Зимни гуми - кой с какви - оценка
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка
8.50 до 8.80 мм в различните сектори ( в средата ,отстрани ) за Унироял-а от снимките горе .
-
- Автомобил:
- Двигател:
Сава ескимо 175/70/13 - 8 мм, чисто нови.
- aRoGaNsS
- Автомобил: Golf 4 TDI GTI
- Двигател: 1.9 ARL 2002
Континентал 225/45/17 много доволно за сега
-
- Автомобил: Vento 1.9TDI Smart 600cc 1999
- Двигател: AHU 1997
А аз пък от Сава ескимо с3+ не останах доволен на снега,но ще видим по-нататък.На 4 санта пресен сняг по стръмното на паваж за момент закъсах.Това пред нас :)
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
На стръмен заснежен паваж незнам какви чудеса очакваш?
- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
nanobanano написа:А аз пък от Сава ескимо с3+ не останах доволен на снега,но ще видим по-нататък.На 4 санта пресен сняг по стръмното на паваж за момент закъсах.Това пред нас :)
Както каза колегата не очаквай чудеса от бюджетна гума. А и щом си закъсал само за момент според мен трябва да си доволен. Аз съм със същите гуми, чисто нови нали. Нямам никакви оплаквания. На снега, на дъжда, на заледено си лепят идеално. В смисъл, като за 73 левова гума са перфектни за мен.
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Аз нямах в предвид точно марката гума , а заснежения стръмен паваж
-
Чисто нови,да.Ето това е снимка половин час преди да тръгна.Тръгнах от мястото от което снимам(това е пред дома ми) и закъсах точно срещу втория от зелените гаражи въпреки,че си бях в движение.След 3-4 опита и зиг заг въртене на волана се измъкнах.
Иначе следите по снимката са пак от мен като слизах надолу,подминавам гаража и на задна нагоре я вкарвам в "гаража" ми без проблем.Явно тежестта си помогна.Пък и след това беше натрупало още малко снежец

Иначе по другите улици,които са асфалт и са със същия,а и на места по-голям наклон нямах проблеми.
Иначе следите по снимката са пак от мен като слизах надолу,подминавам гаража и на задна нагоре я вкарвам в "гаража" ми без проблем.Явно тежестта си помогна.Пък и след това беше натрупало още малко снежец

Иначе по другите улици,които са асфалт и са със същия,а и на места по-голям наклон нямах проблеми.
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Какъв е тоя сняг бе....днеска бях по тениска в Казанлък
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Този сняг е почти нищо, ако на това закъсаш с нови гуми или гумите или уменията нещо куцат. Дано да са гумите. С нови гуми и този баир поне 20см сняг трябва да газиш.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, на коя предавка си карал на този наклон? Ако си катерил на 2-ра, нормално да закъсаш! Но ако си бил на 1-ва и не можеш да го качиш, проблема с гумите е 100%
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Моят опит пък сочи точно обратното - ако наклонът не е голям е по-лесно да се изкачи на втора с малко газ, отколкото на първа 

-
На първа без много газ и пак си спря въпреки че беше в движение.
Пак казвам след като изкачих този баир,който е от паваж дори и на по-голями баири,но на асвалт нямах никакви проблеми дори и с рязко тръгване-гумите палят но зацепва и върви.Но на паважа пред нас нещо не се получи.До сега с други гуми не съм имал такъв проблем през годините.
Пак казвам след като изкачих този баир,който е от паваж дори и на по-голями баири,но на асвалт нямах никакви проблеми дори и с рязко тръгване-гумите палят но зацепва и върви.Но на паважа пред нас нещо не се получи.До сега с други гуми не съм имал такъв проблем през годините.
Последна промяна от nanobanano на Съб 14 дек 2013 21:01, променено общо 2 пъти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Значи е време да се научиш да караш.
Последна промяна от yoan4o на Пет 10 яну 2014 11:14, променено общо 3 пъти.
Причина: Спам! Наложено предупреждение.
Причина: Спам! Наложено предупреждение.
-
Би ли обяснил какво да правя?
пп:Ако нямаш какво да казваш си замълчи.
И в моя защита ще кажа,че малко след това и комшията от по-долу с джипката не можа да мине и 5 метра и след 10на опита се отказа,но там е още по-стръмно.Снега наистина беше малко повече от снимката,но пък е несериозно колегата да казва,че дори и 20 санта сняг да е трябва да вървя като снегорин.На равно е така,но не и по наклона.Може някой ако иска да ми покаже клипче как някой изкачва 20 санта сняг с колата като снегорин.На думи всеки е шофьор.
пп:Ако нямаш какво да казваш си замълчи.
И в моя защита ще кажа,че малко след това и комшията от по-долу с джипката не можа да мине и 5 метра и след 10на опита се отказа,но там е още по-стръмно.Снега наистина беше малко повече от снимката,но пък е несериозно колегата да казва,че дори и 20 санта сняг да е трябва да вървя като снегорин.На равно е така,но не и по наклона.Може някой ако иска да ми покаже клипче как някой изкачва 20 санта сняг с колата като снегорин.На думи всеки е шофьор.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”