За ксенона
- west bam
- Автомобил:
- Двигател:
Re: За ксенона
Значи в добро време ксенона няма равен, но падне ли мъгла или при валеж от сняг е кръгла нула както казаха колегите по горе има и +-ве и -си 

- mariovasi
- Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
- Двигател: TSI
Е,тогава е ясно че тръгват в действие халогени и всичко което свети по ниско (и по жълто).
- muhtarov
- Автомобил:
- Двигател:
по принцип ксеноновата система е 35вата, и консумира с 40% по малко електричество
защо някой казват, че грее и не трябва да се оставя да работи при спряна кола
ако има нещо такова
до колко време е оптимално .. т.е. без проблемно да се спре колата и да остане със запален ксенон.
ще слагам 55вата ксенон, това означава ли ще няма да има намалена консумация

ако има нещо такова

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
muhtarov написа:по принцип ксеноновата система е 35вата, и консумира с 40% по малко електричество
ако има нещо таковадо колко време е оптимално .. т.е. без проблемно да се спре колата и да остане със запален ксенон.
Пълни глупости,не трябвало да се оставят вклчени на работеща кола на място

- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
SANDO 1 написа:muhtarov написа:по принцип ксеноновата система е 35вата, и консумира с 40% по малко електричество
ако има нещо таковадо колко време е оптимално .. т.е. без проблемно да се спре колата и да остане със запален ксенон.
Пълни глупости,не трябвало да се оставят вклчени на работеща кола на мястоАз като имам на къси и на дълги до сега да съм се запалил
Има ли са впредвид баластите, когато колата не е в движение съответно не се охлаждат, въпреки, че като попадна в задръстване в софия през лятото в жегите, не са дали фира все още!!!!!
- Bai Sando
Точно.Моите баласти къде съм ги заврял едва ли се охлаждат в движение,да не говорим лятото.От 2008-ма съм ги сложил там и не са мърдани никога.Според мен е въпрос на късмет как се уцелят 

- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
SANDO 1 написа:Точно.Моите баласти къде съм ги заврял едва ли се охлаждат в движение,да не говорим лятото.От 2008-ма съм ги сложил там и не са мърдани никога.Според мен е въпрос на късмет как се уцелят
Дълго време се чудих къде да ги сложа баластите, и в крайна сметка ги сложих в едни отделения на маска, падат се под фара!!!!!
- Bai Sando
И аз там съм сложил на късите.На дългите от страни някъде...
- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги търсих,рових в нета ама нещо не мога да намера крушки H3 3000к.-трябват ми за халогените защото 3000к е жълта светлина.....на фаровете съм със 6000к.но за халогените искам 3000....ама нещо не намирам в нета та дажи и в "платени" във форума...Все-5000,6000 и 8000...?!?!??
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
kristianatanasov написа:Колеги търсих,рових в нета ама нещо не мога да намера крушки H3 3000к.-трябват ми за халогените защото 3000к е жълта светлина.....на фаровете съм със 6000к.но за халогените искам 3000....ама нещо не намирам в нета та дажи и в "платени" във форума...Все-5000,6000 и 8000...?!?!??
Може би защото ксенон с топлина на цвета 3000 келвина просто няма на родния пазар

До колкото съм в течение най-ниско температурни се внасят 4300 келвина освен ако някой изтрещял китаец на илиянци не е направил изключение

- kocetoMR
- Автомобил:
- Двигател:
Аз мога да намеря 3000К
- apchih
- Автомобил: Ford Mondeo MK4 TDCi
- Двигател:
groznika написа:kristianatanasov написа:Колеги търсих,рових в нета ама нещо не мога да намера крушки H3 3000к.-трябват ми за халогените защото 3000к е жълта светлина.....на фаровете съм със 6000к.но за халогените искам 3000....ама нещо не намирам в нета та дажи и в "платени" във форума...Все-5000,6000 и 8000...?!?!??
Може би защото ксенон с топлина на цвета 3000 келвина просто няма на родния пазар
До колкото съм в течение най-ниско температурни се внасят 4300 келвина освен ако някой изтрещял китаец на илиянци не е направил изключение
Кажи ден и час и ще ти покажа ксенон 3000к на къси (лупи) и халогени

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Аз имам един въпрос но понеже нямам време да чета цялата тема сори ако вече се е дискутирало.Та значи въпроса е променя ли се фокусното разстояние при рефлекторен фар при слагане на ксенон спрямо халогенната крушка(H1).И по точно има ли разлика в разстоянието от жичката на халогенната до цокъла и това разстояние същото ли е при ксеноновата?Другия въпрос е защо едните рефлекторни фарове имат метално калпаче пред лампата а други нямат,и дали това калпаче ще помогне да не се заслепяват насрещните водачи.В друга тема чух че се слагало някаква малка пластина над,под или някъде около крушката май за да се подобри горната черта на фара но дали калпачето ще помогне за това.Искам да ви кажа да не пишете коментари от рода на голословното "ксенон на рефлекторен фар не се слага" а да пишат хора които са в час с въпроса.Мерси за отзовалите се 

При мен капаче има на късите и само там сложих ксенон.Прави си перфектна черта и не свети над нея(пробвано с/у стена).До сега нямам случай някой да ми е "присветнал".
Крушките "уж" са за обикновен фар.
Крушките "уж" са за обикновен фар.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”