Сменихте ли гумите :)
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Сменихте ли гумите :)
Колега, за колата в гаража ти ли говорим? Ако е така аз залагам на повечкото килограми в твоя полза, които не могат да се компенсират дори от висок клас зимна гума 

stefan4o написа:Колега, за колата в гаража ти ли говорим? Ако е така аз залагам на повечкото килограми в твоя полза, които не могат да се компенсират дори от висок клас зимна гума
По-скоро трудовия стаж на дядото в завода.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
ALESYZ написа:Да, ама аз не говорех за това. Макар че да ти кажа ли. у нашия завод има един дедо на 74 г. и кара една Лада 1500S. Отзад е обута със някакви зимни, не им помня марката, втора употреба. Тоя същия дедо, един ден издрапа по баир, по който аз не можах. И до днес се чудя защо. Обут съм с Goodyeаr Ultragrip 7+. Това ми е единственото закъсване тази зима, ако може да се нарече такова. Не можах да кача баира, а дедото го качи с Ладата. А ми кажи защо?
Минал е преди тебе и е закачил пресен сняг... за теб е останал отъпкан сняг до лед.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
hooligan_sk написа:ALESYZ написа:Да, ама аз не говорех за това. Макар че да ти кажа ли. у нашия завод има един дедо на 74 г. и кара една Лада 1500S. Отзад е обута със някакви зимни, не им помня марката, втора употреба. Тоя същия дедо, един ден издрапа по баир, по който аз не можах. И до днес се чудя защо. Обут съм с Goodyeаr Ultragrip 7+. Това ми е единственото закъсване тази зима, ако може да се нарече такова. Не можах да кача баира, а дедото го качи с Ладата. А ми кажи защо?
Минал е преди тебе и е закачил пресен сняг... за теб е останал отъпкан сняг до лед.
Задволаното устройство е по-голям фактор, от колкото гумата или задвижването на автомобила.
Бе нали си говорим за гуми бе
. Както и да е. Дадох два примера, може би са по-скоро изключения, отколкото правило. Чета статистики, съобразявам се с тях при покупката на гуми доста, но едно е статистиката, другото е реалния живот. В смисъл, последния не можеш го напъха в статистика. Да не развиваме дискусията все пак в тази посока, че се отплеснахме. Мога да дам и други примери, сигурен съм и че всички други могат да го направят. Според мен, компромис с гумите не се прави и трябва да се сменят според сезона. Между другото hooligan_sk позна каква е била ситуацията
.

- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM
Освен неотъпкания сняг, има още фактори. Ако дядото е с гуми 165/80/13, а ти си с 225/45/17 колкото и да си по-тежък натиска, който прилага твоята гума към пътя е доста по-малък. Знаеш, че налягането се равнява на сила върху площ. Например един слон упражнява по-малко усилие върху земята, отколкото жена с токчета. 

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
neon написа:Освен неотъпкания сняг, има още фактори. Ако дядото е с гуми 165/80/13, а ти си с 225/45/17 колкото и да си по-тежък натиска, който прилага твоята гума към пътя е доста по-малък. Знаеш, че налягането се равнява на сила върху площ. Например един слон упражнява по-малко усилие върху земята, отколкото жена с токчета.
Офф
Абе знам си аз че има нещо слонско в жените ама сега събрах 2 и 2

Един съвет за тези които сменят или ще сменят гуми в Диана за вбъдеще. Имат лош навик да си измислят, че джантите са ни криви. Не бързайте и проверете на друго място дали наистина е така.
Преди седмица си изправях две джанти, и днес ми викат: И 4-те са криви
Гледам аз...наистина нещо не е наред. Отивам на местото където ги изправяха, качват джантите, всичко е нормално.
Поразпитах и се оказа, че това им е редовен номер. От 10 човека, ако вържат 5 с тоя номер, ей ти няколко стотарки бонус.

Преди седмица си изправях две джанти, и днес ми викат: И 4-те са криви

Поразпитах и се оказа, че това им е редовен номер. От 10 човека, ако вържат 5 с тоя номер, ей ти няколко стотарки бонус.

- bai_ILIA
- Автомобил:
- Двигател:
K написа:Един съвет за тези които сменят или ще сменят гуми в Диана за вбъдеще. Имат лош навик да си измислят, че джантите са ни криви. Не бързайте и проверете на друго място дали наистина е така.
Преди седмица си изправях две джанти, и днес ми викат: И 4-те са кривиГледам аз...наистина нещо не е наред. Отивам на местото където ги изправяха, качват джантите, всичко е нормално.
И на мен ми изкараха 2 джанти криви, обаче наистина при въртенето на машината си бяха 8-ци. Изправих ги другаде понеже Дианата са педали...Веднъж поставих гуми там понеже ги купих и не ми се разнасяха и налепиха баланса на външния борд на лятата джанта...При въпроса вие луди ли сте това не е Лада те ми казаха - еее що не каза

- barezifranko
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABU 1993
Смених ги обаче забелязах че едната гума от самия сервиз като ги взимах са я монтирали погрешно т.е посоката на въртене е обратна. Това води ли до по-бързо износване ?
- mariovasi
- Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
- Двигател: TSI

Шум(виене),износване ,даже друго поведение на пътя при вода да не говорим.
Абсурд е да караш така,обърния какъв е проблема.
- Tihon
- Автомобил:
- Двигател:
аквапланинга ще ти се наруши, отворите за изхвърляне на водата ще са наобратно
- Adrian-AAA
- Автомобил: Golf 2 and 3
- Двигател: AAA and AFN
Я да видиме дали не дойдохте на моята.
Честито на колегите с летни гуменетки.
Честито на колегите с летни гуменетки.
Последна промяна от Adrian-AAA на Чет 14 апр 2011 9:57, променено общо 1 път.
- lub0o
- Автомобил: Subaru Outback 2.5-05
- Двигател:
слагайте пак зимните гуми

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”