Сменихте ли гумите :)

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Сменихте ли гумите :)

Мнениеот stefan4o » Сря 06 апр 2011 13:52

Колега, за колата в гаража ти ли говорим? Ако е така аз залагам на повечкото килограми в твоя полза, които не могат да се компенсират дори от висок клас зимна гума :Mr Green Fun

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Сря 06 апр 2011 13:59

stefan4o написа:Колега, за колата в гаража ти ли говорим? Ако е така аз залагам на повечкото килограми в твоя полза, които не могат да се компенсират дори от висок клас зимна гума :Mr Green Fun

По-скоро трудовия стаж на дядото в завода.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 06 апр 2011 14:08

ALESYZ написа:Да, ама аз не говорех за това :D . Макар че да ти кажа ли. у нашия завод има един дедо на 74 г. и кара една Лада 1500S. Отзад е обута със някакви зимни, не им помня марката, втора употреба. Тоя същия дедо, един ден издрапа по баир, по който аз не можах. И до днес се чудя защо. Обут съм с Goodyeаr Ultragrip 7+. Това ми е единственото закъсване тази зима, ако може да се нарече такова. Не можах да кача баира, а дедото го качи с Ладата. А ми кажи защо?

Минал е преди тебе и е закачил пресен сняг... за теб е останал отъпкан сняг до лед.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Сря 06 апр 2011 14:12

hooligan_sk написа:
ALESYZ написа:Да, ама аз не говорех за това :D . Макар че да ти кажа ли. у нашия завод има един дедо на 74 г. и кара една Лада 1500S. Отзад е обута със някакви зимни, не им помня марката, втора употреба. Тоя същия дедо, един ден издрапа по баир, по който аз не можах. И до днес се чудя защо. Обут съм с Goodyeаr Ultragrip 7+. Това ми е единственото закъсване тази зима, ако може да се нарече такова. Не можах да кача баира, а дедото го качи с Ладата. А ми кажи защо?

Минал е преди тебе и е закачил пресен сняг... за теб е останал отъпкан сняг до лед.

Задволаното устройство е по-голям фактор, от колкото гумата или задвижването на автомобила.

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Сря 06 апр 2011 14:42

Бе нали си говорим за гуми бе :D. Както и да е. Дадох два примера, може би са по-скоро изключения, отколкото правило. Чета статистики, съобразявам се с тях при покупката на гуми доста, но едно е статистиката, другото е реалния живот. В смисъл, последния не можеш го напъха в статистика. Да не развиваме дискусията все пак в тази посока, че се отплеснахме. Мога да дам и други примери, сигурен съм и че всички други могат да го направят. Според мен, компромис с гумите не се прави и трябва да се сменят според сезона. Между другото hooligan_sk позна каква е била ситуацията :lol:.

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Пет 08 апр 2011 9:12

Освен неотъпкания сняг, има още фактори. Ако дядото е с гуми 165/80/13, а ти си с 225/45/17 колкото и да си по-тежък натиска, който прилага твоята гума към пътя е доста по-малък. Знаеш, че налягането се равнява на сила върху площ. Например един слон упражнява по-малко усилие върху земята, отколкото жена с токчета. :wink:

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 08 апр 2011 14:53

neon написа:Освен неотъпкания сняг, има още фактори. Ако дядото е с гуми 165/80/13, а ти си с 225/45/17 колкото и да си по-тежък натиска, който прилага твоята гума към пътя е доста по-малък. Знаеш, че налягането се равнява на сила върху площ. Например един слон упражнява по-малко усилие върху земята, отколкото жена с токчета. :wink:

Офф
Абе знам си аз че има нещо слонско в жените ама сега събрах 2 и 2 :Mr Green Fun

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Пон 11 апр 2011 8:39

Зимата съм с 205/65/15. Ама както и да е.

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Пон 11 апр 2011 16:04

Един съвет за тези които сменят или ще сменят гуми в Диана за вбъдеще. Имат лош навик да си измислят, че джантите са ни криви. Не бързайте и проверете на друго място дали наистина е така.

Преди седмица си изправях две джанти, и днес ми викат: И 4-те са криви :screwy Гледам аз...наистина нещо не е наред. Отивам на местото където ги изправяха, качват джантите, всичко е нормално.

Поразпитах и се оказа, че това им е редовен номер. От 10 човека, ако вържат 5 с тоя номер, ей ти няколко стотарки бонус.
:beer

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Пон 11 апр 2011 17:06

K написа:Един съвет за тези които сменят или ще сменят гуми в Диана за вбъдеще. Имат лош навик да си измислят, че джантите са ни криви. Не бързайте и проверете на друго място дали наистина е така.

Преди седмица си изправях две джанти, и днес ми викат: И 4-те са криви :screwy Гледам аз...наистина нещо не е наред. Отивам на местото където ги изправяха, качват джантите, всичко е нормално.

Поразпитах и се оказа, че това им е редовен номер. От 10 човека, ако вържат 5 с тоя номер, ей ти няколко стотарки бонус.
:beer

И на мен ми изкараха 2 джанти криви, обаче наистина при въртенето на машината си бяха 8-ци. Изправих ги другаде понеже Дианата са педали...Веднъж поставих гуми там понеже ги купих и не ми се разнасяха и налепиха баланса на външния борд на лятата джанта...При въпроса вие луди ли сте това не е Лада те ми казаха - еее що не каза :lol:

Потребителски аватар
barezifranko
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABU 1993

Мнениеот barezifranko » Пон 11 апр 2011 18:36

Смених ги обаче забелязах че едната гума от самия сервиз като ги взимах са я монтирали погрешно т.е посоката на въртене е обратна. Това води ли до по-бързо износване ?

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Мнениеот mariovasi » Пон 11 апр 2011 21:09

:roll:
Шум(виене),износване ,даже друго поведение на пътя при вода да не говорим.
Абсурд е да караш така,обърния какъв е проблема.

Потребителски аватар
Tihon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tihon » Пон 11 апр 2011 22:28

аквапланинга ще ти се наруши, отворите за изхвърляне на водата ще са наобратно

Потребителски аватар
Adrian-AAA
Автомобил: Golf 2 and 3
Двигател: AAA and AFN

Мнениеот Adrian-AAA » Сря 13 апр 2011 20:44

Я да видиме дали не дойдохте на моята.
Честито на колегите с летни гуменетки.

Последна промяна от Adrian-AAA на Чет 14 апр 2011 9:57, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
lub0o
Автомобил: Subaru Outback 2.5-05
Двигател:

Мнениеот lub0o » Сря 13 апр 2011 20:47

слагайте пак зимните гуми scare mhihi

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”