Вечна тема - разход
-
Sky_is_the_Limit
- Автомобил: Golf V
- Двигател:
Re: Вечна тема - разход
Не е до кракът. Голфа е 5 степенна механична кутия и го карам само на заварка и никога, не ми е скачал на смесено над 6,5л. нафта на 100км. Ако не ми падне разхода на аудито до 6,5 смесено, го продавам и си купувам голф TSI. Ще ми даде същия разход на бензин, но вместо 2000 евро данък на година, ще плащам 650 евро на година. Мислех, че като си купя 6 степенна механична кутия дизел в същия клас като голф, ще ми даде по-нисък разход от 5 степенната.
-
Sky_is_the_Limit
- Двигател:
Натрясках я до горе и изминах смесено 100км. Пак ми даде 7,5 литра на колонката. С двама човека. На магистрала на темпомат 130км/ч. Явно това е харчлъка, който не ме устройва. Ще направя опит с добавка за прочистване на дюзи, да сваля проклетия разход и, ако не стане, я слагам на обявя. Ще пришпоря майстора да ми оправи Голфа, ако става още кола от него, да го търкалям до като си взема Голф 6 TSI. То TSI, ще ми даде 7,5 литра бензин смесен разход. Къде ми е далаверата с тая печка?
Колега, проблема сигурно е в задкормилното устройство и в колата до някъде. 2.0TDI да дава разход над 7 при магистрално каране със скорости до 130км/ч е нещо много сбъркано. Особено в Холандия, дето максималната ви надморска височина е колкото бордюр.
Иначе е напълно възможно нищо да не си направил. За да я засечеш правилно колата ти трябва поне 500-700км извънградско с що годе постоянни скорости. Примерно ако е 100км/ч трябва да си макс 5.5, ако е до 140, макс 7.
За 100км на твоята кола както могат да влязат 3.5 литра, така могат да влязат и 15. Зависи колко е натъпкан резервоара, как е карана, колко е отчела, имала ли е престой на място и т.н. и т.н.
spritmonitor.de е максимално достоверен сайт за средни стойности на конкретни коли.
Иначе TSI мотор общо взето може да е икономичен или динамичен, но не и двете едновременно. Ако се настъпва си гори, като фуния. Ако се гали, се доближава много до дизела. Ама да си състезател по светофарите и да я ръчкаш и да очакваш да гори 6, ми не ...
Иначе е напълно възможно нищо да не си направил. За да я засечеш правилно колата ти трябва поне 500-700км извънградско с що годе постоянни скорости. Примерно ако е 100км/ч трябва да си макс 5.5, ако е до 140, макс 7.
За 100км на твоята кола както могат да влязат 3.5 литра, така могат да влязат и 15. Зависи колко е натъпкан резервоара, как е карана, колко е отчела, имала ли е престой на място и т.н. и т.н.
spritmonitor.de е максимално достоверен сайт за средни стойности на конкретни коли.
Иначе TSI мотор общо взето може да е икономичен или динамичен, но не и двете едновременно. Ако се настъпва си гори, като фуния. Ако се гали, се доближава много до дизела. Ама да си състезател по светофарите и да я ръчкаш и да очакваш да гори 6, ми не ...
-
Sky_is_the_Limit
- Двигател:
Резервоара го наливам до като видя нафтата, в началото на гърловината. Да така е, нямаме баири и е само равнина в Холандия.Предния собственик ми каза, че с много галене, давала 5л. на 100км. Предполагам ме е излъгал. Както много хора лъжат за разхода дори и да не е с цел продажба на колата. Мисля да покарам малко магистрала с яки спирачки да видя да не би да задържа някой апарат. Голфа така беше като го купих, даваше ми 7,5 литра нафта смесено. И като ми рециклирана апарата, падна на 6 литра. Днес успях да разбера как се настройва бордовия компютър и ми дава по борд 5,8 литра нафта в градско, и понеже ми е пълен резервоара ми дава 1000км , че мога да измина по бордови компютър. Само се чудя на колко оборота да подръжка градско с тая 6 степенна кутия. За сега подържам 1800-2000 оборота както с пет степенните кутии. Тоест на 3 скорост най-използваната градско съм с 50км/ч и 2000 оборота.
-
Sky_is_the_Limit
- Двигател:
Задна дясна джанта грее. Другите са студени на камък. Не мирише на феродо, но не ми се струва нормално. Иначе я бутам на свободна, добре се движи, не усещам задържане. Най-големия проблем на ВАГ апаратите. Ще отида утре при майстора само да я качи на подемник да завърти колелото на ръка да видим как се движи. 100 % от там ми идват ядовете с разхода.
-
cecoa1
- VW експерт

- Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
- Двигател: AVF
1800-2000 оборота на градско, вдигам само за да превключа на следваща предавка, и то не винаги.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”