:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

акумулатор марки ?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
mufin
Автомобил:
Двигател:

Re: акумулатор марки ?

Мнениеот mufin » Съб 19 ное 2011 19:45

radi_nrj написа:То е ясно за Тойотите къде се правят, но това, което колегата искаше да каже съм го писал и аз малко по назад за VAG акумулаторите. Един голям производител на автомобили никога няма да разчита само на един доставчик!!!

Май не е много ясно.
Моята Тойота е от ЮАР, акумулатора е японски
В момента в официалните сервизи има промоция на оригинални Тойота акумулатори, които са ... френски.
Цените им са доста добри и са с три години гаранция

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 21 ное 2011 15:18

Точно това се опитвам да обясня. Няма всичките акумулатори за първо вграждане в Тойота да са една марка :да: Даже е напълно възможно тези френските, за които говориш да са на различен производител, но с еднакъв етикет.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Вто 22 ное 2011 19:45

Колеги, налага се да оборудвам една корса А 1.4 бензин с нов акумулатор 45Ah. Колебая се между Gigawatt (цената за мен ще е 95 кинта)и Bosch Silver S3 (в момента в промоция в практикер за 108 кинта). Ще съм благодарен за мнения от опит, така или иначе утре ще купя един от двата. Въпросът е струва ли си "икономията" от 13 кинта или бош силвър е наистина по-добър? Благодаря предварително!

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Вто 22 ное 2011 20:07

joro_kem написа:Колеги, налага се да оборудвам една корса А 1.4 бензин с нов акумулатор 45Ah. Колебая се между Gigawatt (цената за мен ще е 95 кинта)и Bosch Silver S3 (в момента в промоция в практикер за 108 кинта). Ще съм благодарен за мнения от опит, така или иначе утре ще купя един от двата. Въпросът е струва ли си "икономията" от 13 кинта или бош силвър е наистина по-добър? Благодаря предварително!

Според мен не си струва тази икономия ....Имам Гигават, издържа доста, но не съм очарован, като е студено върти трудно, също ако по-дълго време не е палена колата също ...
Аз съм за Бош :beer А и доколкото знам на Бош-а гаранцията е 3г, а на повечето по-посредствени акумулатори е 2г!

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт

Мнениеот joro_kem » Вто 22 ное 2011 21:04

абе аз се чудя точно щото пОловера е с гигават вече 3 години (а преди това същия акумулатор беше на пасатора за година и нещо) и досега не е имало грам дерт (верно, че е 65Аh, ама все пак е дърт вече). ще видя колко е гаранцията на боша и ако е с година повече, ще взема него. благодаря за мнението, колега :beer

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Вто 22 ное 2011 23:49

Gigawatt е една от търговските марки на Jonson Controls, които са собствениците на Varta и Bosch. Под капака на Gigawatt мисля, че се крие черен Bosch/Varta.

Потребителски аватар
D1D00
Автомобил: Volkswagen Golf GT
Двигател: ABD 1994

Мнениеот D1D00 » Сря 23 ное 2011 9:27

От 4 месеца съм с такъв акумулатор GigaWatt 12V 45Ah 400A, и за сега съм много доволен. При мен пали бързо при студено време без да се замисля, не зависимо дали съм я карал преди 2 дена или седмица mhihi. И цената си струваше, за BOSCH Silver 5 ми искаха към 160 лева, а за GigaWatt-а 89 лева + 2 г. гаранция (беше на промоционална цена)и за това се спрях на него. :D

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт

Мнениеот joro_kem » Сря 23 ное 2011 12:45

Благодаря на всички ви за мненията, купих Боша - последна бройка от Практикер Пловдив с две години гаранция. Дано да е на късмет.

Потребителски аватар
lent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lent » Сря 23 ное 2011 12:51

joro_kem написа:Благодаря на всички ви за мненията, купих Боша - последна бройка от Практикер Пловдив с две години гаранция. Дано да е на късмет.

Кажи за колко го взе,че и аз се интересувам...

Потребителски аватар
tihony_audio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tihony_audio » Сря 23 ное 2011 14:01

lent написа:
joro_kem написа:Благодаря на всички ви за мненията, купих Боша - последна бройка от Практикер Пловдив с две години гаранция. Дано да е на късмет.

Кажи за колко го взе,че и аз се интересувам...

joro_kem написа:...Bosch Silver S3 (в момента в промоция в практикер за 108 кинта)

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 26 ное 2011 13:06

И аз сложих на Голфа ,Bosch -Silver ,5 звезди,63 A.За сега е супер ,но ще видим по нататък.Гаранцията е 3 години.165 лв с голяма отстъпка.

king
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот king » Чет 01 дек 2011 0:09

и аз сложих бош S5 преди 2,5 г.(гаранция 3г.) и сега вече е на 60% стартов ток(скапан),днес отидох до оторизирания представител от който го закупих за рекламация.От там ми казват че, немогат да го заменят защото нямал фабричен дефект.След дълги спорове и званене на вносителите в София се съгласиха до го заредят при тях с "професионално заредно" за няколко дена.В събота ще отида да видя какво става,но си мисля че, след първата студена минусова нощ и ще е скапан пак и пак ще трабва да ходя да се разправям.Като се има предвид че,голфа е изправен и отговарям по всички условия по гаранцията.Следващият път със сигурност няма да е BOCSH

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 11 дек 2011 17:26

king написа:и аз сложих бош S5 преди 2,5 г.(гаранция 3г.) и сега вече е на 60% стартов ток(скапан),днес отидох до оторизирания представител от който го закупих за рекламация.От там ми казват че, немогат да го заменят защото нямал фабричен дефект.След дълги спорове и званене на вносителите в София се съгласиха до го заредят при тях с "професионално заредно" за няколко дена.В събота ще отида да видя какво става,но си мисля че, след първата студена минусова нощ и ще е скапан пак и пак ще трабва да ходя да се разправям.Като се има предвид че,голфа е изправен и отговарям по всички условия по гаранцията.Следващият път със сигурност няма да е BOCSH

Колега ,ти ме отчая бе!!Мон Бат а ми изкара 3 години и беше само 50 ач.Ще видим времето ще покаже.
Доиде ми много на сметка и затова го взех.

Потребителски аватар
Mapoka
Автомобил: 1992 VW Vento
Двигател: 1.8 ABS

Мнениеот Mapoka » Нед 11 дек 2011 21:15

Септември ми умря акумулатора на москвича, Монбат, синия High Energy, купен от първата бензиностанция пролетта на 2004. Грубо 7,5 години за българси акумулатор, до 2008 не съм го зареждал нито веднъж (не означава че не е падал). До последно си имаше достатъчен стартов ток да запали задавен на газ москвич. Уби го първата клетка, имаше късо, след промивка се изчисти, но с промивката се изми и капацитета на клетката :Mr Green Fun
Не знам как е качеството в момента на монбат но аз оставам с много добри впечатления. Може би 2007 като вземах акумулатор за Вентото трябваше да купя такъв, но взех Искра, колко ще изкара...божа работа

ПП 2004.... хубави години бяха когато амп/час струваше има няма левче :mrgreen:

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 12 дек 2011 9:31

сега съм с монбат колега и нямам проблеми - за сега
но ако ми се наложи да купувам нов смятам че ще купя искра
доста време изкара при мен като определено голфа не предлагаше добри условия за него - имам предвид лошо зареждане,тегав стартер и къси разстояния :D

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”