Аз с нетарпение чакам да дойде март за да си спра фаровете,освен,че горат крушките фаровете увеличават разхода на гориво.
За Това съм Против фаровете през деня! Това е глупост!!!

Ще продължите ли да карате с включени светлини и след 1март?
- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ре
На злобните коментари ще отговоря с следния стар виц:
Чукча написал роман отива в издателство,и казва че иска да го отпечатат,редактора го прочел и го попитал:
-Случайно да сте чел Достоевски?Чукчата отвърнал :
-Не.Редактора пак го попитал:
-А да сте чел Горки?
-Не!Редактора а Пушкин да сте чел?И чукчата отвърнал:
-Товарищ редактор чукча не читател,чукча е писател!
Та тука май са само писатели няма читатели!
Чукча написал роман отива в издателство,и казва че иска да го отпечатат,редактора го прочел и го попитал:
-Случайно да сте чел Достоевски?Чукчата отвърнал :
-Не.Редактора пак го попитал:
-А да сте чел Горки?
-Не!Редактора а Пушкин да сте чел?И чукчата отвърнал:
-Товарищ редактор чукча не читател,чукча е писател!
Та тука май са само писатели няма читатели!
- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: я
znainainai написа:
Зарежи финансовата страна по ефтино е крушка за 10лв от колкото кола, а за човешкият живот да не говорим.
п.с.Има малоумници (поне тук в Русе) дето и зимата си карат колелетата че на всичкото отгоре и светлоотразители няма по тях. Имам трима такива колеги икономисти (икономисват от 70 стинки за тролей) и упорито се опитват да натикат някой в затвора затова че ги е блъснал.
100% ПРИВЪРЖЕНИК НА КАРАНЕТО СЪС ВКЛЮЧЕНИ СВЕТЛИНИ !!!
Кажи че караш и на халогени и фаровете ти светят в небето и те признавам за най-големия.А през ноща колко катастрофи има заради заслепяване поради нерегулирани фарове,еднооки (с един изгорял),ХАЛОГЕНИ?В всеки случай много повече от предотвратените уж заради фаровете.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Re: я
amikus написа:znainainai написа:
Зарежи финансовата страна по ефтино е крушка за 10лв от колкото кола, а за човешкият живот да не говорим.
п.с.Има малоумници (поне тук в Русе) дето и зимата си карат колелетата че на всичкото отгоре и светлоотразители няма по тях. Имам трима такива колеги икономисти (икономисват от 70 стинки за тролей) и упорито се опитват да натикат някой в затвора затова че ги е блъснал.
100% ПРИВЪРЖЕНИК НА КАРАНЕТО СЪС ВКЛЮЧЕНИ СВЕТЛИНИ !!!
Кажи че караш и на халогени и фаровете ти светят в небето и те признавам за най-големия.А през ноща колко катастрофи има заради заслепяване поради нерегулирани фарове,еднооки (с един изгорял),ХАЛОГЕНИ?В всеки случай много повече от предотвратените уж заради фаровете.
Мисля да предложиш закон и вечер да се кара без фарове.В тъмното с 10-15 км./ч дори и да има катастрофи няма да има пострадали.А тва че фар можел те заслепи през деня

- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ре
Толкова е просто да не ни задължават с закон а да ни оставят сами да си решим кога да ги включим тия фарове.Няма малоумни и всеки знае кога трябва и кога не.Всичко друго е пропаганда и евтини трикове,не съм вярвал колко заблудени хора има.Щом от Гриинпиис се борят срещу фаровете в световен мащаб значи не е толкова добре за природата!Разхода се увеличава с 5 % на сто в зависимост от колата инсталацията и тн.На 1000000 коли средно по 1 литър колко е това?Като искате да сте кръводарители ваш проблем.А колко катастрофи има заради дупки и най-вече превишена скорост,отнемане на предимство?Ние
трябва да си оправим културата на пътя а не да чакаме на фаровете да ни спасят.
трябва да си оправим културата на пътя а не да чакаме на фаровете да ни спасят.
Колега amikus колкото и да ми приказваш не можеш да ме убедиш да не карам на фарове. Особено и след последният ти пост...
И нощем ли да карам без фарове за икономия? Ще спестя и гориво (тва така и не разбрах как с фарове гори повече) или пък няколко часа работа на крушката...
Пак казвам с 1 литър проблема няма да се реши. Първо големите държави като САЩ да си решат техните проблеми, че тогава да мислим и ние. А това хич не ми е ясно как ще стане след като САЩ се отказаха от Киото...
Темата за какво беше, на какво стана...
Кротко и спокойно си отива към катинара.

Пак казвам с 1 литър проблема няма да се реши. Първо големите държави като САЩ да си решат техните проблеми, че тогава да мислим и ние. А това хич не ми е ясно как ще стане след като САЩ се отказаха от Киото...
Темата за какво беше, на какво стана...

Кротко и спокойно си отива към катинара.
- mony124
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Kartala написа:Meти написа:фаровете увеличават разхода на гориво.
![]()
![]()
![]()
не знаех
![]()
![]()
Карането с къси светлини натоварва алтернатора, който цели да върне изразходвания ток от акумулатора и съответно натоварва двигателя в празен ход. Като добавим и включеното парно и чат пат чистачките и мигачите в задръстванията. Това е осъзнайте го. Не всичко опира до въпросните 2 или 4 лв за крушки !
- Божков
- Автомобил:
- Двигател:
Не е въпроса в крушки, нито в това дали се вдига разхода с 1 литър. Ако имаше поне малко полза, нека отива тоя литър на вятъра. НО, вредата е най-малко колкото ползата, ако не и повече. Я си представете, че всички коли имат сини светлини като на КАТ и отделно постоянно пуснати сирени - всички. Тогава ще обърнеш ли внимание на някого, защото той уж привличал вниманието? Спираш да забелязваш това нещо. И в тоя момент някоя кола без светлини или каруца става абсолютно невидима, възприемаш я като спрял обект подсъзнателно. С това опасността от произшествия единствено нараства.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”