Как карате на магистрала

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Как карате по магистрала

Карам с 60, за да пестя гориво
6
1%
Карам с позволената скорост , собразена с пътните условия
269
45%
Карам с колкото може да вдигне колата
33
5%
Не изпреварвам, или много рядко
18
3%
Изпреварвам нормално, и не присвяткам ако има някой пред мен
241
40%
Аз съм царя на пътя и всички дето се влачат по-бавно от мен, трябва да ми правят път
36
6%

Общо гласове: 603
Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Re: Как карате на магистрала

Мнениеот ivo_555 » Вто 13 сеп 2011 14:28

Това на клипчето са форсмажорни обстоятелства! Бас държа, че именно тези които са карали с 200 са се наблъскали в другите, но и те на практика не са виновни, виновна е нивата, мисля че такива сравнения с "нашата" и "тяхната" реалност са неуместни!

Та...когато се движиш със 70 и видиш спрял автомобил и когато се движиш с 200 и настигнеш такъв със 130 са две различни бири.Да не говорим ако скочи на спирачките пред теб по някаква причина.Времето ти за реакция може и да е едно и също,но това изобщо няма да ти помогне в неравния двубой със физичните закони,вЕрвай ми,пробвал съм...

Аз говорех да настигнеш с 130 някой пред теб с 70, да вярно е, спрелия си е спрял, този с 70 не го знаеш какво ще направи, ми какво да направи, той ако има акъл нищо няма да направи, ти си минаваш в ляво, там се предполага,че НЕ ТРЯБВА да има някой каращ с повече от 130, изпреварваш си го, минаваш в дясно, и всеки по пътя си! "Да ама не", реалността е съвсем друга, и такава ще си остане, докато тези които си "пробват" колите не спрат да го правят, И докато глобите и контрола станат на такова ниво, че никой даже и да не си помисля да кара над ограничението!

п.п. вярно се пообърках малко, да настигнеш някой не е същото, ми по добре даже, щото и той се движи!

PaTr1o7a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PaTr1o7a » Вто 13 сеп 2011 15:20

[/quote]
На път за събора в Калояново може да питате мъртвиячовек - колко време s classe не ми даваше път и колко км/ч могат да бъдат постигнати с Фабия 1,4 TDI mhihi
нямам навика да карам с над 150
[/quote]

За тия скорости можеш само да си мечтаеш. Отваряме каталога и виждаме за 1,4TDI 69к.с.:
Максимальная скорость 163 км/час
Время разгона (0-100 км/ч) 14.8 с
Расход топлива в городе 6 л/100 км
Расход топлива на шоссе 4.2 л/100 км
Расход топлива Смешанный цикл 4.8 л/100 км
Экологический стандарт EURO IV
Объем топливного бака 45 л
Снаряженная масса автомобиля 1125 кг
Допустимая полная масса 1640 кг
Размер шин 165/70 R14

Така че по добре не ни убеждавай нас какво може колата ти. Вярвай си на това което искаш.

И за да не съм пълен офф, за мен най - правилно е да се кара с ограниченията или малко над тях.

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Вто 13 сеп 2011 15:30

Не е нужно да спорим, тъй като мнооого добре знаем, че километражите са направени умишлено да показват по-висока скорост, от колкото е в действителност- , - 10-15км/ч :beer

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Вто 13 сеп 2011 15:40

километража може да се направи да показва точно по гпс ,а това което дава производителя не е закон-нова кола една с една НЯМА

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Вто 13 сеп 2011 16:16

PaTr1o7a написа:На път за събора в Калояново може да питате мъртвиячовек - колко време s classe не ми даваше път и колко км/ч могат да бъдат постигнати с Фабия 1,4 TDI mhihi
нямам навика да карам с над 150

За тия скорости можеш само да си мечтаеш. Отваряме каталога и виждаме за 1,4TDI 69к.с.:
Максимальная скорость 163 км/час
Время разгона (0-100 км/ч) 14.8 с
Расход топлива в городе 6 л/100 км
Расход топлива на шоссе 4.2 л/100 км
Расход топлива Смешанный цикл 4.8 л/100 км
Экологический стандарт EURO IV
Объем топливного бака 45 л
Снаряженная масса автомобиля 1125 кг
Допустимая полная масса 1640 кг
Размер шин 165/70 R14

Така че по добре не ни убеждавай нас какво може колата ти. Вярвай си на това което искаш.

И за да не съм пълен офф, за мен най - правилно е да се кара с ограниченията или малко над тях.

Поло 1.4тди 69 коня на 80 000км с двама глигани вътре по 110 кг на равно си лепи 190 като за добър ден, пробвано многократно mhihi

naydenov23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот naydenov23 » Вто 13 сеп 2011 18:22

То и мойта по скоростомер лепи 200, ама повече от 180 по GPS не ще.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 13 сеп 2011 18:45

Как карате по магистрала!? Отговор: На магистрала не КАРАМ, а ШОФИРАМ, много хора не намират разлика между двете неща, и после другите им са виновни!
В повечето случай, ПТП=тата стават от такива дето КАРАТ,(През просото) а тези дето шофират винаги са виновни)

по Темата: Винаги шофирам с 10 км/по малко от ограничението, и ако съм пречел на няой, може да ме изпревари или отляво или през авариината лента! На стандартните пътища, дето не са магистрали, когато видял някой летящт Ганьо, да ме натиска, леееко минавам в дясно, но не чак толкова, че повечето искат да те изкарат от пътя, направо минава на косъм от боята :012:

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Вто 13 сеп 2011 19:16

Мдааа на пътя наричан от вас магистрала :063: карам мааалко по бързо от камионите и бусовете в лявата лента като си следя огледалото за обратно виждане за бързо движещи се обекти и се отмествам вдясно.А на магистралата с главно М дето я няма в БГ може би малко по бързо scare

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Вто 13 сеп 2011 19:58

fox_vt написа:Мдааа на пътя наричан от вас магистрала :063: карам мааалко по бързо от камионите и бусовете в лявата лента като си следя огледалото за обратно виждане за бързо движещи се обекти и се отмествам вдясно.А на магистралата с главно М дето я няма в БГ може би малко по бързо scare

Как ше я няма бре, Перник магистралата е уникум mhihi

PaTr1o7a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PaTr1o7a » Вто 13 сеп 2011 20:36

Aprilia написа:Поло 1.4тди 69 коня на 80 000км с двама глигани вътре по 110 кг на равно си лепи 190 като за добър ден, пробвано многократно mhihi

Щом казваш не ми се спори. Ние коли не караме. Моята тогава се чудя дали няма да лепне едни 300км/ч.

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Вто 13 сеп 2011 21:47

Днес бях принуден да се возя с шефа ми при скорости до 160км/ч, на първокласната пътна мрежа (подбалканския път)... :banghead:
Въпреки, че колата се държеше добре на пътя, на моменти се припотявах сериозно :evil:
Това на нов джип, мощен (180к.с.), с много екстри и системи за сигурност. Но навигацията показа, че ще пристигнем с 15-20 мин. по рано, ако поддържа тази безумна скорост (140-160км/ч), вместо нормалната 80-90км/ч на първокласен път. Това за дистанция от около 140 км от София. Обратно, същите скорости...
Изводите оставям на вас, с един единствен въпрос - заслужава ли си да рискувате живота на себе си и на другите за минути, били те и часове при по-големи дистанции, м? :roll:
Според мен - не!

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Вто 13 сеп 2011 22:19

В петък сутринта чета тая тема и си мисля кво що.
Към обяд ходих до "столицата" по пътя Монтана-Ботевград-Софеа. Привечер се върнах. Карах около 50 км на отиване и толкова на връщане по т.н. магистрала "Хемус". :Mr Green Fun
Впечатленията ми са следните:
- караш както ти наложат, не както искаш.
- ако си в дясната лента си с около 90км/ч.
- ако си в лявата, ще се съобразяваш с тия дето идат отзад, и ще се натискаш с около 120-130км/ч, ще се прибираш да правиш път на "бързаците" и ще се нервиш на "бавните неделни шофьори" че пречат....
Реших да се правя на бърз, че ме чакаше работа, но се отказах. Прекалено изнервящо за мен е постоянно някой да ми виси на огледалото.

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Вто 13 сеп 2011 22:32

Честно да си кажа, не разбирам половината от коментарите в темата. Видно е, че се образуват бързи и бавни ленти. При скорост 130км/ч не се вписвам в "бавната" лента => изпреварвам и използвам лява лента само и единствено за изпреварване. Много изнервящо идва на някой да изпревари на път без насрещно движение или е голям проблем да се погледне в огледалото преди маневра. Ако тази скорост идва висока на някой - ми да си кара по-бавно в "бавната" лента. Колкото пъти пътувам по родна магистрала виждам два типа скорости: ~100 и ~130. Не са непосилни, не са свръх високи. А хората каращи с под 90... не разбирам защо не избират далеч по-живописните и приятни пътища пред магистралата?! Тя е за максимално бърз и удобен преход.
Относно това, че човек може да кара и с минимално разрешената скорост... Движещи се с 60км/ч на магистрала ги намирам за толкова опасни, колкото и движещите се с над 180км/ч на магистрала, под 60км/ч и над 110км/ч на останалата част от извънградската ни пътна мрежа. Не казвам, че половината скорости са непозволени, а че ги намирам за опасни.

Потребителски аватар
turrisi
Автомобил: AUDI
Двигател:

Мнениеот turrisi » Вто 13 сеп 2011 22:59

а мойта дига 300......сега нова тема ще отворите или ще продължите да ги мерите.....

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Сря 14 сеп 2011 0:20

turrisi написа:а мойта дига 300......

МоЙта пък Дига 500 , щото е Пасат и е комби ... като сгъна седалките , пък и горния багажник , абе и 550 кг. ще дигне като нищо :Mr Green Fun .

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”