Вредщайн Сноутрак 3
Вече се преубух. За сега са страхотни на вода и кал.
Зимни гуми - кой с какви - оценка
- R@do
- Батето
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ABK 1993
Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка
Последна промяна от R@do на Сря 21 окт 2009 12:06, променено общо 1 път.
Излязоха ли ADAC зимните тестове за тая година, че нещо не можах да ги открия?
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
вземете си днешния брой на Стандарт, по средата има интересни съвети за зимно каране и табличка със сравнителни цени на по-честите марки зимни гуми
също и Пламен Кралев дава няколко съвета, новото Поло е представено, абе интересни неща ще намерите
също и Пламен Кралев дава няколко съвета, новото Поло е представено, абе интересни неща ще намерите

- TURL
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
- Контакти:
днес се оборудвах с Continental TS800 и чакам първия сняг 

- Малко_Направен
- Автомобил: Mercedes W203
- Двигател: 270 CDI
Е по-голяма глупост от това не бях чувал никога.Айде,като не си запознат не говори глупости и не заблуждавай хората!Само да те светна,че Матадор са словашки гуми и се произвеждат в Пухов,Словакия.Собственост са на Континентал от около 5-6 години.Да не ти казвам,че и 80% от Континентала на пазара се произвежда в същият завод на Матадор.Аз карам с Матадор 3-та година и съм повече от доволен.Четете бе хора,има вече информация навсякъде,не се излагайте,като кифли.Dead man написа:Един написа:Зимни Matador някой ползвал ли е и какво е мнението за тях? Минават за средна хубост като цена, но да не са пълна скръб ме интересува.
Бягай надалеч от тях....
Испански са,но на леко влажно и студено колата не спира,представи си на лед,сняг и киша какво става...![]()
![]()
По-добре Тайфун-много по-добри в пъти за парите си,добри при всички условия на зимата + 3 години гаранция...![]()
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
TURL написа:днес се оборудвах с Continental TS800 и чакам първия сняг
По-добре не го чакай.
Точно след твоя пост колега се изказва против Матадор.
Само ще кажа че от Мадатор минах на Continental TS 800 и съм по-скоро раочарован. И матадора не са испански, поне на моите пише Словения или Словакия (запазих за отзад по-доброя комплект)
Отпред съм с Континентала.
Голям +: напълно безшумни, изключително голяма стабилност, определено на мокро се държат по-добре и от летните ми FULDA.
Голям -: при леко замръзнал път, т.е. влажен при студено време вечерта/сутринта са просто ... зле няма тръгване и разхода с тях ми се качва на 15 при такова време. Определено в преспите със сняг Матадора се справясше по-добре (но бяха много шумни).
Точно вчера ги смених и докато ги носех ми направи впчечатление че Матадора е доста -по-тежичка гума. Континентал-а е толкова мека ... не мога да сравня.
Малко_Направен написа:Само да те светна,че Матадор са словашки гуми и се произвеждат в Пухов,Словакия.Собственост са на Континентал от около 5-6 години.Да не ти казвам,че и 80% от Континентала на пазара се произвежда в същият завод на Матадор.Аз карам с Матадор 3-та година и съм повече от доволен.Четете бе хора,има вече информация навсякъде,не се излагайте,като кифли.
Аз не съм имал Матадор никога, знам ги най-вече като марка. Но все пак може косвено да съдя за качествата им по цената, а тя си е направо ниска. Моите дълбоки наблюдения показват, че при гумите доста силно важи правилото "по цената ще ги познаете". Има и изключения/изкривявания, но общо взето си е така. Специално съпоставката Континентал:Матадор ценово е силно в полза на първите.
- Малко_Направен
- Автомобил: Mercedes W203
- Двигател: 270 CDI
Един написа:Малко_Направен написа:Само да те светна,че Матадор са словашки гуми и се произвеждат в Пухов,Словакия.Собственост са на Континентал от около 5-6 години.Да не ти казвам,че и 80% от Континентала на пазара се произвежда в същият завод на Матадор.Аз карам с Матадор 3-та година и съм повече от доволен.Четете бе хора,има вече информация навсякъде,не се излагайте,като кифли.
Аз не съм имал Матадор никога, знам ги най-вече като марка. Но все пак може косвено да съдя за качествата им по цената, а тя си е направо ниска. Моите дълбоки наблюдения показват, че при гумите доста силно важи правилото "по цената ще ги познаете". Има и изключения/изкривявания, но общо взето си е така. Специално съпоставката Континентал:Матадор ценово е силно в полза на първите.
Отговара ми не беше към теб колега,а към колегата които ги нарече испански.Просто споделих това което знам и това което наблюдавам като потребител.Всеки си има гледна точка.За моят тип експлоатация съм доволен.Поздрави!
П.С:Ако ти бяха казали,че Матадора струва 250 лв. бройката,щеше ли да си купиш веднага един комплет?
Малко_Направен написа:П.С:Ако ти бяха казали,че Матадора струва 250 лв. бройката,щеше ли да си купиш веднага един комплет?
Ако струваха 250 щях да ги смятам за луксозна марка, но това не значи, че щях да си ги купя - и в момента не съм мислил за Michelin или Continental. Във всеки случай при цена 250лв качеството им щеше да е съответно високо, иначе нямат шанс да се продават. 20-30 човека можеш да залъжиш, но на търговци на едро не можеш да пробутваш скапана стока с подвеждаща цена - усещат веднага.
- TURL
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
- Контакти:
е днес бяха тествани Continental TS800 и съм много доволен, колата просто не мърдаше сутринта в 8 часа по Цариградско от Горубляне. Страхотна гума 

- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Колега Малко_Направен знам какво говоря за гумите Матадор !!!
Вече имат завод в Чехия и друг в Словакия,но преди се правеха в ИСПАНИЯ !!!
Затова марката се казва Матадор !!!
Преди повече от 5 години на една от служебните баничарки бяха сложили такива-бяха нови,но колата не спираше на сняг...
На самите гуми си пишеше Made in Spain...
Иначе тази марка е доста посредсвена и евтина,гумите не са нищо особенно,но за парите са си супер.

Вече имат завод в Чехия и друг в Словакия,но преди се правеха в ИСПАНИЯ !!!
Затова марката се казва Матадор !!!
Преди повече от 5 години на една от служебните баничарки бяха сложили такива-бяха нови,но колата не спираше на сняг...
На самите гуми си пишеше Made in Spain...

Иначе тази марка е доста посредсвена и евтина,гумите не са нищо особенно,но за парите са си супер.

- BOCOO
- Автомобил: golf3
- Двигател: AEE 1996
аз съм с америка майче са румънски или португалски днес ги пробвах в тръгване на баир от място невероятни като спирам все едно на сух асвалт
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
http://www.tyretest.com/pkw_winterreife ... index.html
Мога да вярвам на тази препоръка - потребителски мнения
Гудиър ултра грип 7+
Мога да вярвам на тази препоръка - потребителски мнения

Гудиър ултра грип 7+
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”