Формула 1, Сезон 2012

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Нека ние изберем шампион на Сезон 2012 (възможност за 3 гласа)

Себастиан Фетел
32
26%
Фернандо Алонсо
52
42%
Кими Райконен
21
17%
Марк Уебър
0
Няма гласове
Люис Хамилтън
6
5%
Дженсън Бътън
5
4%
Нико Розберг
1
1%
Михаел Шумахер
2
2%
Фелипе Маса
2
2%
Серхио Перес
2
2%
Пастор Малдонадо
2
2%

Общо гласове: 125
Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Формула 1, Сезон 2012

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 26 ное 2012 8:22

Как ровна и фърли кал върху камерата хахахах
Иначе едно стана ясна, Ред бул е мноого по- здрава кола от макларън, Сена почти прескочи Фетел в първата обиколка, но неговата кола докрета до финала, а някакво умрело чукване от Хълк и Хамилтън паркира гумата отгоре на носа

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пон 26 ное 2012 9:04

Аз имам един единствен любимец, след като излезе в заслужена пенсия мисля да заложа на .... Кими-то ...няма такъв изрод...... stenly_m човече, трябва да си по-обективен ...не говоря за Шуми ...той си е номер едно, смятам, че с по-добър автомобил имаше шанс ...не за титла, но да поначупи сметките на останалите ....не съм съгласен, че Фетел последните две състезания не е показал нищо .... последен си спечели точките, че и подиум, а за късмет с отпадания на конкуренти.... при все тия алтернатори не може да се говори ..... Алонсо направи чудеса с този автомобил ....но това не бе достатъчно .... Черньо ...е страшен карък, ма гърми Никол ...така че ......

В крайна сметка ...супер сезон ...с нетърпение чакам догодина .... след 4 месеца - наново....

"Излязох от последния завой и не виждах добре през визьора, защото беше мръсен и замъглен. На това място, на което излязох от пистата, можеш да се върнеш през резервния питлейн, но трябва да минеш през вратата. Знам, защото през 2001 направих същото и тогава вратата беше отворена. Някой я беше затворил. Догодина пак ще проверя дали е отворена", шегува се Кими.

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 26 ное 2012 9:24

Я като ми говорите за най-големия (Шумахер) кажете как спечели последните си 5 титли... Как спечели първата (като изхвърли Хил)... от 2000 до 2004 3 сезона имаше кола като тази на Фетел от миналия сезон, другите 2 ги спечели кажи речи на мъка като Себ тази година и през 2010... През 1994-та ако не беше ударил Хил дали щеше да е шампион? Направи ли курвенски номер на Вилньов през 1997? Да омаловажа ли аз успехите му?

Относно късмета на Фетел и Алонсо пуснах преди 2 седмици статистика кой колко точки изгуби заради повреди и малшанс.

Казах вече - няма проблем. Нападайте :beer

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 26 ное 2012 9:40

Фетел е млад, има време да се докаже! Ще го видим дали ще има сили да бие рекорда на Шумахер! Защото това, което няма в момента Фетел е психика - показа го на няколко пъти през сезона.

Но като порастне малко, може и да улегне и да се научи.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пон 26 ное 2012 10:13

Барбуков ...реално погледнато и ти не си обективен ... най-малкото заради фанатизма относно Фетел :mrgreen: ...иначе ...всички неща който изброи ..си бяха стандарт за каране през 80те и началото на 90те години .... когато спорта не беше балет :mrgreen: Тогава никак не ми харесваха методите му на каране ... защото си бях Сена фен ....ама като погледна реално ....сена беше два пъти по безмилостен към конкуренцията .... и ...това ги отличаваше от тези които останаха .... точно тоя хъс му липсваше след като се върна .... ама вече времената са други ... :) за това ме кефи кими ...що е бунтовник .... не ме кефи маса ... щото плаче примерно ..... :D искам да се бутат ...искам повече от една защитна маневра .... но Бърни знае, че ако се върне това време ...ще дойде един ...дето ще печели много ...само защото е по безмилостен от останалите ... и няма да е твоя човек това ...щото той се оплаква много по радиото :lol:

Потребителски аватар
izzo_
Автомобил: VW Jetta 5 FSI
Двигател: BVY 2006 150hp
Контакти:

Мнениеот izzo_ » Пон 26 ное 2012 11:06

Barboukov написа:Я като ми говорите за най-големия (Шумахер) кажете как спечели последните си 5 титли... Как спечели първата (като изхвърли Хил)... от 2000 до 2004 3 сезона имаше кола като тази на Фетел от миналия сезон, другите 2 ги спечели кажи речи на мъка като Себ тази година и през 2010... През 1994-та ако не беше ударил Хил дали щеше да е шампион? Направи ли курвенски номер на Вилньов през 1997? Да омаловажа ли аз успехите му?

Не съм съгласен. Много е лесно да извадим негативите за даден пилот на преден план. Хил не блъсна ли Шумахер на Монца 95-та? Това са пилоти с огромно желание за победа и именно това ги отличава от останалите. Затова Шумахер има 7 титли, а не защото е блъскал нарочно другите. Да споменем и големите битки между Сена и Прост - катастрофата на Сузука 90-та веднага след старта, когато Сена стана шампион. Шумахер е голям пилот и е показал с карането си и хъса за победа, че заслужава всяка своя титла. Всеки един шампион заслужава своята титла, никой не ти подарява точките. Не харесвам Алонсо, но не мога да отрека че кара феноменално и направи невероятен сезон. Може би понякога играе и късмета и малшанса. И все пак само с късмет не става :)

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Пон 26 ное 2012 11:17

Честита титла на Фетел
Само не разбрах, защо Алонсо не пусна Маса пред него като се видя, че няма шанс за титлата или чакаха до последно чудо :screwy
Не искам да изпадам в подробности и коментари, само мога да кажа, че разликата от 3точки в крайното класиране е малка на фона на разликата м/у болидите на Фетел и Алонсо

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 26 ное 2012 12:00

Tyan написа:Барбуков ...реално погледнато и ти не си обективен ... най-малкото заради фанатизма относно Фетел :mrgreen: ...иначе ...всички неща който изброи ..си бяха стандарт за каране през 80те и началото на 90те години .... когато спорта не беше балет :mrgreen: Тогава никак не ми харесваха методите му на каране ... защото си бях Сена фен ....ама като погледна реално ....сена беше два пъти по безмилостен към конкуренцията .... и ...това ги отличаваше от тези които останаха .... точно тоя хъс му липсваше след като се върна .... ама вече времената са други ... :) за това ме кефи кими ...що е бунтовник .... не ме кефи маса ... щото плаче примерно ..... :D искам да се бутат ...искам повече от една защитна маневра .... но Бърни знае, че ако се върне това време ...ще дойде един ...дето ще печели много ...само защото е по безмилостен от останалите ... и няма да е твоя човек това ...щото той се оплаква много по радиото :lol:

Това, че съм фен на Фетел не означава, че коментирам с пристрастия. Просто пуснах цифри. Отиде Алонсо при парите, парите го натикаха във Ферари, които един бърз болид не могат да направят. Няколко пъти този сезон си казах мнението за Алонсо, въпреки че не го харесвам, въпреки че го мразя. Фетел си взема 2 пъти и половина по-малко пари за сметка на титлите, които според мен не са случайни. Ако пилот няма качества на шампион, то той няма да е такъв. Това го запомнете. И Уебър има същата техника, но... просто не е по-добър от Себ. Барикело с големия си опит бе набит от Бътън с уникално бързия Браун. Просто и той няма качества на шампион. Те просто стават за отборни играчи и толкова.
По отношение на мъжките битки няма как да стане вече. Техниката много напредна. Разликите не са като през 80-те. Колкото и да искаш, колкото и да можеш, колкото и да имаш желание не успяваш. Аеродинамиката играе толкова много в днешно време, че вихрите зад колата не позволяват на когото и да е да стои на един болид разстояние и да атакува.
В днешно време критериите за шампионски стил, шампионско каране се промениха. В момента пилота, който разполага с малко по-бърза кола и я кара така, както трябва става шампион.
Сравненията: Ако Алонсо беше в Ред Бул, а Фетел във Ферари... Да, ама не са. И бог не знае какво щеше да стане. Това, че отказвате да признаете един трикратен шампион като заслужил титлите си си е ваша работа. Алонсо да беше избрал да гради в МакЛарън, ама не му хареса, че всичко се върти около Люис. Или греша?! Обаче съм прав. Въпреки слабата форма на червените през 2009-та и никакви признаци на съживяване той отиде при парите. Да реве за титли тогава.
Четох коментари, че маршалите подарили титлата на Фетел. Е какво да направят при катастрофа на старт финалната крива? Да оставят всички да се изпоначупят ли? Много ме дразнят ей такива индивиди, които при неуспех на в случая техния Алонсо започват да реват, че тоз и оня били виновни, че еди си кой подарил еди си какво. Пичове, не търсете кусури на другите пилоти, ядосвайте се на Нандо че избра парите... :wink:
Tyan, относно реването на Фетел по радиото. Не си мисли, че е единствения ревящ. Нормално е да пускат неговите оплаквания, които в 90% от случаите са основателни. Убеден съм, че Витали Петров се е оплаквал от Шарл Пик, или Картикеян от Глок. Ама тия утайки никой не ги отразява. Просто не са интересни. Акцентира се върху тези, които се борят за титлата...

И отново ви пускам статистика за късмета.
Barboukov написа:Късмет срещу късмет, Сезон 2012 - VET vs ALO

Малайзия: Алонсо печели с късмет, благодарение на грешката на Перес. + 8 т.
Малайзия: Фетел губи 4то място заради краставицата. - 12 точки.

Европа: Алонсо вместо 3ти, финишира първи заради повредите на VET и GRO. + 10 т.
Европа: Фетел отпада от 1ва позиция заради повреда. - 25 т.

Германия: Фетел от 2ри заради наказание минава 5ти. - 8 т.

Белгия: Алонсо отнесен на 1ви завой. Иначе бих му дал 3то място. - 15 т.

Италия: Фетел отпада от 5та позиция. - 10 т.

Сингапур: Фетел печели заради отпадане на Хам. + 8 т.
Сингапур: Алонсо 3ти вместо 4ти поради същата причина. + 3 т.

Япония: Фетел недостижим. Позволявам си там да класирам ALO пред MAS на 2ра позиция. - 18 т.

Тотал: VET: Щеше да има 47 точки повече от сегашния си актив.
ALO: Щеше да има 12 точки повече.

Извод: късмета е на страната на Алонсо!

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 26 ное 2012 12:14

Сега ако извадиш такава статистика и за каръка на отиващия в мерцедес имаш едно голямо евала

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 26 ное 2012 12:17

Мога да го направя и със сигурност той загуби най-много. Наистина най-много. Извадих за борещите се за титлата, защото ми писна да слушам как Фетел тази година имал повече късмет от Алонсо. :banghead:

Потребителски аватар
hristodj
Автомобил: golf 3 kombi
Двигател: AHU 97
Контакти:

Мнениеот hristodj » Пон 26 ное 2012 12:19

По голя кърък от Хам тази година нямаше. :banghead:

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 26 ное 2012 12:23

75 загубени, 25 спечелени от 100 възможни последните 4 състезания, ама....

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Пон 26 ное 2012 17:52

stenly_m написа:Хайде справедливо/несправедливо, заслужено/незаслужено - Фетел е шампион и това е, но най-големия за момента е само 1 и всички знаем кое е той :)

Прав си знаем го- Хамилтън mhihi :beer

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Пон 26 ное 2012 17:58

Barboukov написа:защото ми писна да слушам как Фетел тази година имал повече късмет от Алонсо. :banghead:

Късметът трудно може да се измери правилно. Ти сам знаеш, че и твойта късметлийска статистика е грешна. Фетел няма как да е случаен трикратен шампион. Мен ми е неприятен факта, че Алонсо изгуби 3 титли поред с Ферари.

Не е виновен Фетел затова. Виновни са Ферари и Ейдриан Нюи. Незнам защо се палиш толкова от цялата работа. Нормално е в крайна сметка. Все пак има пристрастия има и реална картинка.

Алонсо не е избрал парите. Той избра Легендата. Да, във Ферари се взимат най-големите пари традиционо, но и Ферари винаги се стреми да има най-добрите пилоти. Ако погледнем исторически може да се каже, че многократно са успявали в това.

Най-ценната е първата титла във Ф1 или титла с Ферари. Това не съм го исмислил аз, това го казват всички пилоти във Ф1. Затова Фетеля като стане 4-5 кратен шампион с Кока Колата ще иска Ферари или Макларън. Ще иска историята понеже отдавна ще е над парите и славата. Всички винаги са искали да карат във Ферари. Може да са зле в момента, но за Ферари зле е 2-ро място понеже е легендарен отбор.

Целта на Алонсо е титла за Ферари. Поне една! Ако са 2 или повече е бонус. Но на всяка цена трябва да има титла с Ферари. Казвал го е неедократно. Великите шампиони са печелели с повече от един отбор понеже тогава сянката от доминиращата кола/отбор не е фактор.

Затова Фетел и Нюи по-скоро ще бъдат част от Ферари, отколкото да си изкарат дните в Ред Бул...Всичко е въпрос на време. За Нюи кога ще му писне да печели с Ред Бул, за Фетел кога Алонсо ще се откаже от Ферари и Ф1...

Всъшност големците в съвремената Ф1 биха карали за Ферари - Хамилтън, Фетел и т.н. са казвали, че в правилният момент би било чудесно да са част от Легендата...

Ако имаш една титла с Браун или една с Ферари...Мисля, че няма база за сравнение. Само Макларън от съвремените отбори са нещо подобно. Всички други са или от скоро или за малко или тепърва ще градят история...

Извод - най-добрият пилот в най-великия отбор на всички време за 3-ти пореден път загуби за малко с доста по-слаба кола...Перфектната комбинация, която ще даде резултат!!!

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Пон 26 ное 2012 18:21

Много философи, много писане, много мнения, но криво да си седнем, право да си приказваме неоспоримия факт е един : 2nd place is for first loser и тва е mhihi На галфонзо тва му е трети път. Тва не свидетелства за велик пилот, по-скоро за велик некадърник mhihi Хамилтън изгубу веднъж на косъм, но на следващата успя да спечели. Пак на косъм, но спечели. Галфонзо удари кьоравото този сезон, късмета му просто беше в излишък, но както се видя късмета е до време. Фингър бой, мингър бой, ама спечели ли, спечели. Точка. А така, като гледам ще печели още и още. Колкото и да не е 3 световни титли малко или много ти дават и опит и увереност т.е. през следващите сезони, ако спечели шампионата ще е все по-убедително и по-убедително.
А Галфонзо нека си мечтае лошо няма. То така да загубиш с 2-3 точки най-боли, нека му mhihi

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”