Летни гуми - кои според вас са най-добрите

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Летни гуми - кои според вас са най-добрите

Barum
4
1%
BF Goodrich
2
1%
Bridgestone
16
5%
Continental
83
25%
Debica
2
1%
Dunlop
17
5%
Falken
2
1%
Firestone
4
1%
Fulda
4
1%
Gislaved
1
0%
Good Year
23
7%
Hankook
20
6%
Kleber
3
1%
Kumho
6
2%
Michelin
63
19%
Nexen
13
4%
Nokian
7
2%
Pirelli
8
2%
Sava
2
1%
Semperit
1
0%
Toyo
5
1%
Uniroyal
27
8%
Vredestein
8
2%
Yokohama
1
0%
Други
13
4%

Общо гласове: 335
brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Re: Летни гуми - кои според вас са най-добрите

Мнениеот brum » Нед 21 юни 2015 14:51

brum написа:Майко с тоя блуреспонс още ме е яд от миналата година. Даже и балансирани играят при 120-130км/ч . Чисто нова гума! Като сложих старите зимни (пак същият размер - 205/55/Р16) всичко заспа...

Та с едно на ум за тях!

Още малко инфо за тия гуми - от човек само с това занимаващ се получих съвет dunlop да не гледам :) . Последните години са смъкнали много качеството.

orlin4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот orlin4ooo » Пон 22 юни 2015 9:32

Хубаво е като давате такива крайни изказвания да обясните подробно. Той един авер ми каза, оня гумаджията ми е мноу добър приятел (ама го виждам само 2 пъти в годината като ми сменя гумите), третия приятеля му бил собственик на отбор от Формула 1. Нямам нищо против негативните коментари, но слагайте по-пълни и обяснителни доводи за тезите, които опитвате да защитавате. В каква насока са понижили качеството - по-бързо износваща се гума, по-меки бородве, много шумни ли са станали и не на последно място - въобще карали ли сте с въпросните гуми.

Ето моите впечатление от Спорт Блуреспонс 195/65/15 91Н - доста мек борд, в магазина на място изглежда като кашкавал, но като се монтира не ми изглежда по-различна от доста други гуми. Изключително тиха гума - когато пусна колата по инерция мога да си чуя тиктакането на часовника. За горивоикономичност няма да говоря - почти недоловима е ралзиката между гума B клас и F, а и има толкова много фактори - сутрин да не си минал през кенефа и веднага колата ти става с 200 грама по-тежка :mhihi За спиране на мокро, слава богу не ми се е налагало да разбирам как се представя гумата, а и не искам и да разбирам. ЗА 5000 км имам още мустаци по нея, така че мисля че ще е дългосрочна инвестиция.

П.П. Няма никакво биене при каквито и да е скорости.

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Пон 22 юни 2015 15:31

Тази тема не е ли за споделяне на собствени впечатления? С цел да бъде полезна, нека споделяме собствени впечатления, а не да критикуваме чуждото мнение защото видиш ли не ни харесва.
Мисля че тук всички би трябвало да имат достатъчно мозък в главата да отсеят информацията и да направят избора си.

Потребителски аватар
Golf_Gogo
Автомобил: Passat Alltrack B8 + Golf 4
Двигател: 2_0 TDI DFCA + 1_6 16V BCB

Мнениеот Golf_Gogo » Сря 24 юни 2015 13:39

След 5000 км. с 4 бр. чисто нови Continental Premium Contact 5 в размер 205/55/16 91V на Голф 4 1.6 16V - ми не съм особено впечатлен. При спиране се справят отлично на суха и мокра настилка, при потегляне нещата са между отлично и много добре, но при странично ускорение (завой) съм доста разочарован. Давам конкретен пример:
Със зимните гуми (Michelin Alpin A4 195/65/15 на 2 години) взимам един конкретен завой (от бул. "Свети Климент Охридски", спускането по моста към "Околовръстното") с 40 км/ч без колата да мърда като се усеща, че има още резерв в скоростта. С Контито на сухо с 40 щях да отнеса бордюра (недозавиване), а на мокро в същият завой става още по-страшно. Очаквах доста по-добро представяне при странично ускорение, но уви ... Може би се дължи на доста меките бордове на гумата, но на каквото и да е - не се чувствам спокоен в по-остри завои. Това го отчитам като единствен, но много сериозен недостатък на гумата. За износване е рано да имам впечатления, надявам се и там да се справи отлично, та да не съм съвсем разочарован от покупката им.

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Сря 24 юни 2015 14:45

orlin4ooo написа:слагайте по-пълни и обяснителни доводи за тезите, които опитвате да защитавате

Всичко за което си питал го има по-назад в темата. Не мисля, да се самоцитирам в детайли когато искам да добавя малко информация.

И да добавя още нещо за тези гуми - дънло блуреспонс-а - малка дупка (3-4-5см), но със сравително остри ръбове, ниска скорост (20-30км/ч). Резултата - една спраскана на борда (не подлежеше на ремонт) и една с голям балон. Колата беше празна, гумите напомпани според препоръките на производителят + 0.2 бара.

Потребителски аватар
lz2aii
Автомобил: VW Passat B 5.5
Двигател: AVB 1.9 TDI 2002

Мнениеот lz2aii » Сря 24 юни 2015 14:57

Някой знае ли как да си променя мнението в анкетата, тъй като гумите, за които съм гласувал, вече не ми харесват и имам други предпочитания?

Потребителски аватар
ssssl
Автомобил: Волво ЕХ30 428 коня
Двигател: CJXC

Мнениеот ssssl » Пон 29 юни 2015 11:38

Golf_Gogo написа:След 5000 км. с 4 бр. чисто нови Continental Premium Contact 5 в размер 205/55/16 91V на Голф 4 1.6 16V - ми не съм особено впечатлен. При спиране се справят отлично на суха и мокра настилка, при потегляне нещата са между отлично и много добре, но при странично ускорение (завой) съм доста разочарован. Давам конкретен пример:
Със зимните гуми (Michelin Alpin A4 195/65/15 на 2 години) взимам един конкретен завой (от бул. "Свети Климент Охридски", спускането по моста към "Околовръстното") с 40 км/ч без колата да мърда като се усеща, че има още резерв в скоростта. С Контито на сухо с 40 щях да отнеса бордюра (недозавиване), а на мокро в същият завой става още по-страшно. Очаквах доста по-добро представяне при странично ускорение, но уви ... Може би се дължи на доста меките бордове на гумата, но на каквото и да е - не се чувствам спокоен в по-остри завои. Това го отчитам като единствен, но много сериозен недостатък на гумата. За износване е рано да имам впечатления, надявам се и там да се справи отлично, та да не съм съвсем разочарован от покупката им.

Трето лято карам СРС5 (над 30к) и за мене това е най-добрата лятна гума. Карал съм и Alpin A4 195/65/15 и, особено при температури над 15 градуса, мога да кажа че са доста нестабилни и не може да се сравняват с контито.

gugun4u
Автомобил: VW Golf 5
Двигател: 1.9 TDI 2007

Мнениеот gugun4u » Пет 03 юли 2015 19:46

GoodYear efficientgrip performance. Единствен недостатък - мекия им борд. Иначе тръгване и спиране много добро поведение. В завой си като залепен за пътя. А като поведение на мокро не съм карал с гума, която дори да се доближава.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пет 10 юли 2015 0:33

Какво мислите за Firestone F-580, че едни такива доста изгодно са ми попаднали?

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Нед 12 юли 2015 13:09

Нови ли?
И колко изгодно?

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Нед 12 юли 2015 13:11

Тези гуми са пластмасови и мен ако питаш ги пропусни :th_up

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Нед 12 юли 2015 15:42

IRRITATING написа:и мен ако питаш ги пропусни

Със сигурност допуснах грешка като се оборудвах с Пирели и Фирестон по една и ги сложих отпред две различни. В момента това ми беше избора между гуми втора ръка износени и изтъркани - направо ужас или гуми с игличките по тях. По определени обстоятелства се наложи да търся някакви гуми, понеже останах с 2 зимни Континенталки отпред, които браха богу душа вече. Със сигурност съм направил един лош избор. Обаче няма как да е по-лош от гуми видимо изнасилвани втора ръка.
Разбирам ти естеството на съвета, но втора ръка гуми, които са леш не исках да взимам. Около мен поне всички бяха такива. Говоря вероятно с хора, които дават по сумати лев за гуми, но масово хората карат с такива без грайфер, като най-малкият проблем им е това.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 12 юли 2015 17:15

Колко изгодно са ти попаднали и какъв размер? Да не се окаже, че има по-добри оферти, които са без никакви отстъпки :c020

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Нед 12 юли 2015 18:47

stefan4o написа:Колко изгодно са ти попаднали и какъв размер?

185/60/R14 за 35лв бройката, на цената на гума втора ръка, но практически нови, още с игличките по тях. Едната беше от бракуван автомобил. Другата щях да я взема, но не я сварих. Втората я взех като единствена останала бройка на такава цена. Извинявам се, но никъде не виждам нови гуми на цена 35лв бройката с каквито и да е отстъпки, а втора ръка никъде не видях неизносени, където грайфера им не просто е голям, ами още игличките по гумата стоят. :neutral Просто ми омръзна около мен да се опитват да ми пробутват боклуци, които не струват не само и 35лв, ами са толкова изтъркани като сликове, че и по 15лв за тях не бих дал. Просто търсих гуми, че останах с едни хубави Конти, но зимни и не толкова голям грайфер отпред и доста спешно ми трябваше нещо по-читаво за предни гуми за лятото. А понеже нуждата се появи изведнъж поради определени обстоятелства, нямах възможност и да отделя пари по никакъв начин за нови летни Континентал, например. 100лв за 1 гума или 70лв за 2 гуми, около 80лв с монтаж и баланс - когато бюджетът решава, решението е ясно.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Нед 12 юли 2015 19:12

IRRITATING написа:Тези гуми са пластмасови и мен ако питаш ги пропусни :th_up

:th_up Отвратителни са.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”