ЗАМИСЛЕТЕ СЕ!!!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
dandan
Автомобил: Passat B5-5
Двигател: AHA 2003

Re: ЗАМИСЛЕТЕ СЕ!!!

Мнениеот dandan » Нед 22 ное 2009 22:49

Доколкото си спомням(някъде го четох) че притежателите на VW са сред най-културните шофьори. Изключение правят може би притежателите на голф(не всички, според статистиката). Това си има своя отговор, но не за това е темата.

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Нед 22 ное 2009 23:03

Мисля че когато видях темата за пръв път го писах, но нека повторя моята гледна точка: Не само хората които карат бързо са проблема... нека видим пътищата си... Остарели по всякакви критерии, занемарени... Освен това често стават бели, когато някой си изтърве нервите след 15 км каране със 60 зад някой камион или някоя жигула(нямам нищо против колата, ако искате ползвайте москвич за примера или трабант) и реши да изпревари без видимост или рисково, само и само да се измъкне от там... Но както казах вина трябва да се потърси и във държавата, пътищата трябва да бъдат в по-добро състояние и където може да се добави по още една лента... За к'во плащаме тая винетка? Такива видео материали мога да постна за какви пътища плаща човек винетка, че в една нормална страна ще си помислят че т'ва е снимано в някой западнал край на Чечня...

Потребителски аватар
dandan

Мнениеот dandan » Нед 22 ное 2009 23:26

Колега, по въпроса за пътищата мисля че ще си промениш мнението(както направих и аз) ако дойдеш насам. Тук в града има доволно много дупки,прави първо впечатление на много хора. Разбира се няма такива дето да ти падне някой носач но ги има, прекалено даже, вервай ми.
По другия въпрос- рядко се вижда в БГ някой да кара с 60 освен ако не е на някое нанагорнище и колата му не може повече. Тука преобладават мощни автомобили, не рядко се срещат 3,4 че и 5 литрови такива, но няма да видиш нещо от сорта: "Я колко съм голям тука аз, пък вие да го духате." Което пък отговаря и на другия въпрос: Тези автомобили се управляват от държавата= хората които живеят тука.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пон 23 ное 2009 6:16

По тези пътища каквото и да измислят ще умират хора. Едно е всичко да е магистрала, от дясно да карат пенсиите, а от ляво "бързите", друго е за всички да има една лента и дори за да подържаш 90 да изпреварваш постоянно. Няма сериозен маршрут (освен София-Пловдив-Стара Загора), който да не прекараш предимно в проход или тесен път с много дупки.

Потребителски аватар
dandan

Мнениеот dandan » Пон 23 ное 2009 23:26

Колега, това което казах по-горе е че не пътищата са ни криви. Ако направят всичко магистрала си мисля че положението ще се влоши заради "нерваци" и "бързаци". Тия последните хич не ми липсват :) . Като за пример само ще ти дам това че в града няма как да изпревариш някой освен в случаите на две ленти в една посока, това дори и когато няма разделителна лента. По неписано правило е забранено и ако някой реши да паркира другите отзад си го изчакват без клаксони и др.
Някъде по-напред пък на някой му бяха криви крайпътните заведения и др. такива щото нямало ленти за ускоряване и т.н. Ами ако никой не спира там няма и да ги има бре... Следователно са необходими!

theultimate

Мнениеот theultimate » Вто 24 ное 2009 19:07

Ако има магистрала същитя тия ботове дето изпреварват по завоите и вечно бързат ще имат собствена лента да се подвизават и няма да правят толкова много ПТП-та.

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Вто 24 ное 2009 19:10

И аз така мисля...

Потребителски аватар
dandan

Мнениеот dandan » Вто 24 ное 2009 20:12

Нали я знаете оная за калпавия водолаз...
Няма нищо ново на тоя свят, ако се огледа човек ще разбере защо и как. Не е въпроса само от своя гледна точка, трябва да се гледа малко с разум и по-мащабно...

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 30 ное 2009 12:55

Абе има нещо, което изобщо не схващам. Прибирам се по магистралата и малко преди София около Ихтиман хвърчейки със 130км/ч изпреварвам една камара коли, които се движат с 100-110км/ч. Навлизаме в София, магистралата свършва и има едно ограничени 60, което винаги спазвам. Същите тея, които съм изпреварил на магистралата ме застигат продължавайки да карарт с около 100км/ч въпреки, че там има някакви пешеходни пътеки и 2-3кръстовища (добре, че са с светофари).

Е това не разбирам. Народа където може да дава газ не го прави и където трябва да се кара бавно също не го правят. :|

theultimate

Мнениеот theultimate » Пон 30 ное 2009 18:37

Така карат....на запад. Българина обича да си кара с постоянна скорост около 90 и да пести стотинки за газ. Като цяло дори и в София всички се изтеглят бавно и мудно точно по тази причина. А малкото хора, които не го правят биват обявявани за рейсъри.

Потребителски аватар
burkov2
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот burkov2 » Пет 25 дек 2009 14:28

Абсолютно съм съгласен. И аз обичам много да пестя и да не си давам зор. Като си забия на 90 някой път и 5.0 разход.. "я съм си добре баце, то вънка нек` си вали" :D Просто някои обичаме така да си караме с постоянна скорост. Въпрос на вкус

valeri_m
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valeri_m » Вто 19 яну 2010 1:17

Ровейки се из нета вижте какво намерих.
http://www.sba.bg/cgi-bin/fullscr#v

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Нед 24 яну 2010 20:38

Това клипче е старо, има още 4-5 такива ако не са и повече вече, но забелязвате ли че катастрофите кола - човек 90% са виновни пешеходците... на червено, между коли и т.н. Преди време имаше шестаци който пресичаха плиска и окръжна, лично съм засичал некаф кретен как е спрял в аварийната лента на магистрала хемус ли тракия ли все ги бъркам (Пловдив - София) :drunk и пресякъл от другата страна и си снима колата :screwy

Потребителски аватар
evgenii74
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот evgenii74 » Съб 13 фев 2010 22:36

Когато не се спазват правилата се стига до тук.
smallish_325707550_66729f6a40_o[1].jpg
Нека да пазим себе си и околните.Не карайте пили. :не: на :drinking: зад волана.

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Чет 04 мар 2010 14:05

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”