Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот samo_pechka » Пон 02 дек 2013 11:22

Бърз въпрос . Някой кара ли с гуми с предпазен борд/протектор за джантите и кои имат, става въпрос за 195/65/15 ? Жената ожули ( ама здравата :redface ) ръба на предна дясна джанта в бордюр , при опит да спре на много хлъзгав и замръзнал през нощта участък ( преди три дни ) . Вярно ,че и гумите са четиригодишни , но все още в ..кондиция- мек каучук и добър грайфер :redface Това едва ли е мн от значение , при такива "пътни" условия :banghead :censored2
Все още на другата си кола не съм купил зимни ( не я карам в момента, до седмица ще съм готов с нея - пълна профилактика )и от снощи се позамислих за предпазен борд дали има предложения . forski е прав ,че малко попрекаляваме
forski написа:То пък ще кажеш че караме ебаси колите в ебаси зимите и снеговете че чак толкова да се втеляваме за това дали да е Континентал или Гудиър или пък някоя Сава.
Декември месец е и няма ни сняг ни дявол ни зима, след 60 дена ще пукне пролет и какво ще излезе че големия спор е бил за това, какви гуми да си купя че да ида за нова година с тях до Боровец или Банско че да не закъсам, ако има сняг :mhihi
Каквито и нови зимни гуми да си купите все ще изкарате и тази и следващата зима, шофирайте малко повече с акъл и имайте едно на ум без значение какви са ви гумите и всичко ще е ОК :th_up

:th_up

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Пон 02 дек 2013 20:06

Още когато видях мнението на forski мислех да пиша, че това е едно от малкото смислени мнения в цялата боза.
Ааа....Печка, от личен опит ти казвам, че на мен ми е много по- евтино жена ми да се вози с такси зимата

Потребителски аватар
samo_pechka

Мнениеот samo_pechka » Сря 04 дек 2013 11:31

Гуми с предпазен борд за джанти- има ,обаче рядкост за размер 195/65/15 , видях на едно място , но са в Немско , значи дълга и широка :icon_lol Умувах ,умувах ...накрая изкарах всички зимни гуми с този размер в Автогуми , поразгледах ги за кой ли път ..и се спрях на едно предложение на .... Унироял :redface моля не ме нападайте :stumm Тези са гуметата http://www.avtogumi.bg/oscommerce/zimni-gumi/uniroyal/plus-19565-p-126364.html уж са и с малко по-як борд , поръчах 5 парчета ( резервната ми е ДОТ преди годината ми на раждане :mhihi 2005-та е , нищо ,че никога не е слагана ) Ще ги видим що за стока ще са , на същата кола имам летни 16-ки пак на Унироял- Реинспорт 2 знам ,че те са по-спец. за мокро , не са мой избор, така дойде колата - с буквално нови , хареса ми поведението на колата- като залепнала на пътя е. Дано и зимните им поне малко се доближават до представата ми за зимни :neutral
П.п. поразколебах се за Континентала :redface не знам защо ( не е цената причината :exclaim )дали щото са румънски (търсените от мен по-подсилени) ..... дали съм сбъркал , времето ще си покаже :redface

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 04 дек 2013 11:37

Имах Рейнспорт сега съм с Рейнексперт и двете са летни, и съм изключително доволен от тези гуми, ще чакам отзиви и за зимните им гуми. Заради летните се бях насочил и към зимни на Унироял но така се стекоха нещата че и тази зима ще се кара с дъртите галоши :smile

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Сря 04 дек 2013 13:45

Колега аз карах с летни континентал преди няколко години също произведени в Румъния...мнението ми е че това е най добрата лятна гума която съм карал....нищо че е произведена в Румъния...сравнена с Бриджстона беше на светлинни години като комфорт поведение на сухо и мокро...дори съм се чудил как може толкова по-слабо 'нарязана'гума в сравнение с другите които търкалях да държи толкова по-добре на мокро...

vladoooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladoooo » Сря 04 дек 2013 16:33

Continental ContiWinterContact TS 830 P 225/40 R18 92V - с тази карам в момента и имам положителни мнения, поне е по-тиха от Klebera и чакам да дойде снега.
Kleber Krisalp HP2 225/45 R17 91H - от тази гума съм адски доволен, много добре се държи на сняг, малко по шумна е, но все пак е зимна гума.

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Сря 04 дек 2013 19:54

Значи за румънския Континентал, понеже мисля пък за такъв ремък да взимам. Мой приятел ходи там в завода в Румъния на обучение и е потресен за какво става реч в добрия смисъл на думата. Качеството не може да буди абсолютно никакво съмнение.

Потребителски аватар
samo_pechka

Мнениеот samo_pechka » Чет 12 дек 2013 22:50

Малко впечатления със зимните гуми на Унироял , засега ..чакаме сняг :smile Преди да ги сложа направих две три снимки за представа на протектора
Guma 1.jpg
Guma 2.jpg

Има "посока" , на пипане ми се струват в повече силиконеца в тях :redface насичането на протектора (ламела) е леко по-различно за зимна гума или явно не съм виждал такъв тип ( бе направо си бие на "лятна" за страничните ламели, в средата е добре- там е насечена гъсто) :rolleyes и надписа ,че е "дъждовната" гума - също ,като на лятната ми Рейнспорт 2 , някак си е наблегнато на това отколкото че е зимна :redface
Guma 3.jpg
Преценка за проходимост сега няма как да дам , пък и с това куатро малко няма да е мн коректно инфото спрямо колите на предно... но падне ли сняг :newsm66 има един мн стръмен участък/улица в Рз , забранен за движение на МПС-та и през лятото :mhihi мисля да тествам пършинга нагоре , да спра и потегля пак , да видим :cool

Aleksiev777
Автомобил: VW BORA
Двигател: 1.6 SR

Мнениеот Aleksiev777 » Пет 13 дек 2013 0:52

Аз сложих Nexen Winguard (бяха ми останали от Шарана) само един път си направих експеримент на мокро и ABS ми се активира :/ Ако някой има такива , да сподели мнения :)

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 13 дек 2013 8:15

Печка какво те плаши за дъждовните експерти, бре? :mhihi Гумата си изглежда много харна. А това за повечето силика в нея - преди 4 години като взех Ханкука ми направи впечатление същото нещо - на пипане не беше толкоз мека, колкото повечето зимни гуми. За сметка на това грайферът се запази в доста голям процент, както и твърдостта. Като ги продавах тая година бяха много леко по-твърди, отколкото когато бяха нови, или поне така ми се струва :gruebel Един господин от гр.Бургас много им се зарадва - за 30 лева получи гуми с 80% грайфер от нови :Mr Green Fun Беше много доволен от покупката като ги взе. Нещата винаги имат две страни - хубава и лоша. :beer

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Пет 13 дек 2013 10:33

Някой дали се е сетил да премери колко мм е грайфера на нова гума :rolleyes

Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobi85 » Пет 13 дек 2013 10:39

Около 8 мм. Има китайски и с по 10 мм. :)

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Пет 13 дек 2013 13:43

На континентал ТС 830 грайфера е 10мм!

Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobi85 » Пет 13 дек 2013 13:55

Мерси за забележката. Не знам защо съм писал така, но имах предвид около 10 мм, а за китайските - 12 мм. Извинявам се за недоразумението.

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Пет 13 дек 2013 22:58

Nokian WR D3 e 7.5 mm

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”