"Интелигентни трафик системи АД" са АПИ.
Защо ги свързваш с А1?
Електронни винетки сменят хартиените стикери
- dermeister
- Автомобил:
- Двигател:
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Електронни винетки сменят хартиените стикери
Аз не мога да разбера за какво е целия този "смешен плач" !? Утре ми изтича винетката,затова реших да си купя днес през сайта https://www.bgtoll.bg. За две минути минах процедурата и вече съм "електронен" ,какви А1 какви милиарди комисионни,какви 5лв като системата си работи прекрасно
Това че на някой му е по-лесно да се нареди в офиса на най-скапания мобилен оператор за да си купи винетка....ми негова си работа ,ама що трябва да се прави въпрос от това !?
P.S Голям кеф беше да махна смотания стикер от стъклото, и да знам че повече няма да го лепя
Дано скоро и другите лепки да станат електронни 

P.S Голям кеф беше да махна смотания стикер от стъклото, и да знам че повече няма да го лепя

Последна промяна от Stivi на Чет 31 яну 2019 14:25, променено общо 1 път.
dermeister написа:"Интелигентни трафик системи АД" са АПИ.
Защо ги свързваш с А1?
Сигурен ли си? АПИ са държавна агенция, не мисля, че имат мотив да се крият. А за Интелигентните системи пише: "Едноличен собственик на капитала: Заличено обстоятелство". Как си го обясняваш?
- dermeister
- Автомобил:
- Двигател:
MMX написа:dermeister написа:"Интелигентни трафик системи АД" са АПИ.
Защо ги свързваш с А1?
Сигурен ли си? АПИ са държавна агенция, не мисля, че имат мотив да се крият. А за Интелигентните системи пише: "Едноличен собственик на капитала: Заличено обстоятелство". Как си го обясняваш?
Всъщност си прав, не е ясно кой стои зад тях, но в крайна сметка колкото и посредници да има накрая тряба да се стигне до АПИ, които са поръчители на системата за винетки.
До колкото разбирам "Интелигентни трафик системи" са оторизирани от АПИ да обслужват "електронните" продажби към системата за винетки.
Там може да има още едни 7% комисионна :)
Думата оторизирани на български е упълномощени. Както бонус на български е премия.
- dermeister
- Автомобил:
- Двигател:
А мотив как е на български?
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
OFF:
"Мотив" не е чуждица като "бонус" и "оторизиран" за да се питаме каква е българската дума
dermeister написа:А мотив как е на български?
"Мотив" не е чуждица като "бонус" и "оторизиран" за да се питаме каква е българската дума

- dermeister
- Автомобил:
- Двигател:
Наистина не разбирам защо трябваше да се измести дискусията от чиста проба заяждане.
От речника на чуждите думи в българкия език.

От речника на чуждите думи в българкия език.

Оторизирам има точен книжовен аналог без варианти за разлика от мотив.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Отклонихте се от темата
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Честно щеше да е ако има комисионна, тя да е ясна колко е и да се плаща допълнително. А не после даваме 100 лв и веднага едни 10лв изчезват. То и от останалите 90 не е сигурно колко ще стигнат до пътя и асфалта. . . .
- dermeister
- Автомобил:
- Двигател:
Пак по темата:
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/tehnicheski-problem-s-prodazhbata-na-vinetki-2145434
В момента може да си купиш винетка само директно през платформите, за които отговаря АПИ.
Притесниха се, че разконспирирахме далаверата и отрязаха А1
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/tehnicheski-problem-s-prodazhbata-na-vinetki-2145434
В момента може да си купиш винетка само директно през платформите, за които отговаря АПИ.

Временно, докато отмине шума. После колко винетки има да се продават през годината на камионите - парите са сигурни. Аз се чудя през ePay.bg като платих, дали пак фирмите-посредници са прибрали 7-те %. Малко като ония фирми дето внасяме газ от Русия, тръбата идва директно, но документално минава през посредници. Един вид добре, че е другарят Еди Кой Си, да ни уреди с газ. Или банката с гишета в КАТ - внасяш 10лв такса за КАТ и банката качва 4лв за "превод" към собствената си сметка (4 беше преди, сега май е повече).
- georgebonev
- Автомобил: Golf 3 Variant
- Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
- Контакти:
От 13ч. до към 16.30 беше проблема с винетките.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
dermeister написа:В момента може да си купиш винетка само директно през платформите, за които отговаря АПИ.
MMX написа:Временно, докато отмине шума. После колко винетки има да се продават през годината на камионите - парите са сигурни.georgebonev написа:От 13ч. до към 16.30 беше проблема с винетките.
Еееех Георги ,как можа така да развалиш световната конспирация която разкриха колегите. Пак не били компютри а компоти

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”