Смених 2 зимни гуми 205/55/16 в "Диана" - Люлин.
Оценка: гуми център "Диана" - в Люлин, много сърдити в магазина и не ми хареса изобщо като отношението!!!
Тромава работа на 5 коли за смяна отазад, ги чаках 50 мин на студа преди да почнат да работят за смяна на 2 гуми, ако знаех,че толкова ще чакам, щях да ги закарам другаде !
Като макра си бях харесал: "ContiWinterContact TS 850", но нямаха налични и си взех : "BRIDGESTONE LM32"
Като цена с отстъпките за 2 гуми и монтажа - 350 лв., с ДДС.
Като време за цялата процедура час и 10-20 минути.
Като отношение - никакво, като съм на 22г, все едно не съм клиент и не си давам парите.
Гумите за момента са перфектни, колата си промени возията, но няма сняг още за да кажа с точност !
Не сменяйте гуми в "Диана" - Люлин.
Зимни гуми - кой с какви - оценка
- JustSomeone
- Автомобил: VW Golf IV 1.6 16v 2002
- Двигател:
- pacoboy
- Автомобил: passat b7 4motion
- Двигател: CFGB
- Контакти:
Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка
Взех си нови ContiWinterContact TS850 195/65 R15, онзи ден ги сложих.

На сухо и мокро доста добре се държат, не са шумни, чакам само снега ;)

На сухо и мокро доста добре се държат, не са шумни, чакам само снега ;)
-
- Автомобил: Vento 1.9TDI Smart 600cc 1999
- Двигател: AHU 1997
После казвайте как се държат гумите :) При нас сняг няма 

- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Ултра грип 7+ с дот от 4611 днес си ги тествах и са перфектни :) разбира се лятото се консвервират и се държат измити ,хоризонтирани в торби на тавана. Заслужават си 2та часа внимание,защото на приятел клебера го сваля и го оставя в гаража се е хем вкаменил хем изкривил :)
- sportul
- Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
- Двигател: RHR Delphi DCM
коя гума няма да се изкриви ако стои права , за вкаменяването зависи в какво условия ,мойте защо не се втвърдяват?
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
sportul написа:коя гума няма да се изкриви ако стои права , за вкаменяването зависи в какво условия ,мойте защо не се втвърдяват?
Тази която не е на джанта тя няма да се изкриви ако стои права понеже точно така се съхраняват гуми без джанти

- VANK01
- Автомобил: Passat 3bg 4MOTION
- Двигател: 2002 V6 AMX
Втора зима ще търкалям Michelin Alpin A4, съхраняван в гаража на хладно. За сега съм много доволен.
Тази зима заложих на японските гуми и си купих FALKEN HS449 215/55/16
Доста се колебах в избора си и затова тези дни откакто ги сложих ги тествам активно и мога да споделя следното:
Много безшумни и с ниска и висока скорост на сухо(доста по-безшумни от Dunlop-a,който сложих отзад тази зима)
Дота им е от тази година и са страшно меки,наподобяват ми на Gislaved-a,който имах преди години
На мокро не мърдат от пътя и спират без колебания
На сняг - имах възможност до сега да ги пробвам само в около 4 пръста дълбок сняг и леко кишав онзи ден,просто безупречни,без поднасяния настрани,без провлачвания и включване на АБС и ЕСП при спиране с умерена скорост,изкачих баира на който всяка зима при първи сняг си пробвам гумите дали още стават и за сега съм доволен от изборът си.Ще чакам дълбокия сняг,но от сега имам усещането,че догодина ще скачам в още две такива гуменки.
Прави ми впечатление колко много коли са с китайски гуми и се чудя какво е мнението ви за тях,имат ли живот повече от един сезон,ако изобщо има живот в тях?Като гледам и на какви цени са,направо са без пари
Доста се колебах в избора си и затова тези дни откакто ги сложих ги тествам активно и мога да споделя следното:
Много безшумни и с ниска и висока скорост на сухо(доста по-безшумни от Dunlop-a,който сложих отзад тази зима)
Дота им е от тази година и са страшно меки,наподобяват ми на Gislaved-a,който имах преди години
На мокро не мърдат от пътя и спират без колебания
На сняг - имах възможност до сега да ги пробвам само в около 4 пръста дълбок сняг и леко кишав онзи ден,просто безупречни,без поднасяния настрани,без провлачвания и включване на АБС и ЕСП при спиране с умерена скорост,изкачих баира на който всяка зима при първи сняг си пробвам гумите дали още стават и за сега съм доволен от изборът си.Ще чакам дълбокия сняг,но от сега имам усещането,че догодина ще скачам в още две такива гуменки.
Прави ми впечатление колко много коли са с китайски гуми и се чудя какво е мнението ви за тях,имат ли живот повече от един сезон,ако изобщо има живот в тях?Като гледам и на какви цени са,направо са без пари

Мога да дам оценка за летни гуми Uniroyal Rainsport 2. Тези дни се държаха отлично на снега. Тръгва си перфектно и спира по същия начин. Направо съм изумен от гумите. Но няма да се правя на интересен повече и в неделя си слагам зимните. Но все пак може да се разчита на тези гуми ако времето те хване неподготвено 

-
- Автомобил: Vento 1.9TDI Smart 600cc 1999
- Двигател: AHU 1997
Айде ся.Ти ги хвалиш повече от зимни.Малко по-сериозно де 

Имам POLO-2F и изминавам всеки ден по 100км по селски пътища.От 2 дена се боря с преспи високи колкото полото а отдолу лед.Не съм закъсвал никъде ама покрай мен имаше хвърлени освен коли даже джипове.Гуми GOODYEAR-ULTRA GRIP 8 перфектни са!
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
snuupy93 написа:Аз карам с Debica Frigo (на 3 години) отпред и Debica Frigo 2 (на 2 години) (175/70/13) отзад. Мога смело да кажа, че гумите са страхотни за всесезонни и на тази цена... Преди карах с BF Goodrich зимни... Малко влага или мокро и нямаше спиране с тях... повече никога BF Goodrich!
Честно казано избягвам да чета подобни теми щотовсеки си хвали гадржето-разбирай гумите но не мога да се сдържа четейки подбни ДЕЗИНФОРМИРАЩИ мнения.
Първо Дебица фриго е зимна гума .
И второ е средно до лошо калпава гума .Ако намериш в някой таван някоя стара Виденка спокойно можеш да си направиш чифт с Дебиката и няма и да резбереш че са ти различни гумите
Трето всесезонната гума е Дебица или Дебика кой ка му харесва но навигатор. Най-клапавата гума която аз лично съм карал
Става само да се търкаля щото е кръгла и прилича на гума зашото е черна и до там с приликата.
Аз не съм карал с по-лоши гуми от ДЕБИЦА е може ид а има по-лоши но не съм попадал на такива.
Някой ще каже че се изхврърлям. Не и аз нямам кой знае какви свободни пари да набия в хубави гуми и поради това ента година се мъча с едни такъв фриго и си търся повод и причина да ги изхвърля, ама съм карал и с хубави гуми и разликата е от небето до земята. Ако имате ограничени средства има много гуми които са около цените на фригото но като качества ги превъзхождат многократно . Това го пиша не за да се заяждам с колегата а да не се заблуждават хората че това са свестни гуми и да се набутват с подобна неудачна покупка.
- eminem94
- Автомобил: Audi A4 B5 Avant
- Двигател: AVG
- Контакти:
Колега Silent Може да поспориме за Дебицата ... Аз почвам втора година с тях като миналата година се качвах по планините при 30 сантиметра сняг и не беше почистено , нямаше никакви проблеми,зимата на Метро дърпах БМВ в големия сняг пак никакви проблеми,Онзи ден се качвах до Алеко беше не много приятен пътя пак никакви проблеми,да Ок видят ли лед става зле,ма аз още не знам гуми които да могат да вървят на лед . Ако се съхраняват правилно за този ценови клас няма по-добри според мен . Да не говорим със старите преди година и нещо от къде съм минавал в кални времена ... Дебицата е гума с не лоша шарка и си копае достатъчно ,все пак за 120 лева за 2 чисто нови гуми не може да се очаква повече .
пп.Може ти да си попаднал на калпави когато си карал :)
пп 2 .Не карам кола 200 коня може и това да дава ефект,че просто карам съобразително и не се правя на фитипалди зимата .
пп.Може ти да си попаднал на калпави когато си карал :)
пп 2 .Не карам кола 200 коня може и това да дава ефект,че просто карам съобразително и не се правя на фитипалди зимата .
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Колега всяка нарязана на едро гума копа. И Вида спорт копа но не това е най важното за една зима гума или поне не това е единственото условие за да става гумата. Не знам защо всеки сравнява какъв баир бил качил е еди каква си гума и щом се е качил значи гумата става. Нищо подобно. По важно е как се държи гумата в кишаво време на частично заледени и заснежени пътища на влажни замърсени пътища, на сухо на мокро а не на пухкав бял сняг.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Повечето хора хвалят евтините гуми като казват как не са закъсвали в големия сняг,но да не забравяме че това са промерно 20% от времето в което се ползва гумата а останалите 80% са по утъпкан сняг в града и с по-висока скорост извънградско където се разбира коя гума е истински добра и коя е само за преспите
Но то е ясно, че който си е купил нови гуми по-нисък клас няма да каже че се е набутал а ще изтъква някакви качества 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”