Как карате на магистрала

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Как карате по магистрала

Карам с 60, за да пестя гориво
6
1%
Карам с позволената скорост , собразена с пътните условия
269
45%
Карам с колкото може да вдигне колата
33
5%
Не изпреварвам, или много рядко
18
3%
Изпреварвам нормално, и не присвяткам ако има някой пред мен
241
40%
Аз съм царя на пътя и всички дето се влачат по-бавно от мен, трябва да ми правят път
36
6%

Общо гласове: 603
Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Re: Как карате на магистрала

Мнениеот ivo_555 » Вто 13 сеп 2011 10:10

По принцип мразя превишаващите скоростта, но като че ли проблема не е на магистралите, а по скоро по първокласните пътища, там едно минимално превишение може да стане трагично, щото се минава през кръстовища, отбивки за бензиностанции, населени места! Не съм лицемерен, редовно си карам със 100-110, но обикновенно на места които ги познавам, на непознат път никога не си го позволявам, а на магистралата, с моята корубка, и да се насера повече от 150 не мога да поддържам!

Скорост повече от 150 на магистрала аз не одобрявам! И със скорост 130-150 не се губи много време, стига да се подържа постоянна, но нашия манталитет е такъв, че все някой ще се намери да се пречка нарочно, не визирам нормалните изпреварвания, без засичания, и прибиране пак в дясната лента!

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Вто 13 сеп 2011 10:13

Adrian-AAA написа:За първи път тази година карах по магистралата (като се прибирах от Рожен) с скорост под 100км./ч и на няколко пъти като поглеждах в огледалото бях :horror: в готовност да бягам в аварийната лента.

Според мен под 100км./ч. е лудост каквато е и при над 200+км/ч.(да се поддържа) като карах с 80км./ч.?(което не беше по мое желание) не са ме изпреварвали толкова коли през живота си и бях много по натоварен да следя трафика защото кой тръгнал да се прибира зад мен кой не може да намали след като се прибира заради някои по бърз.Просто бях ужасен,че имаше повече предпоставки за ПТП от колкото ако карам с 130-160км./ч. което се случи после.
Моето мнение е,че по Магистралата НЕ трябва да се кара под 100-110км./ч.,но ако се налага има Аварийна лента :!:

Напълно съм съгласен,единственото което би ме притеснило е това че по тая аварийна лента има какви ли не боклуци и остатъци от гуми и други материали,които могат да са предпоставка за ПТП

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Вто 13 сеп 2011 10:18

Adrian-AAA написа:Моето мнение е,че по Магистралата НЕ трябва да се кара под 100-110км./ч.,но ако се налага има Аварийна лента :!:

Аварийната лента приятелю не е за движение, а за да спреш като ти аварира автомобила.Движението по аварийната е разрешено само до най-близкият изход на магистралата...

Потребителски аватар
Adrian-AAA
Автомобил: Golf 2 and 3
Двигател: AAA and AFN

Мнениеот Adrian-AAA » Вто 13 сеп 2011 10:28

Velko написа:
Adrian-AAA написа:Моето мнение е,че по Магистралата НЕ трябва да се кара под 100-110км./ч.,но ако се налага има Аварийна лента :!:

Аварийната лента приятелю не е за движение, а за да спреш като ти аварира автомобила.Движението по аварийната е разрешено само до най-близкият изход на магистралата...

Да приятелю знам,но ако караш с скорост до 80км./ч. застрашаваш всички около теб..и е по добре да направиш път за да не поставяш другите участници в движението в опасни ситуации.
За съжаление нямаме 3 лентов път + аварийна лента като в някои страни където можеш да се движиш различните ленти с различна скорост без да бъде натоварено и дори с 60км./ч. да караш.

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Вто 13 сеп 2011 11:27

Adrian-AAA написа:...

Аварийната лента е само за аварии. Като не можеш да караш с повече от 80 поради някаква причина, трябва останалите да се съобразяват с теб, не ти с тях! По-рисковано е да се натириш на някого в аварийната, мисля... За справка какви идиотизми може да има: цък
За съжаление с "царе на пътя" си е рисковано и да караш с 80. Алтернативата е да се кара извън магистралата, естествено в този случай не е задължително, но може би е по-безопасно и спокойно.

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Вто 13 сеп 2011 11:39

Adrian-AAA написа:
Velko написа:

Да приятелю знам,но ако караш с скорост до 80км./ч. застрашаваш всички около теб..и е по добре да направиш път за да не поставяш другите участници в движението в опасни ситуации.
За съжаление нямаме 3 лентов път + аварийна лента като в някои страни където можеш да се движиш различните ленти с различна скорост без да бъде натоварено и дори с 60км./ч. да караш.

Чл. 99. По автомагистралата се забранява:
1. Движение на пешеходци, мотопедисти, велосипедисти, животни, както и на всякакъв вид моторни превозни средства, които конструктивно не могат да развиват по равен хоризонтален път скорост най-малко 50 км/час, с изключение на моторните превозни средства на контролните органи и на обслужващите автомагистралата превозни средства и машини. Ако на движещото се по автомагистралата моторно превозно средство или на превозвания от него товар се появи повреда, която не позволява то да се движи със скорост, по-голяма от 50 км/час, водачът е длъжен да напусне автомагистралата на най-близкото разрешено място. :wink:

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Вто 13 сеп 2011 11:40

Да отбележа....че знака за 120/130км/ч не означава, че трябва да караш точно с толкова...това е максималната допустима скорост :wink:

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Вто 13 сеп 2011 11:52

Купи си кола над 200 коня и карай с ограничението eusa ,да видим колко ще изтраеш mhihi

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 13 сеп 2011 11:54

Няма да пояснявма как карам, щото си е моя работа. Само ще отбележа, че кача ли се там постигам най-високия разход по маршрута който изминавам. Дори съм почти сигурен, че производителя би се учудил от разхода който се получава :banghead:

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Вто 13 сеп 2011 11:55

vucata написа:Да отбележа....че знака за 120/130км/ч не означава, че трябва да караш точно с толкова...това е максималната допустима скорост :wink:

Много точно казано!

Като иска някой да си кара с 60, вероятно ще го прави по някаква причина, пък и дори без да е, ако всички караха с най много 130, това е като да видиш спрял автомобил докато се движиш със 70, е не ми казвайте, че няма да има време за реакция, и то при положение, че по магистралите няма насрещно движение, в по голямата си част има видимост с километри напред!

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Вто 13 сеп 2011 12:03

Не, че съм цвете за мирисане....никога почти не карам с ограничението, винаги +10-20км/ч ! Разбира се, ако пътя го позволява, не вали, и е сухо без неравности. Извънградско задължително се движа със 100км/ч :lol: Но винаги внимавам :beer

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Вто 13 сеп 2011 12:04

Колега Adrian-AAA отбелязвам, че аварийната не е за каране по нея, защото както вече писах в една тема на връщане от морето един щеше да ме направи на консервена кутийка.Излизам от ШЕЛ и онзи кара в аварийната със 100... да не говорим, че там аварийната свършва и има лента за ускорение и е абсолютно забранено да се минава оттам.Па на всичко отгоре ми свиреше, че съм го засякъл :screwy А аз не го видях... Я ми кажи колега ако караш с 80-100 в аварийната и в завой пред теб се окаже току-що аварирал автомобил - да кажем бус, който не е имал време да сложи триъгълника какво ще направиш :? :bishop

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Вто 13 сеп 2011 12:10

Бързият написа:Тука започнаха и совалки да се движат ..... 250 ... 280 км/ч ...

Тука както и да е, всеки може да си пише каквото иска, но по-лошото е, че наживо има совалки и всеки е виждал как го изпреварват като спрял...

escrime написа:...

:да: Така е, вярно преувеличих малко :beat_butt2 , и в същото време не можах да кажа това, което исках за съжаление.
Значи мой познат, кара бусове за една огромна фирма, но примерно за деня има да мине над 1200 километра за деня, но физическото време, което му дава шефа е прекалено малко за това. Те почнаха да карат с над 160 км/ч, обаче шефа сложи GPS в бусовете и почнаха едни глоби за да се стимулира по-бавното каране, което не е толкова тормозещо и за чисто новите бусове за по 30К лева mhihi. Та в Щатите примерно, имаш да вършиш работа и се определя сравнително близко нужното време за изпълнението на задачата, а не както е тук да ти дават Гордиев възел и да изискват решение и резултат, защото предполагам, че има доста хора в подобна ситуация...което е идиотизъм да седиш още 3-4 часа на работа, защото шефа не може или по-точно не му е изгодно да се върши работата, колкото може в нормалните граници на работния ден!

Иначе аз дали мога да се "влача"...мога и го правя, лощото е, че малко хора се стърпяват да пътуват с мен :олелеее Иначе аз ако имам дълъг път да пътувам си правя сметката кога да тръгна за да мога да пътувам спокойно и сигурно.

Поздрави :beer

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 13 сеп 2011 13:09

ivo_555 написа:
vucata написа:Да отбележа....че знака за 120/130км/ч не означава, че трябва да караш точно с толкова...това е максималната допустима скорост :wink:

Много точно казано!

Като иска някой да си кара с 60, вероятно ще го прави по някаква причина, пък и дори без да е, ако всички караха с най много 130, това е като да видиш спрял автомобил докато се движиш със 70, е не ми казвайте, че няма да има време за реакция, и то при положение, че по магистралите няма насрещно движение, в по голямата си част има видимост с километри напред!

Това е от тази пролет:
2,h=343.bild.jpg

3,h=343.bild.jpg

Прекрасна магистрала , липса на ограничение на скоростта (това ще рече имало е такива с 200+ км/ч. видимост на километри.Силният вятър вдигнал прах от прясно разорана нива.И те така...80 коли на камара,30 от тях изгорели,8 убити 130 ранени...

Та...когато се движиш със 70 и видиш спрял автомобил и когато се движиш с 200 и настигнеш такъв със 130 са две различни бири.Да не говорим ако скочи на спирачките пред теб по някаква причина.Времето ти за реакция може и да е едно и също,но това изобщо няма да ти помогне в неравния двубой със физичните закони,вЕрвай ми,пробвал съм...

Потребителски аватар
goshy
Автомобил: 2009 VW Tiguan
Двигател: 2.0 TDI

Мнениеот goshy » Вто 13 сеп 2011 13:26

Карам с 3000 оборота на 5-та. Това за ААЗ са не повече от 120. :beer Мисля, че една скорост по магистралата 120-140 е напълно нормална. За повече вече е безсмислено. Вдигал съм и малко повече. Един колега беше казал, че всеки, е пробвал колата си на макс. скорост. mhihi mhihi Карайте разумно и не се трепете по пътищата. :обичам ви

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”