Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот forski » Пон 28 окт 2013 20:16

sirgeorge написа:Здравейте, колеги!

Дайте съвет какви зимни гуми 195/65/15 да избера измежду:
1. CONTINENTAL TS850
2. DUNLOP Sp Winter Sport 4d
3. Nokian Wr D3

Благодаря, предварително!

Която и от трите да вземеш ще си капитан, инъче наистина че Контито го дават навсякъде като нъмбър 1 :smile

sirgeorge
Автомобил: Audi A3
Двигател:

Мнениеот sirgeorge » Пон 28 окт 2013 21:15

k_garchev написа:Почти във всички класации дават континентала,като най-добър,така че...

Аз клоня повече към Continental TS850, но ме смущават отзивите за меките "страници" и високия шум на гумата. Притеснявам се от появата на балони или пукане в някоя дупка.
Иначе повечето авторитетни инстанции, които правят тестове на гуми посочват именно този модел като победител, останалите два модела също се представят много добре, освен това и трите модела са "C-C-68/72dB" според новата етикеция на ЕС. За Dunlop-a, четох че е с по-твърди странични бордове и по-безшумна спрямо Конти-то. Nokian-a традиционно силна гума, но и тя е шумна.

lokva написа:аз карах миналата зима с въпросният CONTINENTAL TS850 и останах с много добри впечапления за тази гума. монго добро поведение на пътя дори и при мокра настилка

Колега, благодаря за споделеното от теб. Къде са произведени гумите, които търкаляш. Четох, че тук се предлагат произведени в Румъния и евентуално Португалия - не знам това трябва ли да ме притеснява?

Последна промяна от sirgeorge на Пон 28 окт 2013 21:33, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 28 окт 2013 21:24

Всички го дъвчете тоя шум... Dunlop 68дБ, Нокиан - 72дБ, Континентал - 72дБ. 4дБ не са малко предполагам, ама при някои автомобили изобщо няма да се усетят :Mr Green Fun

sirgeorge
Двигател:

Мнениеот sirgeorge » Пон 28 окт 2013 21:40

Шума ми е последния критерий, по важното е гумата да се справя добре според пътните условия, но не приятно да се кара много шумна гума. Сегашните ми зимни Фулди са по-шумни от летните ми Бриджстон-ки и и това се отразява на удоволствието от шофирането/возенето.

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 29 окт 2013 8:28

Купувай смело като си се наканил, шумна-шумна колко да е шумна, чисто нова маркова гума? :smile
Ейго Дънлопа е най тих 68 децибела, другите са по 72, вземай Дънлоп гума като слънце!

sirgeorge
Двигател:

Мнениеот sirgeorge » Вто 29 окт 2013 12:23

Днес обиколих по-известните дилъри на гуми в града - Примекс, Мотоексперт, Медина-Мед, Голямата гума, Жижо. Огледах и пипах набелязаните от мен гуми - еми всичките са с меки странични бордове (отпаднаха ми опасенията, че само Конти-то е с меки страници). Чудих се на място между Дънлопа защото бе с по-малко децибели и Конти, в крайна сметка избрах Continental TS850. Най-добра цена ми дадоха в Медина-Мед 111 лв. Гумата е произведена в Чехия с дот 3713.

Благодаря на всички включили се в дискусията!

powerade
Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
Двигател: AHF 2000

Мнениеот powerade » Вто 29 окт 2013 13:57

В Чехия ми къде другаде да е произведена :). В завода на Барум. Ето ти и един друг хубав и по-евтин вариант - http://www.graifer.bg/goodyear-ultragrip-1759.html
Ето ти го и Дънлоп на същата цена от 105 кинта

ПП: ти май си ги купил вече :) Със здраве да си ги караш

sirgeorge
Двигател:

Мнениеот sirgeorge » Вто 29 окт 2013 14:37

Четох, че има бройки на нашия пазар от Румъния, което ме притесняваше като знам как ние балканците сме склонни да пестим от всичко, въпреки контрола. Има бройки произведени в Португалия и Словакия, аз намерих само от Чехия.
Иначе Гудийъра не беше сред фаворитите ми главно заради по-слабите резултати на тестовете и новата етикеция на ЕС. Дънлоп на тази цена не видях в сайта, а и друго си е да си ги огледаш на живо, кой знай от къде и с какъв дот щяха да дойдат.

П.п. Благодаря колега, гумите вече са закупени, като паднат още малко температурите ще ги сложа - между другото вчера и днес много топло бе над 20 градуса.:icon_lol

Последна промяна от sirgeorge на Сря 30 окт 2013 22:12, променено общо 2 пъти.

powerade
Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
Двигател: AHF 2000

Мнениеот powerade » Вто 29 окт 2013 14:41

Както се пее в една песен: Нека да е лято, само да е лято :). Иначе и за информация на колегите, които четат и не са купили още гуми, доставката е безплатна за България. А в тези жеги няма да си съсипвам зимните гуми, аз още ходя по къс ръкав и джапанки. Чак началото на декември ще се слагат зимните гуменки.

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 29 окт 2013 14:56

sirgeorge написа:
П.п. Благодаря, колега гумите вече са закупени, като паднат още малко температурите ще ги сложа - между другото вчера и днес много топло бе над 20 градуса.:icon_lol

Не бързай да ги слагаш, така като гледам може и да я изкараме на летни тази година :mhihi

Pinto_mm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pinto_mm » Вто 29 окт 2013 15:08

Най-после и аз се реших и си поръчах 2 зимни гуми за предните колела - ГУМИ SAVA 175/70R13 82T ESKIMO S3+ MS
175x70x13. Остава да боядисам железните джанти и да ги монтирам. Навит съм изобщо да не ги слагам стига да е все така топло и приятно.

Потребителски аватар
plamen-roni
Автомобил: SEAT EXEO TDI
Двигател: CAGC-2010

Мнениеот plamen-roni » Вто 29 окт 2013 18:29

Аз съм ги сложил вече,но я карам сутрин и вечер когато температурата е 7-8 градуса, а и има доста слани във Варна .

Потребителски аватар
lokva
Автомобил: Passat 3c
Двигател: CBAB 2008

Мнениеот lokva » Вто 29 окт 2013 19:08

sirgeorge написа:Днес обиколих по-известните дилъри на гуми в града - Примекс, Мотоексперт, Медина-Мед, Голямата гума, Жижо. Огледах и пипах набелязаните от мен гуми - еми всичките са с меки странични бордове (отпаднаха ми опасенията, че само Конти-то е с меки страници). Чудих се на място между Дънлопа защото бе с по-малко децибели и Конти, в крайна сметка избрах Continental TS850. Най-добра цена ми дадоха в Медина-Мед 111 лв. Гумата е произведена в Чехия с дот 3713.

Благодаря на всички включили се в дискусията!

колега няма значения коя е страната производител на въпросните гуми. те се делят на няколко типа качество на изработка. и нашата мила татковина обиквоненно се внася наи евтиното възможно и ни се предлага като първо качество. иначе казано това което не покрива изикванията за западна европа се изнася за третия свят.

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Вто 29 окт 2013 19:32

Мисля, че не е точно така. Едва ли в Германия ще произвеждат качествено и некачествено - то лошото качествено се дължи предимно на човешкия фактор. Все пак хората като напишат Made in Germany влагат немалко гордост и имидж и не биха рискували да произвеждат абсолютно еднакъв модел стока с различно качество. Ако е Made in Romania или EU тогава макар и германска/френска марка може да си позволи някакви икономии и трикове.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 29 окт 2013 19:40

Икономиите идват от евтината работна ръка. Когато продаваш продукт произведен в Румъния е нормално той да е на по-ниска цена, реално е предназначен за по-бедни пазари, аналогично и с немските продукти и другите, които имат по-скъпа работна ръка. Всички големи производители имат заводи на места с евтина работна ръка.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”