Месечният доход - отражение на автомобила, който караме...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Re: Месечният доход - отражение на автомобила, който караме.

Мнениеот neon » Вто 11 мар 2014 12:52

forski написа:Теб кое чак пък толкова те възмути в темата, че ни прати в купом да ходим по-другите форуми, на какви изисквания трябва да отговаря кандидата който иска да пише в този форум, и особенно в раздел " Извън тената " :smile

Никой никъде не пращам.
Темата се е изчерпала отдавна и просто се повтарят едни и същи мнения. В тона, в който е преминала смятам, че не е за този форум, а за форум от изброените.
Кандидата, който иска да пише във този форум (както и във всеки друг авто-форум) може да бъде всеки (както е видно), но МОЕ МНЕНИЕ е, че трябва да обича автомобилите и за него те да са нещо повече от "средство за придвижване от т.А до т.Б".
:love.vwclub :beer

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 11 мар 2014 13:00

Този форум е създаден за взаимопомощ. Аз съм тук за да помагам и за да ми бъде помагано. А за емоциите........ ми те са хубаво нещо, ама каква връзка имат с темата :gruebel

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Вто 11 мар 2014 14:27

Мисленето на мнозинството писали по темата издава един болезнен факт-иска ни се на нас българите..... ама няма от къде.И затова се пишем по-благи и от папата -едва ли не не ни трябват хубави нови модели автомобили.
Знаете ли как е в белите страни? Ами добре че обществото е възпитано като консуматорско и си иска новите и актуални неща.
При семейство от двама работещи е нормално да има един автомобил чисто нов на изплащане.За пример-кола,няма да казвам марката заради СЕМ,струваща 26 000 евро спокойно се изплаща от познатите ми Мишел и Свен за 573 евра месечно за три години при първоначална някаква си вноска там.Лизинга изтече скоро и сега на младата дама ще се взима малък СУВ от известна баварка марка с моделен индекс 1 .Пак на лизинг.Че двете малки дечица бащата няма време да се разправя и с тях сутрин преди работа.А майката и тя бачка щот тук майчинството платено е 49 седмици ни повече ни по малко.После бачкаш.Не е като да разхождаш тригодишното си хлапе с цигара в ръка в Борисовата с други майки и да оправдаваш липсата на работа с грижа за децата.Но както и да е,да не засягаме други социални теми.
Може би след още няколко прехода идните поколения по-масово ще започнат открито и без притеснение да бъдат обвинени в тесногръдие и гъзарско мислене да изказват желанието си за нови и лъскави автомобили.
Дотогава нека всеки остане с едната лична чест и гордост че не е утежнил бюджета си с покупката на кола,защото и 14 годишния баракудник който кара видите ли му върши абсолютно същата работа.
А дано ама надали.
Дори не говорим за възможности а за стремежи :mhihi :mhihi :mhihi

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwww » Вто 11 мар 2014 14:40

Е как ще купиш кола на изплащане за 50 000 лева като взимаш 500лв. заплата ти и 500лв. жена ти или айде 1000лв. ти и 1000лв. жена ти което не отразява действителноста ама е така за математиката ?

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 11 мар 2014 14:48

Че то никой не крие че му се кара нов автомобил,даже напротив, аз също искам да имам един голям СУВ да си обикалям по-чукарите с него, искам и един малък мощен роудстар да си гъзарея цяло лято с него, искам и един голям и луксозен седан или комби да се возим със семейството по-екскурзии и почивки :smile
То ако имахте пари нямаше и Голфове да карате, ама ни вие имате ни аз, за това търкаляме 15 годишните бараки.
Ако искате да обърнем темата, защо нямаме и защо не правим нищо по-въпроса за да имаме, защо не сме като Мишел във Франция или Ханс в Германия :smile
То с пари всеки знае, много бързо ще ги забравите Голфовете, като знаем по-тея географски ширини Ганьо като се види в кинти какво прави, и като гледам без пари на какви магий е способен...чак не ми се мисли :mhihi
Ше стане тука като на чеченска свадба :biggrin

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwww » Вто 11 мар 2014 14:51

forski написа:като знаем по-тея географски ширини Ганьо като се види в кинти какво прави, и като гледам без пари на какви магий е способен...чак не ми се мисли :mhihi
Ше стане тука като на чеченска свадба :biggrin

:biggrin :biggrin :biggrin :biggrin :biggrin :biggrin :biggrin :biggrin
Мишел , Свен , Ханс ,Хензел и Гретел само ще гледат и ще мигат :mhihi

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Вто 11 мар 2014 16:14

Ми....ако имам парите то е ясно,че няма да се возя в джетата..сигурно щях да карам новия Rs6 avant,едва ли щеше някога да харесам голф2 или джета или старите коли..кой знае.Всичко е относително.

Но да...определено веднага бих седнал в новото Рс...а джетата знам ли,сигурно ще я пратя в Надин :redface

Изкривено ни е мисленето..ей каква нова кола си купих...да де нова е 2005-та... :mhihi

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Вто 11 мар 2014 20:00

Още повече,че отговора е зададен в самия въпрос-заглавие на темата.
И няма как да се приемат насериозно мнения"една месчна заплата",защото ще се разделим тутакси на бедни и богати.Кой колкото може да задели за кола-дава ги.И не става въпрос за предвижване,а за социален статус.
От друга страна и предвижването е фактор,през комунизма влаковете бяха през 2 часа и пращяха по шевовете,но беше къде,къде по-евтино като транспорт.От 1-ви клас ходех сам до училище,че и пеша на 4-5-6 километра,по влаковете пътувах също сам.Родителите ми работеха постоянно,сам се прибирах и седях вкъщи сам.Кой сега ще си пусне детето само??По влакове,пътища,че и вкъщи.За какво иде реч?Еми да,така излиза,че колата е огромна необходимост.И всеки може-неможе си я позволява.И да,според джоба.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 11 мар 2014 20:07

Вместо да мечтаете как ще си купите нови автомобили, заделете парите си за образованието на децата си. Ще им трябва добро образование, за да не висят по автофорумите като бащите си.

Потребителски аватар
Vidol Nikolov

Мнениеот Vidol Nikolov » Вто 11 мар 2014 20:13

Излезте на терасата,погледнете колите на паркинга...и пребройте колко от тях са под 5 години.
Очаквам наистина да го направите.
Аз го направих-от 67 автомобила в класацията до 5 години има само 3 :screwy

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 11 мар 2014 20:15

0
От двете страни на улицата има 4 кооперации, колите на двата паркинга са около 30 може и малко повече, средна възраст м/у 13-15-18г. тук таме нещо 8-10 годишно и една Тойота Ленд Крузър 2008 модел :rolleyes :horror
само сиромаси ... :stumm

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Вто 11 мар 2014 21:03

В другия подфорум един от юзърите е постнал тема: ''Избор на автомобил 2008 - 2010 г. за 32-33000 лв''
Както виждате въпреки нескромния за БГ стандартите бюджет ,той също не търси чисто нов автомобил от по-долен клас,а в темата търси допитване за ягуар,Х5,мерцедес Е класа и Ауди А6.И ще вземе....... 5-6 годишен автомобил.С всичките му рискове.
Не го съдя ни най малко.
Просто давам ясен пример за народопсихологията ни.Вие преценете това надскачане ли е на възможностите или не.

Потребителски аватар
Vidol Nikolov

Мнениеот Vidol Nikolov » Вто 11 мар 2014 21:12

За 30 бона може да се купи Кайен 2005-6 с някой 4.5 340кс ..ма джипка 2009-та си е на риск.
Не,че 10 годишния Кайен ще е само за масла и гуми спиран,ама все пак :Mr Green Fun

15000 евро оттам..тука бий му 40 :Mr Green Fun

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Вто 11 мар 2014 21:21

1 или 2 пъти в годината ме засърбява за чисто нов автомобил и после ми минава,неизбежно е времето когато няма да е рентабилно да караш стара кола но поне засега предпочитам да имам подръка повече от няколко среден-висок клас стари коли отколкото една нова :cool

Mitko_dent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mitko_dent » Чет 13 мар 2014 14:16

neon написа:
forski написа:Теб кое чак пък толкова те възмути в темата, че ни прати в купом да ходим по-другите форуми, на какви изисквания трябва да отговаря кандидата който иска да пише в този форум, и особенно в раздел " Извън тената " :smile

Никой никъде не пращам.
Темата се е изчерпала отдавна и просто се повтарят едни и същи мнения. В тона, в който е преминала смятам, че не е за този форум, а за форум от изброените.
Кандидата, който иска да пише във този форум (както и във всеки друг авто-форум) може да бъде всеки (както е видно), но МОЕ МНЕНИЕ е, че трябва да обича автомобилите и за него те да са нещо повече от "средство за придвижване от т.А до т.Б".
:love.vwclub :beer

Колега, красотата е в очите на гледащия. По ред причини в България умишлено си налагаме да не гледаме много неща. Всички знаем как да си направим къщата на плажа, лимузината и т.н. В този ред на мисли за колата аз държа на гуми, спирачки, ходова част и сигнализация - там само висок клас части и консумативи, въпрос на приоритети. А да си маниак на тема автомобили в пълния смисъл на думата се иска прекалено много гориво, пара, гуми, поддръжка и това да ти е професията в общи линии. Другото е гледане на кола с любов и чувствителност на тази тема. Дано всички българи да стигнем етапа, в който караме каквото ни е кеф без притеснения как ще му насмогнем на масрафа.
neon написа:Ако автомобила, който притежавате (надявам се Volkswagen) не ви създава положителни емоции КАКВО ПРАВИТЕ В ТОЗИ ФОРУМ?!
П.П.Има форуми за Икономика, Финанси,.... БГ Мама... може там да има повече почва за развитие на темата.
:lock

Ако към днешния ден си стигнал етапа докато си правиш кефа да не ти пука за икономика, финанси, а и БГмама, то приеми моите поздравления.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”