Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
automan
Автомобил:
Двигател:

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот automan » Сря 06 ное 2013 18:07

а изобщо питам и за летни , ще с е наруши ли стабилноста на колата при висока скорост ?

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 06 ное 2013 19:08

Не, аз съм с такъв размер летни гуми нямам проблеми със стабилноста, за каква кола и за каква скорост става въпрос?
По-малко от два сантиметра разлика във височината е ... нищо не е това :smile

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 06 ное 2013 20:03

Днес поваля доста в града ни. Успях да тествам континенталите на мокро. Приятно съм изненадан от тях, колата не поднася толкова, колкото с летния Корморан (а както знаем редно е с лятната гума ситуацията да е по-добре на дъжд), с който с малко повече газ колата едвам потегляше. Усеща се по-доброто сцепление с настилката и то доста добре.

powerade
Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
Двигател: AHF 2000

Мнениеот powerade » Сря 06 ное 2013 21:48

stefan4o написа:Днес поваля доста в града ни. Успях да тествам континенталите на мокро. Приятно съм изненадан от тях, колата не поднася толкова, колкото с летния Корморан (а както знаем редно е с лятната гума ситуацията да е по-добре на дъжд), с който с малко повече газ колата едвам потегляше. Усеща се по-доброто сцепление с настилката и то доста добре.

Колега ако си с Корморан Импулсер за лятото, те са толкова пластмасови, че е нормално с Контито да е по-добре :)

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Сря 06 ное 2013 21:57

[quote="automan"][quote="forski"]Не, аз съм с такъв размер летни гуми нямам проблеми със стабилноста, за каква кола и за каква скорост става въпрос?
По-малко от два сантиметра разлика във височината е ... нищо не е това :smile[/
става въпрос за 140-150км.ч с голф3 1.8 ми :gruebel

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 06 ное 2013 21:57

Моделът е Корморан РънПро. Неслучайно го сравних, щото из тая тема могат да се прочетат доста глупости, как марки като Дебица, китайските и т.н. "стават, няма проблем да се кара с тях". В общи линии някои от писателите в темата се опитват да припишат качества на гуми, които те просто нямат. Единственото хубаво на евтините гуми е, че са евтини. С летен континентал или поне средна хубост гума колата ми вероятно нямаше да върти гуми като луда на мокра настилка.

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Сря 06 ное 2013 23:02

stefan4o , не е лесно да си разбирач, всички тестове да знаеш и следиш и накрая да си вземеш гуми на 5 години ама нови. И сега освен теб няма кой да ги похвали. Напролет ще са 6 годишни пласмаси като на "писателите в темата" Дебиците.

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Сря 06 ное 2013 23:24

Хайде ела да видиш пет годишните ми мишелинки в какво състояние са и тогава ще говорим!Гумите са ползвани две зими от досегашните пет!Много е важно как ще се съхраняват гумите,когато не се използват!

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 06 ное 2013 23:38

110afn написа:stefan4o , не е лесно да си разбирач, всички тестове да знаеш и следиш и накрая да си вземеш гуми на 5 години ама нови. И сега освен теб няма кой да ги похвали. Напролет ще са 6 годишни пласмаси като на "писателите в темата" Дебиците.

Гледам си се засегнал, сигурно щото харесваш много Дебица - все пак караш с такива. Ако може да не даваш определения кой какъв е, би било най-добре да спазваме добрия тон :Mr Green Fun

Потребителски аватар
110afn

Мнениеот 110afn » Сря 06 ное 2013 23:53

Въобще не си ме засегнал. Дебицата я карам по задължение на служебната кола. Ако върнеш още по назад ще видиш, че на личната ми кола съм с Мишелин-Мишлен-Михелин Алпин А4 Грийн сДОТ 3812 втора употреба. И пак ще ти кажа, остави тия тестове, с Дебицата маам по два сезона общо 60-70 000км и не съм останал никъде, а по нашия край не обичат да чистят много-много.

Аз пък какво и къде те обидих , та пищиш?

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 07 ное 2013 0:00

110afn написа:с Дебицата маам по два сезона общо 60-70 000км и не съм останал никъде, а по нашия край не обичат да чистят много-много.

Аз и на някого преди теб го казах - че това, откъде си минал и откъде мааш не прави една зимна гума читава такава. Същите тия дебици, дето ми ги хвалиш съм ги карал също на служебен автомобил. Като малко се понамокри асфалта и си все едно на лед. Нещо, което съм му видял качествата и съм го тествал лично не се опитвай да ме убедиш, че е добро, по моите критерии тая гума е почти 100-процентов боклук.

Потребителски аватар
110afn

Мнениеот 110afn » Чет 07 ное 2013 0:13

Уф, по-добре да споря с радиоточката. Стигам до убеждението, че нашия асфалт като е мокър става като лед и от това ти замръзва изпарителя на колата . Ти с твойта Джета дрифтиш ли, кво правиш? Честно, не мога да ти разбера критериите. Карай си новите гуми със здраве, само стъпи малко на земята

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Чет 07 ное 2013 7:34

И аз познавам хора,доволни от Дебица.Но пък в тази обширна тема критерия за добра гума определено е цената.То четох и за доволни от Корморан и другите животински марки,но лично аз никога не бих обул такива.
Критерий за гумите не може да има по простата причина,че караме различни коли.Примерно моя Пасат никога няма да мине от там,където съм виждал да минава дизелов Голф,а именно разорана нива.
Навремето като взех колата беше с някакви летни гуми.При първия сняг се движех на първа и въпреки това не можех да спра по кръстовищата.Отидох и купих някакъв немски регенерат,карах го отпред първата зима,после 6 години заден и никога не ми се е занасяла задницата.Оня ден вече го пенсионирах и бях изненадан разглеждайки го подробно,колко грайфер още има.Не знам каучука какъв е,знам,че основата е Мишлен.Мога да го снимам,че даже и да го продам за по 20лв,просто съм мега доволен.Така,че разни хора,разни критерии.

snuupy93
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snuupy93 » Чет 07 ное 2013 8:56

И аз карам с Debica Frigo и Debica Frigo 2 отзад. На сухо и сняг са страхотни! На дъжд, обаче никви ги няма... поне Фриго 1, казват, че 2-ката са ги оправили. Много се хлъзгат на дъжд, в завои, при рязко спиране, трябва да се внимава просто, не са за състезатели! :th_up

Pinto_mm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pinto_mm » Чет 07 ное 2013 9:10

Гледам в прогнозата за времето през следващата седмица дават рязко спадане на температурите и мисля повече да не се ослушвам, а още в събота да слагам новите зимни гуми. Железните джанти са измити на пароструйка с обезмаслителни препарати и боядисани с боя "Протекта".

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”