варианта
1. Semperit Ice Grip 3
2. Pirelli Winter Carving
3. Kleber Krisalp 3
Това са добри варианти според мен :).
-
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
Здравейте, колеги!
Дайте съвет какви зимни гуми 195/65/15 да избера измежду:
1. CONTINENTAL TS850
2. DUNLOP Sp Winter Sport 4d
3. Nokian Wr D3
Разгледах тестовете, четох мнения, но съм съм разтроен между тези модели гуми.
Гумите ще се карат във Варна - тук зимата като цяло е мека, голям сняг рядко вали, но като падне настава паника в града. Почти цялата зима има киша и мокър асфалт, понякога с дни само сух студен асфалт. Досега карах с Фулда, но не съм много очарован, затова реших да сменя марката.
Благодаря, предварително!
Дайте съвет какви зимни гуми 195/65/15 да избера измежду:
1. CONTINENTAL TS850
2. DUNLOP Sp Winter Sport 4d
3. Nokian Wr D3
Разгледах тестовете, четох мнения, но съм съм разтроен между тези модели гуми.
Гумите ще се карат във Варна - тук зимата като цяло е мека, голям сняг рядко вали, но като падне настава паника в града. Почти цялата зима има киша и мокър асфалт, понякога с дни само сух студен асфалт. Досега карах с Фулда, но не съм много очарован, затова реших да сменя марката.
Благодаря, предварително!
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Почти във всички класации дават континентала,като най-добър,така че...
- lokva
- Автомобил: Passat 3c
- Двигател: CBAB 2008
аз карах миналата зима с въпросният CONTINENTAL TS850 и останах с много добри впечапления за тази гума. монго добро поведение на пътя дори и при мокра настилка
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”